Skocz do zawartości

[amortyzator] Jaki olej do marzocchi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema jak w temacie nie wiem jaki olej kupić do mojego marzocchi dirt jumper II 130mm 04r . proszę podać markę i gęstość jaka najlepiej aha jeżdżę w lekkim dh, Fr wiem ze to tego dj nie jest ale cóż poprzerabiany był trochę ;]

myślę ze ten temat nie przyda sie tylko mi ;]

Pozdrower

Napisano

Marzocchi o ile mi wiadomo stosuje oleje o gęstości W7,5. Podobno bardzo dobry jest Motorex, można go kupić w trzech gęstościach w5, w7.5, w15. możesz kupiż W15 i go trochę rozrzedzić w razie jakby był za gęsty. Chyba ze twój wideł na regulacje tłumienia to wtedy standard (W7.5)

Napisano

jesli widelec ma regulacje tlumienia powrotu moze byc motul 5w fork oil. cena za litr 30 zl. testowalem go i byl lepszy od oryginalu - zlikwidowal stuki tlumikow..

Napisano

A ja do swojego GF3 wlałem... syntetyk Mobil W10 - 7,5 mimo regulacji było dla mnie za rzadkie, a olej, mimo że samochodowy, spisuje się świetnie i jak na razie (ponad pół roku!) nie zauważyłem, by miał jakikolwiek wpływ na upośledzenie tłumienia. ;)

Napisano

MrJ: nie znam sie na olejach, ale w przypadku urzycia oleju silnikowego obawialbym sie osadow. o ile na slizgach jak najbardziej by sie przydaly, to w tlumikach niebardzo.

Napisano

A ile tego oleju wlac bo 185ml to zaduzo jak do kazdej goleni chyba co nie ;] . Aha a jak dobrze wylać olej z amora żeby wylał sie cały ;]

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...