Gość FF|putek Napisano 18 Marca 2008 Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam. Zakupiłem ostatnio czujnik kadencji do Sigmy BC1606L. Przewod chciałem puścic po gornej rurze po przewodzie od hamulca i pozniej rura podsiodlowa w dol. Niestety mam dluga gorną rurę i brakuje mi jakies 10cm do pelni szczescia. Co prawda udalo sie to zamontowac, ale musialem przeniesc licznik na mostek i kabel od konca gornej rury idzie w dol po skosie (czyli znajac zycie przy najblizszej okazji cos sie urwie. Czy sa jakies przedluzki do tego, czy pozostaje domowym sposobem przedluzenie przewodu? Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 18 Marca 2008 Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Przedłużek nie widziałem, a domowe przedłużenie będzie chyba najlepszym rozwiązaniem, połączyć 2 kabelki i po sprawie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 19 Marca 2008 Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 jak chcesz mieć dobrze to zrobione, to na połączeniu skreć 2 kable ze sobą, ewentualnie możesz to zlutować niewielka iloscia cyny. Nie owijaj tego taśmą izlojacyjną, zastosuje rurkę termokurczliwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FF|putek Napisano 19 Marca 2008 Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 no tak tez mam zamiar to zrobic. wstawie od strony licznika kabel 15cm i powinno hulac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.