Skocz do zawartości

[hamulce] juicy 7 czy code 5 ?

Ogór

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawowe pytanie - do czego ich w sumie potrzebujesz??

Jak nie ważysz dużo to podejrzewam, że Juicy 7 by był wystarczający do znakomitej większości rzeczy jakie podejrzewam robisz na rowerze B) I tak silny hamulec.

Na Code 5 chyba nikt jeszcze nie jeździł i nie można ich jednoznacznie ocenić, jednak poszczególne składniki są znane z Code (7) i Juicy 5 :P Mnie do kupna Code (teraz niby model 7) oprócz dużej mocy hamulca skłoniła klamka z regulacją i łożyskami.

Code 5 tego nie ma, jak z jakością działania też nie do końca wiadomo.

Juicy 7 to tak jak już napisałem - wystarczający dla większości hamulec no i "czerwona" regulacja, która dla mnie jest bardzo przydatna... niby raz się ustawia i jeździ, ale to tak jak z tłumieniem w amorze - też niby raz się ustawia, ale jak nie ma regulacji i tłumienie nie pasuje to jest klops i cudowanie żeby było tak jak się chce :)

No i generalnie Juicy 7 jest lepiej znanym hamulcem ze sporą dostępnością różniastych klocków hamulcowych. Do Code'a jeszcze ciężko dostać różnego rodzaju klocki.

witam

stoje przed wyborem i nie wiem jakie hamulce zamonotwac juicy 7 czy code 5 ? ktore polecacie bardziej i dlaczego tarcze chce zamontowac 2x 203

Myslę, że tu interpunkcja zawiodła.

"Stoje przed wyborem i nie wiem jakie hamulce zamonotwac juicy 7 czy code 5 ? Ktore polecacie bardziej i dlaczego? Tarcze chce zamontowac 2x 203."

Myślę, że o to chodziło Ogórowi:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...