Skocz do zawartości

[licznik] Najlepszy wybór do 300PLN

PMichalak

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :)

Chciałbym powiększyć [a właściwie uzyskać] możliwość kontrolowania treningów i niezbędny w tym celu będzie licznik...

Najlepiej gdyby licznik miał możliwość pomiaru prędkości, kadencji, pulsu, był podświetlany i bezprzewodowy i tani ale... takiego nie ma :)

Wyznaczając cenę na 300PLN nie sposób nie zwrócić uwagi na licznik Sigmy - BC-2006 MHR DTS

Jednak mimo mojego wcześniejszego dobrego zdania o tej firmie na forum czytałem, że Sigma nie słynie z niezawodności... Lepszy pod tym względem, a także zarówno pod względem wyglądu i lansu :P:) byłby licznik VDO HC12.6 W przeciwieństwie do Sigmy nie jest bezprzewodowy, nie ma podświetlenia, wysokościomierza.

Trudno mi podjąć decyzję, oba liczniki pewnie spiszą się dobrze, ale ważne dla mnie byłoby wybranie spośród nich tego lepszego i zwracam sie tutaj z prośbą do Was drodzy forumowicze :) Jeśli chodzi o cenę chciałbym, żeby była w granicach 250 PLN, gdybym miał więcej zakupiłbym Edge 305 HR/CAD i nie musiał uznawać kompromisow :)

Z góry dzięki za pomoc i poświęcony czas :)

Pozdrawiam,

PMichalak

jak sigma to nizsze modele i przewodowe, wyzsze nie sa warte ceny. Takie sa moje doswiadczenia. Obecnie zbieram na polara i tez na miejscu autora temat zainteresowalbym sie polarem :P Sigme DTS 1606 + kadencja odeslalem do gwarancji jak naprawia to ja sprzedaje (nie dzialala kadencja). Dodatkowo licznik sam nie startowal zazwyczaj trzeba bylo go budzic, irytujace.

• Mod Team

Zmagania znajomego z Sigmą BC-2006 MHR DTS zniechęciły mnie do tego licznika całkowicie. Kupując sprzęt za taką kasę liczy się na niezawodność i zadowolenie z dobrze wydanych pieniędzy. A tu nic z powyższych się nie sprawdziło. Dobrze, że ja mam jeszcze starą dobrą sigmę z tych nie psujących się, długowiecznych i ponad czasowych :)

W tej sytuacji albo bym dołożył do polara, właściwie to bym robił wszystko żeby go kupić. Albo bym zszedł na niższy pułap i kupił nawet jakąś starszą sigmę np. (Targa-ostatnio była na allegro) i do tego pulsometr. Właściwie nie wiem też co ty chcesz mieć w tym liczniku.

Może i to całkiem inna klasa, bo mam licznik sigmy z zakresy 50-100pln, który ledwo pokazuje prędkość i odległośc ;-) ale za to widzę, że w ciągu dwóch lat zmienili kontrukcje... mój dwu letni BC800 ma konstrukcje kamienia, nic mu się nie stanie od upadku z 2m na beton czy coś, za to kolega ma świeżego BC906 i po małej wywrotce się obudowa rozpadła i musiał kleić tygodniowy licznik... widać zmianę jakości produktów w tej klasie cenowej...

To dlatego że ostatnimi czasy producenci zaczęli dbać o to abyśmy regularnie wymieniali sprzęt.

Poza tym też słyszałem ze polary są bezkonkurencyjne więc na wszelki wypadek właśnie polara wybrałem i pozbyłem się sigmy BC1200 z której jako z licznika zadowolony byłem bardzo i szkoda było sprzedawać ale nie potrzebna była już.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...