Skocz do zawartości

[licznik] Najlepszy wybór do 300PLN

PMichalak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie :)

Chciałbym powiększyć [a właściwie uzyskać] możliwość kontrolowania treningów i niezbędny w tym celu będzie licznik...

Najlepiej gdyby licznik miał możliwość pomiaru prędkości, kadencji, pulsu, był podświetlany i bezprzewodowy i tani ale... takiego nie ma :)

Wyznaczając cenę na 300PLN nie sposób nie zwrócić uwagi na licznik Sigmy - BC-2006 MHR DTS

Jednak mimo mojego wcześniejszego dobrego zdania o tej firmie na forum czytałem, że Sigma nie słynie z niezawodności... Lepszy pod tym względem, a także zarówno pod względem wyglądu i lansu :P:) byłby licznik VDO HC12.6 W przeciwieństwie do Sigmy nie jest bezprzewodowy, nie ma podświetlenia, wysokościomierza.

Trudno mi podjąć decyzję, oba liczniki pewnie spiszą się dobrze, ale ważne dla mnie byłoby wybranie spośród nich tego lepszego i zwracam sie tutaj z prośbą do Was drodzy forumowicze :) Jeśli chodzi o cenę chciałbym, żeby była w granicach 250 PLN, gdybym miał więcej zakupiłbym Edge 305 HR/CAD i nie musiał uznawać kompromisow :)

Z góry dzięki za pomoc i poświęcony czas :)

Pozdrawiam,

PMichalak

Napisano

jak sigma to nizsze modele i przewodowe, wyzsze nie sa warte ceny. Takie sa moje doswiadczenia. Obecnie zbieram na polara i tez na miejscu autora temat zainteresowalbym sie polarem :P Sigme DTS 1606 + kadencja odeslalem do gwarancji jak naprawia to ja sprzedaje (nie dzialala kadencja). Dodatkowo licznik sam nie startowal zazwyczaj trzeba bylo go budzic, irytujace.

Napisano

No ale właśnie 2006 oferuje za swoja cene wszystko co potrzebuje, model o podobnych mozliwosciach Polara kosztuje o 100PLN więcej, no chyba, że Polar jest w czymś lepszy... na papierze tego nie widać i dlatego pytam tutaj. :P

Napisano

Klasa sama w sobie, najdokladniejszy pomiar wartosci treningowych z dostepnych urzadzen (jak EKG), rekomendacje tysiecy uzytkownikow. Jakosc budowana przez wiele lat.

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Zmagania znajomego z Sigmą BC-2006 MHR DTS zniechęciły mnie do tego licznika całkowicie. Kupując sprzęt za taką kasę liczy się na niezawodność i zadowolenie z dobrze wydanych pieniędzy. A tu nic z powyższych się nie sprawdziło. Dobrze, że ja mam jeszcze starą dobrą sigmę z tych nie psujących się, długowiecznych i ponad czasowych :)

W tej sytuacji albo bym dołożył do polara, właściwie to bym robił wszystko żeby go kupić. Albo bym zszedł na niższy pułap i kupił nawet jakąś starszą sigmę np. (Targa-ostatnio była na allegro) i do tego pulsometr. Właściwie nie wiem też co ty chcesz mieć w tym liczniku.

Napisano

Może i to całkiem inna klasa, bo mam licznik sigmy z zakresy 50-100pln, który ledwo pokazuje prędkość i odległośc ;-) ale za to widzę, że w ciągu dwóch lat zmienili kontrukcje... mój dwu letni BC800 ma konstrukcje kamienia, nic mu się nie stanie od upadku z 2m na beton czy coś, za to kolega ma świeżego BC906 i po małej wywrotce się obudowa rozpadła i musiał kleić tygodniowy licznik... widać zmianę jakości produktów w tej klasie cenowej...

Napisano

To dlatego że ostatnimi czasy producenci zaczęli dbać o to abyśmy regularnie wymieniali sprzęt.

Poza tym też słyszałem ze polary są bezkonkurencyjne więc na wszelki wypadek właśnie polara wybrałem i pozbyłem się sigmy BC1200 z której jako z licznika zadowolony byłem bardzo i szkoda było sprzedawać ale nie potrzebna była już.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...