borekd Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 WITAM!!!! Przymierzam sie do zakupu porządnych spodenek kolarskich wink.gif W zwiazku z tym mam kilka problemów. Głownie chodzi mi o to że nie wiem jak dobrze dobrać spodenki? (Jak daleko ma sięgać wkładka??, Jak bardzo powinny być obcisłe??) oraz jak później je użytkować wink.gif(Jak z praniem?) pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin84 Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Na każdej porządnej aukcji masz rozmiarówke, a w sklepie ci doradzą sprzedawcy. Co do prania to jeśli są to spodenki to pierzesz w niskich temp bądż ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borekd Napisano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 a jak daleko na "dupie" ma siegać wkładka??? Ile ponad siodelko ma wystawać??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 hola, hola, nie ma czegoś takiego jak "wkładka na miare" Twój problem to tylko dobranie dobrego rozmiaru Spodenki musza byc... nie za luźne i nie za obcisłe - po prostu takie w jakich się dobrze czujesz. Ja kupiłam spontanicznie i na oko w sklepie (bez przymierzania) i nie zastanawiałam się długo, bo przecież lycra się zawsze lekko nadda, a tyle żeby pasowały to ucelujesz w rozmiar bez przymierzania Pozdrrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 a jak daleko na "dupie" ma siegać wkładka??? Ile ponad siodelko ma wystawać??? Musisz siedzieć całymi pośladkami na wkładce no i z przodu musi być też takiej długości, żeby opinała jądra i stanowiła dla nich pewną amortyzację. To tak po krótce. Jednak jak już przedmówczyni zauważyła nie ma wkładek sytych na miarę. Są jedynie damskie i męskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Staraj sie nie kupic za luznych...sobie odparzenia mozna zrobic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Moja praktyka, wykazuje, że mimo pytań o dokładną rozmiarówke, mam tendencje do kupowanie ciuchów za małych. Mówię o zakupach przez neta, w sklepie stacjonarnym jeszcze nic nie kupiłem (oprócz kasku) choć zdarzyło mi się mierzyć buty. Trzeba pamiętać o jednej rzeczy, np. spodenki owszem trochę się rozciągają ale na szerokości. Nie licz na to, że rozciągną się na dlugości, no może bardzo nieznacznie. Jak nie weźmiesz tego pod uwage, to pampers tak ci się w bije w jajka, że oczy ci wyjdą z orbit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Pampers jest miękki i nikomu krzywdy nie zrobi, no chyba, że masz tyłek jak stodoła (bez obrazy of course ) i weźmiesz rozmiar XS . To co na pewno przeszkadza po zakupie zbyt wąskich spodenek to mocne uciskanie na udach. Więc sugeruję jednak w miarę możliwości przymierzyć przed zakupem, bo porządne spodenki swoje kosztują, a po co się wpędzać w koszty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.