Skocz do zawartości

[spodenki] Jak prawidłowo dobrać i założyć spodenki kolarskie ?

borekd

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM!!!!

Przymierzam sie do zakupu porządnych spodenek kolarskich wink.gif W zwiazku z tym mam kilka problemów. Głownie chodzi mi o to że nie wiem jak dobrze dobrać spodenki? (Jak daleko ma sięgać wkładka??, Jak bardzo powinny być obcisłe??) oraz jak później je użytkować wink.gif(Jak z praniem?)

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

:)

hola, hola, nie ma czegoś takiego jak "wkładka na miare" :)

Twój problem to tylko dobranie dobrego rozmiaru :D Spodenki musza byc... nie za luźne i nie za obcisłe - po prostu takie w jakich się dobrze czujesz.

Ja kupiłam spontanicznie i na oko w sklepie (bez przymierzania) i nie zastanawiałam się długo, bo przecież lycra się zawsze lekko nadda, a tyle żeby pasowały to ucelujesz w rozmiar bez przymierzania :P

Pozdrrrrr ;)

• Mod Team
a jak daleko na "dupie" ma siegać wkładka??? Ile ponad siodelko ma wystawać???

Musisz siedzieć całymi pośladkami na wkładce no i z przodu musi być też takiej długości, żeby opinała jądra i stanowiła dla nich pewną amortyzację. To tak po krótce. Jednak jak już przedmówczyni zauważyła nie ma wkładek sytych na miarę. Są jedynie damskie i męskie.

Moja praktyka, wykazuje, że mimo pytań o dokładną rozmiarówke, mam tendencje do kupowanie ciuchów za małych.

Mówię o zakupach przez neta, w sklepie stacjonarnym jeszcze nic nie kupiłem (oprócz kasku) choć zdarzyło mi się mierzyć buty.

Trzeba pamiętać o jednej rzeczy, np. spodenki owszem trochę się rozciągają ale na szerokości. Nie licz na to, że rozciągną się na dlugości, no może bardzo nieznacznie.

Jak nie weźmiesz tego pod uwage, to pampers tak ci się w bije w jajka, że oczy ci wyjdą z orbit ;)

Pampers jest miękki i nikomu krzywdy nie zrobi, no chyba, że masz tyłek jak stodoła (bez obrazy of course :D) i weźmiesz rozmiar XS ;).

To co na pewno przeszkadza po zakupie zbyt wąskich spodenek to mocne uciskanie na udach. Więc sugeruję jednak w miarę możliwości przymierzyć przed zakupem, bo porządne spodenki swoje kosztują, a po co się wpędzać w koszty...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...