Wax Napisano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Hehe, jasne w polewie z oleju 7,5W. Zastanawiam się czy ta czerwona biżuteria będzie pasowała ?! Niby tak, ale czy rower na tym nie straci ? Jakieś propozycje co można by jeszcze zmienić w rowerze ? Co do plastiku też mi się tak wydaje, ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Oj nie, ten plastik ma być w środku. Tak pisało w instrukcji którą miałem do korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Ale gdzie ten plastik ? W co ? Czym ? Jak ? Chodzi o to czarne kółeczko ? Ono ma być w środku powiadasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 W lewym ramieniu jest przy osi korby. Obok dwóch śrubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Ja po prostu poluzowałem te dwie śrubki, i wkręciłem ten czarny plastik na maxa urządzeniem śrubokręt płaski + młotek Potem skręciłem śruby i wszystko działa cacy Wax, nie przejmuj się jeszcze się wbijesz na 1 miejsce xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Ja z racji funduszy na pewno nie będę zajmował najwyższego stopnia podium w walce o light bomber bike'a Co do biżuterii to zobacz jak się optycznie wszystko prezentuje w biku Paviarottiego, fajne zdjęcia zrobił Ja zamiast popularnych czerwonych, kupuję złote śrubki - które wg "rzeczoznawców" są przerdzewiałe albo miedziane, ale mnie się podobają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 I tak w 3 rządzimy na Bomberach Ale Ty i tak masz lżejszego MX'a ode mnie, 85mm a 105mm to kilkadziesiąt gramów różnicy. W planie jest skrócenie maxymalne rury sterowej (około 18cm) ale zobaczymy. To właśnie dzięki zdjęciom Paviarottiego zdecydowałem się na czerwone śrubki ALU od BeranTuning i czerwone zaciski kół Dartmoor Bolt-On. Do tego może uda mi się coś jeszcze anodować we Wrocławiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Wax, u nas w Pafalu anodują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Hmmm...w Pafalu...ale trzeba mieć tam dojście i wiedzieć jakie są stawki (nie mam pojęcia ile kosztuje anodowanie niewielkich części). Waga idzie w dół, ale napisze coś więcej jak części dojdą. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Dzisiaj przyszła sztyca - BOPlight. Teraz rower waży 11.308g Lookas, jak możesz to zmień wagę w nazwie tematu, w rankingu pozostanę na tej pozycji co jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Kurcze goni mnie, goni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Haha :banana: Fotki będą jutro z nową sztycą, bo ktoś mi na forum napisał, że tamta sztyca gryzła w oczy Teraz to całkiem inny rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Zdjęcia z dzisiejszego wypadu, tylko 2, bo nie miał kto mi zrobić - - - z nową sztycą BOP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Waga roweru - 11.166g Nowe dętki - Geax Titanium Presta, trafiłem dość ciekawe egzemplarze - 112g i 114g, według producenta - 118g, do tego zrezygnowałem z koszyka na bidon i z pulsometru na kierownicy . Czekam, aż pokażą się wreszcie zaciski Dartmoora... Niedługo atak na 10.*** Lookas, jakbyś mógł zmienić w rankingu i nazwę tematu. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Zaciski są juz na allegro ale tylko od jednego sprzedawcy i do tego nie ma pewności, że są czerwone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 http://allegro.pl/item344255692_zacisk_pia...lt_on_2008.html - niby są, ale ja się jeszcze wstrzymam Brak funduszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Dobrze że zmieniłeś sztyce bo tamta rura była skazą na tym rowerze, waga taka sobie ale za to prezencja naprawdę na bardzo wysokim poziomie. Bombery są troche klocowate w porównaniu z typowo wyścigowymi amorami ale wygląd mają przecudowny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Dzięki Prezes. Tak, poprzednia sztyca to był klocek i do tego średnio wyglądała. Niestety nie da się wszystkiego wymienić za jednym razem. Według mnie waga jest dobra, jak na tej klasy ramę i amortyzator. Do budżetowej ramy zostały przeszczepione części o kilka klas wyższe. Z resztą nie widziałem drugiego takiego Rincona... Bomber ciąży ale jak dla mnie pracuje naprawdę dobrze, myślałem o wymianie na jakąś Rebę albo R7, ale to już chyba nie w tej ramie. Waga jeszcze trochę zejdzie. Zdjęcie z dzisiaj: - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ładny ładny, miałem oczywiście na myśli że jest ciężkawy względem odpicowanych maszynek, ale biorąc pod uwagę wkład finansowy to jest ok. prawda jest taka że jak jesteś mocny to i na tym objedziesz niejednego maniaka odchudzania, to sie tak naprawdę liczy. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Po dzisiejszym serwisie Bomber'a waga roweru spadła do 11.142g Wywalone dwie podkładki spod sprężyn i trochę mniej oleju, wszystko to by poprawić czułość na mniejsze nierówności nie tracąc skoku. Nowiutki olej zobaczymy jak się będzie to wszystko sprawowało, tylko nie wiem kiedy, bo moja tylna piasta trochę zaniemogła...i nie mam tylnego koła Następne będą zaciski kół, miałby być jeszcze śruby ALU, ale na razie jestem pusty jak bęben Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Nowe zaciski piast - Dartmoor Bolt-On - przód : 31g (waga producenta 32g), tył : 36g. Aktualna waga roweru - 11.085g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Zaciski Dartmoor'a mają identyczny odcień czerwieni jak zakrętki Bomber'a Coraz bliżej upragnione 10.***g Aktualne zdjęcie Giant'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Kupiłem dzisiaj slicki + dętki na 1.5 cala. Opony to Kenda Kwest 1.5 + dętki Maxxis Ultralight pod Prestę. Priorytetem nie była waga tylko komfort i szybkość na szosie Waga roweru w tej konfiguracji to 10946g. Zdjęcia wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Wax, mógłbyś powiedzieć coś więcej o tych Kendach? Bo sam mam zamiar kupić slicki na szosę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Pewnie, że bym mógł. Po 1 dniu jeżdżenia jestem w 100% zadowolony ! Zgadza się to co ktoś kiedyś dawno pisał, nie słychać że się jedzie. Opony są na max'a ciche i bezszelestne, mają małe opory toczenia. Po przesiadce z terenowych Explorerów 2.1 doznałem szoku bo są to moje 1 slicki, wcześniej jeździłem na semi-slickach Mythosach II... Z tego co zdążyłem zauważyć to dość szybko się deformują. W momencie kiedy poskręcałem jedną z opon i owinąłem taśmą, chcąc ją zważyć, po ściągnięciu taśmy były ze 2/3 "wgniecenia " na części która wchodzi w obręcz. Jednak nie przeszkadza to ani trochę w użytkowaniu. Wszystko to za 25zł/szt. Jak na tą cenę polecam ! na razie jeździłem 1 dzień, ale myślę, że to są dobre opony. Będę pisał co jakiś czas coś o nich... Obiecane zdjęcia: - - - - Mile widziane komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.