MrJ Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Projekt całkiem, całkiem, zwłaszcza jak na tarcze.... choć i tak przenigdy nie wsiądę na sztywniaka Jak się wybiera z większej ilości egzemplarzy, zawsze trafimy na jakiś lżejszy - ja tak wyciągnąłem SKNa 249g (zwykle jakieś 255-260), a miałem swego czasu w ręce sztukę 243g (!), i to tylko na "głupim" siodle. omen - jak biały amorek to SID, Reba, czy jeszcze coś o czym nie wiem? Takim ciekawski...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 SID przy tarczy odpada.. Reba trochę za ciężka.. myślę nad spinnerem, r7 lub magura.. a co do sztywniaka to wcale nie jest tak źle. :] za 2 tygodnie jadę tak w góry xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Omen, mógłbyś napisać w jaki sposób tuningowałeś swojego top capa który Ci pękł podczas przykręcania ? Jakbyś napisał co po kolei i czym robiłeś byłbym wdzięczny. na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 nowe fotki: Wkradł się mały błąd, okazało sie, że waga pedałów to 378g a nie tak jak pisałem 427g, mały błąd :/ Nowa waga to 10.754g :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Uważaj bo uwierze... pewno za wszelką cenę chciałeś zejść do 10.7kg^_^ joke ofc =) a tak serio to fajny baj =) tylko ten sztywny razi w oczy fest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 W góry powiadasz... i moze jeszcze na tych oponach ? Jak dla mnie jest to super maszyna do jazdy po mieście, ze względu na sztywniaka i cienkie opony. Ale do lasu już się to zupełnie nie nadaje. No może jeszcze plaski teren i szuter. A co do gór to pozostawię to bez komentarza. Nie wyobrażam sobie tam jazdy na sztywnym widelcu i na dodatek na takich oponach, które nic a nic nie amortyzują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 alu sruby do mocowania mostka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 W góry powiadasz... i moze jeszcze na tych oponach ? Jak dla mnie jest to super maszyna do jazdy po mieście, ze względu na sztywniaka i cienkie opony. Ale do lasu już się to zupełnie nie nadaje. No może jeszcze plaski teren i szuter. A co do gór to pozostawię to bez komentarza. Nie wyobrażam sobie tam jazdy na sztywnym widelcu i na dodatek na takich oponach, które nic a nic nie amortyzują. yhm.. opony są takie bo teraz będą wyjazdy na szosę w góry :] do lasu też sie nadaje.. przecież każde xc powinno sie jeździć na sztywnym. Rower z tym sztywnym jedzie na maratony Wrocław, Kraków, Poznań i Tarnów. Nie wykluczone, że pojedzie Zdzieszowice. Opony w teren mam inne są to Schwalbe Nobby Nic 1.8, na których rower jest jeszcze lżejszy o 12g alu sruby do mocowania mostka ?? tak, ale tylko przy sterach.. tu nie działają takie obciążenia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Dodam, że ja również jeżdzę na sztywniaku. Może nie po górach ale po lesie (korzenie itp.) Da się jeździć. A jak się nie ma kasy na porządny amor (czyli taki który faktycznie działa), to po co jeździć z ciężką atrapą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 nowe fotki: Wkradł się mały błąd, okazało sie, że waga pedałów to 378g a nie tak jak pisałem 427g, mały błąd :/ Nowa waga to 10.754g :] A nie mówiłem? Rowerek dziwnie wyglada z tym uwalonym na maks widelcem {sterówka} i mostkiem na + {podkładka pod główką i mostek na - jest również dobrym ustawieniem, no ale cięższym} Oponki 1.8" i sztywny widelec to mimo wszystko mało komfortowe rozwiązanie, ale pewnie bike jedzie jak przecinak Alu śrubki ładne, ale czy do mostka są odpowiednie?? Fajnie masz rogi zamontowane, z doświadczenia wiem że tak najlepiej mieć te felerne Wcsy ustawione.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Alu śrubki w mostku są tylko trochę za długie.. ale skracać ich nie będę. Rower nie ma być wygodny :] tylko praktyczny, ma rodzić sobie wszędzie.. :] nie mieszkam w górach wiec mogę sobie na to pozwolić. a na maratonach dam sobie radę. dziś na nim zrobiłem 134km i nic mnie nie boli po za nogami co jest oczywiste..:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Na żywo rower prezentuje się dużo lepiej niż na fotkach Omen dziwie się że potrafisz jezdzic z takim niskim przodem... [czułem się na tym prawie jak na racingowym bmx'ie ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Ładny Dziś mnie rozbroiło to jak omen zaczął na asfalcie przyspieszać[jechałem za nim], patrzę a nim na boki rzuca <lol> Ale te pedały tak nisko.. pierwsze skrzyżowanie i pewna gleba xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 