nabial Napisano 12 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 wszystko lux, fox ladnie wyglada, ale ta sztyca tj hardkor - jak ostrzej pojezdzisz siedzac na siodle to nie ma rady - bedzie trach i nowa rama wg mnie to juz widac jakby sztyca uciekala do tylu w miejscu laczenia z rama, tylko z 2 str tj alu wiec nie powinno byc giecia tylko halas i po wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 13 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Faktycznie, przy tak długiej sztycy, działa ona z ogromną siłą na niezbyt wytrzymałą ramę. Wg. mnie czas poszukać czegoś większego i lepszego Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Nie żebym się czepiał Na fotce masz z tyłu zacisk "formula" , a w rozpisce BBB nie Formula tylko Tacx bo rower śmiga na trenażerze dużoo wszystko lux, fox ladnie wyglada, ale ta sztyca tj hardkor - jak ostrzej pojezdzisz siedzac na siodle to nie ma rady - bedzie trach i nowa rama wg mnie to juz widac jakby sztyca uciekala do tylu w miejscu laczenia z rama, tylko z 2 str tj alu wiec nie powinno byc giecia tylko halas i po wszystkim jak już pisałem rama nie jest oszczędzana w górach była nie raz, był 1 bardzi źle wyglądający upadek a dalej jest wszystko wporządku.. wszystko zalezy od tego ile sztycy jest w ramie, a jest wystarczająco dużo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 jak widać, SLR został uszkodzony, tak samo jak kask i moja prawa noga,, :/ w najbliższym czasie, jak wrócę do pełnej sprawności pooglądam rame bo teraz miałem tylko krótki moment żeby sfotografować uszkodzenie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 15 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 ło kurcze, z czym się zderzyłeś?? z czołgiem czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 te uliczki sa wyłożone takimi kamieniami które jak są mokre to są bardzo śliskie.. w piątek było mokro, ślisko.. zapomniałem o tym.. rower przestał się słuchać i tak polecałem na sam dół.. :// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 15 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 hahahahaha ładnie to musiało wygladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 15 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Nie wiem jak u was, ale u nas na wszystkich Krakowskich kopcach jest całkowity ZAKAZ jazdy na rowerze. Pozdrawiam Btw. Ciesz się że to i tak de facto niski kopiec, w porównaniu do naszych Krakowskich. Tam dopiero jest jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 hahahahaha ładnie to musiało wygladac nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku dziadek sie śmiał to samo miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 omen, srubki wymieniles na tytan ze nie ulecialy niektorzy potrafia takie siodelko naprawic za pomoca gałezi z drzewa, oczywiscie w warunkach polowych.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 hahahahaha ładnie to musiało wygladac Jeżeli nie ma tego na youtube to nie warto tego oglądać! Ale jeżeli było to choć w połowie tak efektownie jak gleba na górze Żar to na pewno było zabawne Pozdro omen! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Nie wiem jak u was, ale u nas na wszystkich Krakowskich kopcach jest całkowity ZAKAZ jazdy na rowerze. Pozdrawiam Btw. Ciesz się że to i tak de facto niski kopiec, w porównaniu do naszych Krakowskich. Tam dopiero jest jazda Zasady sa po to, żeby je łamać :] co do wysokości to nie jest znów taka duża różnica między nimi.. ;] niestety mój lot nie został zarejestrowany przez żadną kamere:( sam chciałbym to zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 18 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Miałeś szczęście że kopiec ten nie był typowym"piętrowcem" o 5-6 poziomach. Ja szczerze powiedziawszy też miałem ochotę zjechać z kopca, ale akurat Piłsudskiego jest tak skonstruowany, że na moje oko wystarczyłoby ~~10km/h co by zamiast się ześlizgnąć wylądować dobrych 6-8 metrów niżej(lotem pionowym), na następnej alejce. Jako że życie mi jeszcze miłe, sprowadziłem Pozdrawiam P.S.Dobrze że lisy są skoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 trochę mi się zapominało.. wiec tak rama jest cała na szczęście.. co do reszty to siodło wiadomo już, na razie zostało zastąpione starym niewygodnym kelly'sem:/ x.9 na tyle musiało dostać nowy wózek