josh Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam forum Pomozcie bo mnie szlag trafi ;-) Cosik mi piszczy z tylu podczas jazdy. Oczywiscie w domu, na stojaku naped dziala idealnie. Wystarczy jednak, ze zrobie jakies 20km i zaczyna sie wesole popiskiwanie. Nie moge tego cholerstwa zlokalizowac a doprowadza mnie do szalu. Popiskuje tylko kiedy pedaluje. Piszczy glosniej kiedy zmieniam przelozenie (tylko tył). moze ktos juz mial podobnie? Rozkrecac wozek i smarowac kolka? Cala przerzutke rozbierac? pomocy bo to pisk pisk pisk mnie dobija podczas jazdy ;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Przesmarować trzeba tulejki ślizgowe w kółeczkach od przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Dokładnie tak. Typowe objawy - zwłaszcza ten natężajacy się pisk podczas przerzucania. Pozdrówko potwierdzające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 strzelam, że piszczy górne kółko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Miałem to samo, potraktowałem kółka przerzutki wd40 i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Albo je wyczyścić bo piach sie dostał i popiskuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 wyczyść nasmaruj tulejki w kółeczkach prościej się nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Przesmarować trzeba tulejki ślizgowe w kółeczkach od przerzutki. just to be sure... czyli zdjac lancuch, rozebrac wozek, nasmarowac i powinno grac (czicho grac...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 A własnie, czym nasmarować ? Bo kiedyś nasmarowałem smarem i tyleeee piachu sie nakleiło że po wyprawie 50 km sprzęt mówił coś do mnie "już nie mogę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Miałem to samo, potraktowałem kółka przerzutki wd40 i po problemie. Spróbuj pierw zrobić tym sposobem jak nie pomoże to sobie zdejmij przeczyść i przesmaruj Nie raz mialem taki problem i wd-40 spokojnie wystarczało , tylko ja zawsze przed psikaniem w miarę czyściłem przerzutkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Spróbuj pierw zrobić tym sposobem jak nie pomoże to sobie zdejmij przeczyść i przesmaruj Nie raz mialem taki problem i wd-40 spokojnie wystarczało , tylko ja zawsze przed psikaniem w miarę czyściłem przerzutkę Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc. WD40 pomoglo, znowu sie ciesze jazda w ciszy ;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 11 Marca 2008 Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 WD40 z reguły pomaga kilka razy - ale przychodzi taki dzień, kiedy po spryskaniu tulejek piszczenie albo w ogóle nie znika, albo powraca po przejechaniu kilku km. To sygnał, że najwyższy czas rozkręcić przerzutkę i porządnie wyczyścić oraz nasmarować tulejki (najlepiej smarem stałym). Pozdrówko ostateczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 11 Marca 2008 Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Święte słowa Ecia ... Piszczenie pewno wróci , u mnie wracało ( ahhh te czasy z Acerą ) Za to teraz ja mam problem z x-7 , chciałem wszystko przeczyścić , przesmarować ale niestety udało mi sie tylko górne kółeczko rozkręcić a dolnego nie mogę i boje sie ze już sie trochę gwint zjechał... A najczęściej chyba piszczy własnie dolne kółeczko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 11 Marca 2008 Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ja jak smarowałem tulejki smarem stałym piach się dostawał i robiła się zadyma rockowa. Jutro spróbuje FL trochę dać , zobaczymy czy podziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 [...] To sygnał, że najwyższy czas rozkręcić przerzutkę i porządnie wyczyścić oraz nasmarować tulejki (najlepiej smarem stałym). Na taka okazje mam Motorex Bike grease 2000 - mysle, ze da rade thx again Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.