Skocz do zawartości

[klej]Zniszczy lakier ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam zamierzam kupić sobie taką o to folię http://www.allegro.pl/item328287677_folia_...tylko_4zl_.html i nakleić przy główce ramy i pod dolną rurą, tylko pytanie o to czy po dłuższym czasu użytkowania jak wiadomo folia dostanie przecięć, zadrapań etc. Bo w taśmie izolacyjnej jest taki klei że można później samą taśmę odkleić. A w tej folii piszę że jest klej "klej poliakrylanowy" A on nie uszkodzi ramy ??? Da się później to odkleić ? Proszę o wasz komentarz na ten temat ale doświadczenie chemiczne czy cuś :D

Pozdrawiam

Napisano

Tak, chodzi mi że folia ochroniła przed rysami. Tą co podałeś, trochę drogawa.

Sam mam takie coś tyle że "carbon" z napisem setlaz mało tego trochę . Chodzi mi głównie o pytanie czy klej nie zniszczy ramy.

A poza tym folia jest termoplastyczna więc sie idealnie ułoży w spawach/zakątkach ramy.

Doczekam sie odpowiedzi ?? o kleju ?

Napisano

według żeby coś miało zniszczyć lakier ramy musiało by mieć coś z kwasów albo rozpuszczalników. Raczej nie powinna..

Napisano

To już nie wiem, bo takie coś fajne by były tylko bać trza sie o ramę ... sam kula widział ile mam nasranej tej taśmy izolatki przeciw pancerzom :D czekam na więcej opini

Twój rower ? Twój sezon, gdzieś mam jak twój rower wygląda ja chcę zadbać o swego baja.

Napisano

Jakakolwiek folia przyklejona do ramy na dłuższy czas zostawi swój ślad - w postaci ciemniejszego lakieru, który osłoniła (przed promieniowaniem słonecznym) :)

Szczególnie jak się trzyma rower na balkonie. . .

Ale i tak mam grubą odblaskową folię...i napis Yburg :P

Napisano

Chlopaki ale to nie jest zly pomysl :D Mathieo moze ja kupie taki arkusz, tyle ze udajacy karbon i obkleje stary rower. Ma obrzydliwe malowanie, wiec brzydszy juz nie bedzie :) A jaki lans- karbon za dyche

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...