Ogór Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 witam stoje przed wyborem i nie wiem jakie hamulce zamonotwac juicy 7 czy code 5 ? ktore polecacie bardziej i dlaczego tarcze chce zamontowac 2x 203 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasha Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Podstawowe pytanie - do czego ich w sumie potrzebujesz?? Jak nie ważysz dużo to podejrzewam, że Juicy 7 by był wystarczający do znakomitej większości rzeczy jakie podejrzewam robisz na rowerze I tak silny hamulec. Na Code 5 chyba nikt jeszcze nie jeździł i nie można ich jednoznacznie ocenić, jednak poszczególne składniki są znane z Code (7) i Juicy 5 Mnie do kupna Code (teraz niby model 7) oprócz dużej mocy hamulca skłoniła klamka z regulacją i łożyskami. Code 5 tego nie ma, jak z jakością działania też nie do końca wiadomo. Juicy 7 to tak jak już napisałem - wystarczający dla większości hamulec no i "czerwona" regulacja, która dla mnie jest bardzo przydatna... niby raz się ustawia i jeździ, ale to tak jak z tłumieniem w amorze - też niby raz się ustawia, ale jak nie ma regulacji i tłumienie nie pasuje to jest klops i cudowanie żeby było tak jak się chce No i generalnie Juicy 7 jest lepiej znanym hamulcem ze sporą dostępnością różniastych klocków hamulcowych. Do Code'a jeszcze ciężko dostać różnego rodzaju klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 ... i dlaczego tarcze chce zamontowac 2x 203 nie wiem, dlaczego chcesz. moze spytaj sie specjalisty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 witam stoje przed wyborem i nie wiem jakie hamulce zamonotwac juicy 7 czy code 5 ? ktore polecacie bardziej i dlaczego tarcze chce zamontowac 2x 203 Myslę, że tu interpunkcja zawiodła. "Stoje przed wyborem i nie wiem jakie hamulce zamonotwac juicy 7 czy code 5 ? Ktore polecacie bardziej i dlaczego? Tarcze chce zamontowac 2x 203." Myślę, że o to chodziło Ogórowi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 O ile tu w ogóle o jakiejś interpunkcji możemy mówić Patrząc na bika z podpisu to ja bym wybrał Code, chociażby ze względu na te 4 tłoczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.