Skocz do zawartości

[rower] Porównanie dwóch rowerów firmy Kellys

ojczesamotni

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, potrzeba małej porady. Mamy tu dwa modele firmy Kellys. Kellys Magic 2008 oraz Kellys Magic 2007. Proszę kogoś, kto ma pojęcie o wyjaśnienie mi czym sie te modele różnią (nie chodzi mi o to, że ten ma taką przerzutkę, a tamten taką, tylko o uzasadnienie, w którym rowerze jest lepsza i dlaczego). Proszę o opinię na który warto sie zdecydować (powiedzmy, że cena na dzień dzisiejszy nie jest problemem przy tych dwóch rowerach) I na koniec... czemu model z 2007 roku jest droższy niż model najnowszy?

Najważniejsze zmiany to chyba wygląd ramy i amortyzator...w tym z 2007 r. masz Manitou, a z 2008 r. Sr Suntour (lepszy będzie raczej Manitou). Droższy jest pewnie z powodu amortyzatora i troszkę lepszego osprzętu. Oczywiście lepszym wyborem będzie rocznik 2007, bo ma po prostu lepsze części. Pozdrawiam.

nie tylko wyglad ramy sie zmienil, teraz jest hydroformowana i potrojnie cieniowana ..... na zywo wyglada to naprawde efektownie, amorek lepszy w modelu 2007 ...... ale kto wymyslil zeby w rowerze do typowego xc amortyzator mial 130mm :P reszta osprzetu na tym samym poziomie, nawet teoretycznie lepsze bo nowsze :) roznica w cenie nie wiadomo skad sie wziela ale wszystkie modele kellysa w tym roku poszly w dol.......

ps. ja bym bral model z 2008 roku :)

rocznik 07 to porazka, chocby wsadzic tam super czesci to smiem twierdzic ze na tym nie da sie jezdzic - jak mozna wrzucic 130mm amor w rame mtb dla ktorej max to 100mm, moje zdanie jest nawet takie ze optymalnie powinno byc 80-90mm, i sam amor nie powinien byc wysoki ... mostek z kosmicznym wznosem i mamy rower do ... no wlasnie do czego, ten 08 wyglada zdecydowanie lepiej w sensie geo, xcr coil bedzie przyzwoicie chodzil o ile bedziesz o niego dbal

Ja zawsze wolałem mieć więcej, niż mniej. bogus92 czy jechałeś może kiedyś na Manitou Slate Comp i XCR ? Akurat ja miałem okazję porównać te amortyzatory i Manitou wypada lepiej, nie ze względu na markę tylko na pracę. O wiele wygodniejsza jazda była na Manitou. Dodam, że jechałem na XCR bez żadnego tuningu. 130mm do XC nie jest potrzebne, racja. Osobiście na roczniku '08 nie jechałem, ale na '07 trochę kilometrów zrobiłem i byłem zadowolony, aczkolwiek 2008 może wypadać lepiej, ale nadal zostaje przy swoim, że Manitou od XCR'a jest lepsze. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...