PMichalak Napisano 11 Marca 2008 Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witajcie Chciałbym powiększyć [a właściwie uzyskać] możliwość kontrolowania treningów i niezbędny w tym celu będzie licznik... Najlepiej gdyby licznik miał możliwość pomiaru prędkości, kadencji, pulsu, był podświetlany i bezprzewodowy i tani ale... takiego nie ma Wyznaczając cenę na 300PLN nie sposób nie zwrócić uwagi na licznik Sigmy - BC-2006 MHR DTS Jednak mimo mojego wcześniejszego dobrego zdania o tej firmie na forum czytałem, że Sigma nie słynie z niezawodności... Lepszy pod tym względem, a także zarówno pod względem wyglądu i lansu byłby licznik VDO HC12.6 W przeciwieństwie do Sigmy nie jest bezprzewodowy, nie ma podświetlenia, wysokościomierza. Trudno mi podjąć decyzję, oba liczniki pewnie spiszą się dobrze, ale ważne dla mnie byłoby wybranie spośród nich tego lepszego i zwracam sie tutaj z prośbą do Was drodzy forumowicze Jeśli chodzi o cenę chciałbym, żeby była w granicach 250 PLN, gdybym miał więcej zakupiłbym Edge 305 HR/CAD i nie musiał uznawać kompromisow Z góry dzięki za pomoc i poświęcony czas Pozdrawiam, PMichalak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 11 Marca 2008 Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 a moze warto dolozyc do tego? http://allegro.pl/item322895764_na_prezent...100_355pln.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PMichalak Napisano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Widzę, że wszyscy polecają Polara, ale co tak naprawdę jest w nim lepszego niż w Sigmie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 11 Marca 2008 Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 jak sigma to nizsze modele i przewodowe, wyzsze nie sa warte ceny. Takie sa moje doswiadczenia. Obecnie zbieram na polara i tez na miejscu autora temat zainteresowalbym sie polarem Sigme DTS 1606 + kadencja odeslalem do gwarancji jak naprawia to ja sprzedaje (nie dzialala kadencja). Dodatkowo licznik sam nie startowal zazwyczaj trzeba bylo go budzic, irytujace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PMichalak Napisano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 No ale właśnie 2006 oferuje za swoja cene wszystko co potrzebuje, model o podobnych mozliwosciach Polara kosztuje o 100PLN więcej, no chyba, że Polar jest w czymś lepszy... na papierze tego nie widać i dlatego pytam tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 11 Marca 2008 Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Klasa sama w sobie, najdokladniejszy pomiar wartosci treningowych z dostepnych urzadzen (jak EKG), rekomendacje tysiecy uzytkownikow. Jakosc budowana przez wiele lat. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Zmagania znajomego z Sigmą BC-2006 MHR DTS zniechęciły mnie do tego licznika całkowicie. Kupując sprzęt za taką kasę liczy się na niezawodność i zadowolenie z dobrze wydanych pieniędzy. A tu nic z powyższych się nie sprawdziło. Dobrze, że ja mam jeszcze starą dobrą sigmę z tych nie psujących się, długowiecznych i ponad czasowych W tej sytuacji albo bym dołożył do polara, właściwie to bym robił wszystko żeby go kupić. Albo bym zszedł na niższy pułap i kupił nawet jakąś starszą sigmę np. (Targa-ostatnio była na allegro) i do tego pulsometr. Właściwie nie wiem też co ty chcesz mieć w tym liczniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lai Napisano 11 Marca 2008 Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Może i to całkiem inna klasa, bo mam licznik sigmy z zakresy 50-100pln, który ledwo pokazuje prędkość i odległośc ;-) ale za to widzę, że w ciągu dwóch lat zmienili kontrukcje... mój dwu letni BC800 ma konstrukcje kamienia, nic mu się nie stanie od upadku z 2m na beton czy coś, za to kolega ma świeżego BC906 i po małej wywrotce się obudowa rozpadła i musiał kleić tygodniowy licznik... widać zmianę jakości produktów w tej klasie cenowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 11 Marca 2008 Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 To dlatego że ostatnimi czasy producenci zaczęli dbać o to abyśmy regularnie wymieniali sprzęt. Poza tym też słyszałem ze polary są bezkonkurencyjne więc na wszelki wypadek właśnie polara wybrałem i pozbyłem się sigmy BC1200 z której jako z licznika zadowolony byłem bardzo i szkoda było sprzedawać ale nie potrzebna była już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.