Skocz do zawartości

[rower] Scott contra Kelly's - trudny wybór

stiopa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewien jak jest w tych konkretnych modelach, ale z tego co mi wiadomo to Kelly's mają dość "kruchliwe" ramy więc przy takiej wadze zdecydowałbym się na Scotta, chociaż brzydko wygląda ten kąt ramy jak dla mnie ;)

Nie ma to jak powtarzać usłyszane teorie nie mając samemu z tematem do czynienia. Tak jak przedmówca pisał - pękające ramy w Kellys'ach dotyczyły tych wysokich modeli super wycieniowanych dla profesjonalistów. Sam od 2005 roku użytkuję Cross'a Kellys'a - wyższy model od Exquisite bo Phanatic'a. Jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam. Porównując oba rowerki - waga niemal identyczna, więc na pewno super różnicy w ramie pomiędzy Scottem a Kellysem moim zdaniem nie ma. Cena na korzyść Exquisite'a więc tu na plus. A teraz osprzęt - i tutaj już Kellys znowu wypada lepiej i to sporo - lepszy amortyzator, lepsze przerzutki (tylnia i manetki to Deore - przód Nexave), lepsza korba, lepsze piasty (Deore), dźwignie hamulcowe to również Deore - ogólnie Kellys wypada dużo lepiej i ja osobiście polecałbym kupić Exqusite.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...