koło tylne zostało wycentrowane a Devil już wymieniony na nowego, stary wylądował w koszu. i w sumie to tyle z strat po owym locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Kolejne zmiany: Brake (Front): (Hamulec przedni ) Magura Marta Sl 219g Brake (Rear): (Hamulec tylny ) Magura matra Sl 234g Cables: (Pancerze + linki) Clark's 143g Cassette: (Kaseta) Slx 28-11 - 232g Chain: (Lancuch) Wippermann Connex 9sx - 278 Crankset: (Korby) Lx '07 902 2 (alu bolts) wymiana blata 44z na Lasco Derlr (Front): (Przerzutka przednia) XT â??08 148g (2 alu bolts) Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x.9 GS 216g (1 alu bolt) Fork: (Widelec) Fox F80RL 1616g Frame: (Rama) Kross Level A6 '07 1650gr bez piwotów Grips: (Gripy) Boplight 30g Handlebar: (Kierownica) Tioga Taskforce XC(540mm) 123g Headset: (Stery) Crane Creek Boplight wliczone w wagę ramy. Pedals: (Pedaly) Exustar PM25 283g Seat: (Siodlo) Selle Italia SLR XP 165 172g Seatpost: (Sztyca) Boplight 400mm 215g (2 alu bolts) Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) no name 22g Shifters: (manetki) Sram x.0 172g Skewers: (Zaciski kol) BBB imbus- 66g Stem: (Mostek) Boplight 120mm`07- 122g (2 alu bolts) Tire (Front): (Opona przednia) Continental SportCintact 432g / Schwalbe Nobby Nic 1.8 422g Tire (Rear): (Opona tylna) Continental SportContact 432g / Schwalbe Nobby Nic 1.8 422g Wheel Front: (Kolo przednie) Shimano XTR HB-M975 Center Lock + Mavic XC717,32H + DT Competition 789g Wheel Rear: (Kolo tylne) Alex Rims Ace 18 + szprychy CNspoke + shimano Lx '07 1153g Bar Ends: (Rogi) Boplight 53g ( 2 alu bolts ) Rotors: (tarcze hamulcowe) Shimano Lx 363g Tubes: (dętki) Tioga SuperLight 210 Hub: (opaski na obręcz) Michelin 30g Wynik końcowy na oponach terenowych 10.285kg Ostatnio rower bardzo dużo przeszedł.. Fox był na serwisie, przednia Magura dostała nowy olej i uszczelki oraz klocki.. Dziś zaszły kolejne zmiany w napędzie, ponieważ stary mając już 12 tys km skonał.. Zmiana dętek na lżejsze ponieważ stare już miały dość.. W najbliższym czasie wymiana siodła, suportu i w końcu koła z tarczami.. Potem już tylko rama wraz z sztycą i pancerzami oraz korba jeśli jeszcze jakieś pomysły to piszcie.. fotki w sobotę bądź jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Twoja rama razem ze sterami waży 1650?? moja taka sama bez sterów 1701 :/ coś nie halo mnie już strasznie za wagę ramy zjechali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Dokładnie, nawet 1650g to baardzo mało (no chyba, że to goła rama ale np. haka nie widzę w rozpisce) Poza tym, przy ważeniu opon nie miałem (ani nie widziałem) sytuacji, by obydwie ważyły identycznie. Nie mówiąc o tym, że Schwalbe ma taaaaakie odchyły zarówno in plus jak minus. Przykład - RR seryjnie 470, prawdopodobnie najlżejszy egz. w PL - 413g (nowy!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Tak samo jak sztyca Boplight, sorry, ale ona tyle waży w rozmiarze 350mm. Te 400mm ważą ok. 240g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 tak razem ze sterami waży 1650g obydwie opony są na wadze: http://picasaweb.google.pl/sebkomtb/2008_4...383447249980802 z tym, że 2 zdjęcie przedstawia 2 oponę na wadzę wraz z wewnętrznym kartonem!! tak samo sztyca jest na kolejnym zdjęciu dziś nastąpiła kolejna zmiana tzn. Brake (Front): (Hamulec przedni ) Avid Elixir CR 282g Brake (Rear): (Hamulec tylny ) Avid Elixir CR 300g Wheel Front: (Kolo przednie) Alex Rims Ace 18 + szprychy CNspoke + shimano Lx '07 947 waga aktualna to 10.572g siodło jednak pozostaje to co było. fotki będą do końca tygodnia, jak tylko maszynę umyję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 dlaczego zmieniles marty na elixiry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ze względu na siłę, modulacje elixir wymiata magurę jak chce. po za tym juz od ponad pół roku myślałem żeby przejść na DOTa.. jednak to nie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Słusznie <ok> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 obiecałem trochę fotek także są kolejna zmiana to koła.. na które na pewno dość długo poczekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 no pięknie, mezalians kwitnie w najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 dałbyś mu jakąś szlachetniejszą korbe w przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi