Lukas_Mako Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 ze slickow polecam jeszcze authory slicki ladny rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 To byś doznał szoku na jeszcze bardziej łysawej 1.3" W moim temacie masz zdjęcie mojego bika z takim flaczkiem, na nim to dopiero nie słychać że się jedzie Ale te tegoroczne {hample} Avidy Sd7 są brzydkie Tzn. do tego roweru może i pasują, ale grafitowy kolor jakoś ładniejszy jest Dziwnie wygląda ta osamotniona pozostałość po komplecie piast Xt 08 Ale tylni novatec fajnie wygląda i mam nadzieję że dobrze chodzi Co tam masz za uszczęlkę albo h*j wi co na goleni bombera? Ja jeszcze swojego nie serwisowałem bo czasu mam biednie mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Lukas_Mako dzięki Adik, musze przyznać, że pocisnąłeś mi troche hehe. Avidy są grafitowe tylko w słońcu tak wyszły Link do Avidów - http://www.formicki.webd.pl/catalog/produc...;products_id=51 Chciałem Kedne Kontender 1.0, ale nie chciało mi się czekać na przesyłki albo na to, że raczą przywieźć do sklepu a druga sprawa, że na 1.0 to już bym nawet do parku nie wjechał bo bym z niego wyszedł prowadząc rower Novatec ma się super jestem zadowolony i nie martwię się o nic Zbieram się, żeby wysłać na gwarę tylnego XT'ka, może mi uznają i go zrobią... Na goleni bombera jest opaska zaciskowa, taki bajer, chodzi o wartość SAG-u i ogólnie chciałem zobaczyć jak tam z moim skokiem jest Bierz się za servis i nie pękaj ! Nie wymiguj się, że nie masz czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 A jaka realna waga tych opon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Za 25zł nie ma się Flyweightów... Moje ważą odpowiednio 520 i 526g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Gdzie tam pocisnąłem Klamki może i są grafitowe ale vki czarne jak noc Chciałem Kedne Kontender 1.0, ale nie chciało mi się czekać na przesyłki albo na to, że raczą przywieźć do sklepu tongue.gif a druga sprawa, że na 1.0 to już bym nawet do parku nie wjechał bo bym z niego wyszedł prowadząc rower - racja, prawda niepodważalna, chociaż ja z swoim 1.3 też jeżdzę po lasku ale to trochę igranie z ogniem Na 1.5" jakoś normalnie się jeździ w większosci warunków, także dobrze wybrany rozmiar opony a i waga dobra {chwalony i super przyczepny author slick waży około 550g, także tańsza kenda jest nawet lżejsza... Novatec ma się super, jestem zadowolony i nie martwię się o nic. Zbieram się, żeby wysłać na gwarę tylnego XT'ka, może mi uznają i go zrobią... Przynajmniej piastę zastępczą masz porządną Ja swojego Xtka dostałem z powrotem, ale nie wiem ile pożyje Na goleni bombera jest opaska zaciskowa, taki bajer, chodzi o wartość SAG-u i ogólnie chciałem zobaczyć jak tam z moim skokiem jest Bierz się za servis i nie pękaj ! Nie wymiguj się, że nie masz czasu Ja z serwisem bombera tak się zbieram jak ty z wysłaniem piasty na gwarę {teraz to ci pocisnąłem }, a wymiguję się, bo oleju jeszcze nie mam kupionego, a ryzyko strajków poczty wisi w powietrzu {wtedy przesyłka nie dojdzie..}.Żeby było z komplementem to powiem że rower złożony z głową, bardzo spójny stylistycznie i dopasiony mechanicznie - ładny i szybki, w prostym tłumaczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 15 Maja 2008 Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Wax na osiedlu mają te slicki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ja je kupiłem wczoraj u Ciebie na Zarzeczu o dziwo ale wykupiłem 2 ostatnie + 2 dostatnie Ultralighty pod 1.5 cala na osiedlu nie prowadzą Kedny, tam mają tylko Michelina i coś jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ładnie wygląda ten rowerek. No i mowa o slickach mnie bardzo cieszy bo dzięki temu znalazłem oponę dla siebie na szosę. Myślę, że ta Kenda Kontender na szosę i tylko szosę będzie idealna. No i jeszcze ta waga, rewelka. Z taką oponką to ja mogę bić wszelkie rekordy Jeszcze raz ładnie dobrane kolorystycznie elementy. Dobry przykład, że nie musi być nic białego (ostatnio tak modnie i powszechnie stosowane) w rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Dzięki Pixon za uznanie . Jedynym białym elementem w moim rowerze będzie napis na oponach -> Schwalbe