Skocz do zawartości

[naped] przerzutka tyl - cos piszczy

josh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forum

Pomozcie bo mnie szlag trafi ;-)

Cosik mi piszczy z tylu podczas jazdy. Oczywiscie w domu, na stojaku naped dziala idealnie. Wystarczy jednak, ze zrobie jakies 20km i zaczyna sie wesole popiskiwanie.

Nie moge tego cholerstwa zlokalizowac a doprowadza mnie do szalu.

Popiskuje tylko kiedy pedaluje. Piszczy glosniej kiedy zmieniam przelozenie (tylko tył).

moze ktos juz mial podobnie?

Rozkrecac wozek i smarowac kolka? Cala przerzutke rozbierac?

pomocy bo to pisk pisk pisk mnie dobija podczas jazdy ;-)

pozdrawiam

Miałem to samo, potraktowałem kółka przerzutki wd40 i po problemie.

Spróbuj pierw zrobić tym sposobem jak nie pomoże to sobie zdejmij przeczyść i przesmaruj :)

Nie raz mialem taki problem i wd-40 spokojnie wystarczało , tylko ja zawsze przed psikaniem w miarę czyściłem przerzutkę

Spróbuj pierw zrobić tym sposobem jak nie pomoże to sobie zdejmij przeczyść i przesmaruj :)

Nie raz mialem taki problem i wd-40 spokojnie wystarczało , tylko ja zawsze przed psikaniem w miarę czyściłem przerzutkę

Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc. WD40 pomoglo, znowu sie ciesze jazda w ciszy ;-)

pozdrawiam

WD40 z reguły pomaga kilka razy - ale przychodzi taki dzień, kiedy po spryskaniu tulejek piszczenie albo w ogóle nie znika, albo powraca po przejechaniu kilku km. To sygnał, że najwyższy czas rozkręcić przerzutkę i porządnie wyczyścić oraz nasmarować tulejki (najlepiej smarem stałym).

Pozdrówko ostateczne :)

Święte słowa Ecia ... Piszczenie pewno wróci , u mnie wracało ;) ( ahhh te czasy z Acerą :):P )

Za to teraz ja mam problem z x-7 , chciałem wszystko przeczyścić , przesmarować ale niestety udało mi sie tylko górne kółeczko rozkręcić a dolnego nie mogę i boje sie ze już sie trochę gwint zjechał...

A najczęściej chyba piszczy własnie dolne kółeczko...

[...] To sygnał, że najwyższy czas rozkręcić przerzutkę i porządnie wyczyścić oraz nasmarować tulejki (najlepiej smarem stałym).

Na taka okazje mam Motorex Bike grease 2000 - mysle, ze da rade

thx again

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...