stiopa Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 witam Jestem tu nowy i proszę o radę jak w temacie. Kelly's Exquisite czy Scott P4 - rower dla faceta ok 120 kg. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matashow Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Nie jestem pewien jak jest w tych konkretnych modelach, ale z tego co mi wiadomo to Kelly's mają dość "kruchliwe" ramy więc przy takiej wadze zdecydowałbym się na Scotta, chociaż brzydko wygląda ten kąt ramy jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 nizsze modele kelly'sow to kowadla i nie pekaja. Przypadlosc ta dotyczyla wyzszych modeli, szczegolnie sabotage, ale ostatnio mniej sie o tym slyszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Nie jestem pewien jak jest w tych konkretnych modelach, ale z tego co mi wiadomo to Kelly's mają dość "kruchliwe" ramy więc przy takiej wadze zdecydowałbym się na Scotta, chociaż brzydko wygląda ten kąt ramy jak dla mnie Nie ma to jak powtarzać usłyszane teorie nie mając samemu z tematem do czynienia. Tak jak przedmówca pisał - pękające ramy w Kellys'ach dotyczyły tych wysokich modeli super wycieniowanych dla profesjonalistów. Sam od 2005 roku użytkuję Cross'a Kellys'a - wyższy model od Exquisite bo Phanatic'a. Jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam. Porównując oba rowerki - waga niemal identyczna, więc na pewno super różnicy w ramie pomiędzy Scottem a Kellysem moim zdaniem nie ma. Cena na korzyść Exquisite'a więc tu na plus. A teraz osprzęt - i tutaj już Kellys znowu wypada lepiej i to sporo - lepszy amortyzator, lepsze przerzutki (tylnia i manetki to Deore - przód Nexave), lepsza korba, lepsze piasty (Deore), dźwignie hamulcowe to również Deore - ogólnie Kellys wypada dużo lepiej i ja osobiście polecałbym kupić Exqusite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stiopa Napisano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Dzięki za pomoc. Biore Exquisite'a tyle że bez hamulców tarczowych. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.