Racing Ralph lub Schwalbe Nooby Nic Kedna Kontender będzie wtedy jak na nią trafię, po dzisiejszym wypadzie jestem jeszcze bardziej zadowolony z Kwest'ów, fakt chlapią mocno przy jeździe po mokrym, ale mi to nie przeszkadza, a wręcz mi się podoba Ciepło + prędkość + lekki chłodny deszczyk spod kół Ahaa, doradzcie coś... Chcę kupić śruby aluminiowe, czerwone i teraz pytanie...jak to będzie wyglądało według Was i czy lepszy będzie odcień śrub z Light-Bike'a czy z Beran Tuning ? Light-Bike - http://light-bike.com/shop/catalog/product...;products_id=72 - krwisto czerwony jak u Maniaka w No Saincie. Beran Tuning - http://www.berantuning.com/index_pl.htm - bardziej bordowy. Czy wogóle nie wymieniać i zostawić stalowe srebrne...bo na zysku wagowym mi nie zależy, bardziej na prezencji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Kupiłem i zamontowałem śruby do blatów - czerwone KCNC. Zdjęcia przy okazji. Waga taka sama jak śruby Shimano - 8g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 To znaczy ze oryginalnie w XT sa alu srubki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Tak na to wygląda, blaty są aluminiowe więc śruby i kominy są aluminiowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Zdjęcia: - - + tapetka ze śrubami mojego autorstwa - Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Waga poszła dość znacznie w dół. Na oponach terenowych rower waży 10.889g Zdjęcia z Rebą wieczorem albo jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Nieźle nieźle Myślałem, że jak Reba wskoczy to już mnie pokonasz ale nie no i nie będziemy już rywalizować o najlżejszy rower z Bomberem Jakie jeszcze modyfikacje w planie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Reba wskoczyła (z piwotami), ale nie jest docięta na maxa. Sterówka ma 20cm (zostawiłem lekki zapas). na razie więcej modyfikacji NIET ! Jak będzie luźna kasa to śruby ALU. Myśle, że wagowo jet nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Wkradł się błąd na moją korzyść Przycięty pancerz i linka manetki blokady skoku i 9g mniej Ciekawa waga wyszła - 10.880 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Zdjęcia: - - - - - - - 30g więcej ale jaki gest -> :* dla M. Krople wody/deszczu to nie jest powielanie pomysłu Maniaka Akurat przestało padać jak robiłem te zdjęcia Komentarze mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Piękny rower! Zakochałem się w tej ramie. Jak się sprawują opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Dzięki FiFi . Oponki super jak na tą cenę (25zł/szt.) to chyba jedna z lepszych inwestycji w tym rowerze :P Dzisiaj popadało dość ostro to pobawiłem się na mokrym asfalcie i kostce tylnym hamulcem Blokada koła i booookiem 2 razy dość mocno mnie zarzuciło, na rondzie i na zakręcie 90stopni, było blisko a moja nowiutka Reba byłaby porysowana . Oponki potrafią chlapać nawet na lekko przeschniętym asfalcie, ale opory są niskie i można spokojnie samochody wyprzedzać Jak chcesz się coś wiecej dowiedzieć to daj znać to coś nagryzmolę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 rebcia śliczna. Ile SL waży? Czym się rózni od race? U mnie do roweru tylko sid 2008 z usa jakis biały. albo fox f80 biały. Reb prócz wc nie ma białych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Race ma manetkę PushLoc i jest lżejsza i ma regulowany Floodgate za pomocą pokrętła na prawej goleni. SL ma PopLoc'a, a Floodgate jest regulowany za pomocą imbusa 2,5mm ukrytego pod zatyczką na prawej goleni ( w tym samym miejscu gdzie w Race jest pokrętło). Jeszcze się wkurzyłem bo strzeliły mi 2 gumki 42mm od magnesu licznika, montowanego na goleni...i musiałem zrobić prowizorkę ze zwykłej gumki Sigma... Nie ma nikt zapasowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Wax: Ładny rowerek, Reba pasuje ;] Nawrotek: Jest biała Reba Race, proszę bardzo http://www.allegro.pl/item379430214_rock_s...e_dual_air.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 ooo, na ebayu były tylko czarne i srebrne. Ale mnie kusi sid 2008 (ten z grubymi goleniami) biały i nakleiłbym sobie zieloną naklejkę Wax wrzuć foto na terenowych kapciach, bo rowerek ładniej wtedy wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.