z tego powodu jeszcze gleby nie było.. :] nie rzucało mnie na boki, tylko tylnim kołem :] tak już mam, że jak ciągnąć to konkretnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Rower konkretny. Gdybyś zmieniał na amortyzator to by waga wzrosła w okolice 11kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 nie koniecznie ale sam nie wiem jeszcze jaki kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Magic Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 No rowek ładny wyszedł. Skoro twierdzisz, ze biały amor oklepany, kup R7 zielona Będziemy się wyróżniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 zielony ni w kij ni w oko.. będzie biały. ale siodło już innego koloru :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Rowerek spisuję sie naprawdę bdb jak na razie.. pedały zmienione ponieważ 520 wyzionęły ducha.. niedługo nowe fotki :] chyba.. Proszę adminów o aktualizacje, oraz o zmianę wagi w temacie.. za co bardzo z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ciekawe po jakim czasie i te pedałki zajedziesz... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Brake (Front): (Hamulec przedni ) Magura Marta Sl 219g Brake (Rear): (Hamulec tylny ) Magura matra Sl 234g Cables: (Pancerze + linki) Clark's 143g Cassette: (Kaseta) Lx - 372g Chain: (Lancuch) XTR- 267 Crankset: (Korby) Lx â??07 915g 2 (alu bolts) Derlr (Front): (Przerzutka przednia) XT â??08 148g (2 alu bolts) Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x.9 GS 216g (1 alu bolt) Fork: (Widelec) Author 1224g Frame: (Rama) Kross Level A6 '07 1650gr bez piwotów Grips: (Gripy) Boplight 30g Handlebar: (Kierownica) Tioga Taskforce XC(540mm) 123g Headset: (Stery) Crane Creek wliczone w wagę ramy. Pedals: (Pedaly) Exustar PM25 283g Seat: (Siodlo) Selle Italia SLR XP 165 172g Seatpost: (Sztyca) Boplight 400mm 215g (2 alu bolts) Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) no name 22g Shifters: (manetki) Sram x.0 172g Skewers: (Zaciski kol) BBB imbus- 66g Stem: (Mostek) Boplight 120mm`07- 122g (2 alu bolts) Tire (Front): (Opona przednia) Continental SportCintact 432g / Schwalbe Nobby Nic 1.8 422g Tire (Rear): (Opona tylna) Continental SportContact 432g / Schwalbe Nobby Nic 1.8 422g Wheel Front: (Kolo przednie) Alex Rims Ace 18 + szprychy CNspoke + Shimano Lx '07 947g Wheel Rear: (Kolo tylne) Alex Rims Ace 18 + szprychy CNspoke + shimano Lx '07 1153g Bar Ends: (Rogi) Boplight 53g ( 2 alu bolts ) Rotors: (tarcze hamulcowe) Shimano Lx 363g Tubes: (dętki) Geax Titanium 253g Hub: (opaski na obręcz) Michelin 30g Wynik 10.236 na oponach terenowych, oraz 10.256 na szosowych. W najbliższym czasie wymiana jeszcze przedniego koła. Proszę zmianę w rankingu, oraz zmianę wagi podanej w temacie. Fotki pod koniec tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Czekamy na fotki A co do roweru to jeszcze jakis lekki amor i bedzie cud, miod i malinka (no moze nie z ta rama ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2008 obiecane foteczkiii :] co do amora to jednak zmiana nastąpi po zimie dopiero. w najbliższym czasie kółeczko :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Kolejna zmiana: Brake (Front): (Hamulec przedni ) Magura Marta Sl 219g Brake (Rear): (Hamulec tylny ) Magura matra Sl 234g Cables: (Pancerze + linki) Clark's 143g Cassette: (Kaseta) Lx - 372g Chain: (Lancuch) XTR- 267 Crankset: (Korby) Lx '07 915g 2 (alu bolts) Derlr (Front): (Przerzutka przednia) XT â??08 148g (2 alu bolts) Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x.9 GS 216g (1 alu bolt) Fork: (Widelec) Author 1224g Frame: (Rama) Kross Level A6 '07 1650gr bez piwotów Grips: (Gripy) Boplight 30g Handlebar: (Kierownica) Tioga Taskforce XC(540mm) 123g Headset: (Stery) Crane Creek wliczone w wagę ramy. Pedals: (Pedaly) Exustar PM25 283g Seat: (Siodlo) Selle Italia SLR XP 165 172g Seatpost: (Sztyca) Boplight 400mm 215g (2 alu bolts) Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) no name 22g Shifters: (manetki) Sram x.0 172g Skewers: (Zaciski kol) BBB imbus- 66g Stem: (Mostek) Boplight 120mm`07- 122g (2 alu bolts) Tire (Front): (Opona przednia) Continental SportCintact 432g / Schwalbe Nobby Nic 1.8 422g Tire (Rear): (Opona tylna) Continental SportContact 432g / Schwalbe Nobby Nic 1.8 422g Wheel Front: (Kolo przednie) Shimano XTR HB-M975 Center Lock + Mavic XC717,32H + DT Competition 789g Wheel Rear: (Kolo tylne) Alex Rims Ace 18 + szprychy CNspoke + shimano Lx '07 1153g Bar Ends: (Rogi) Boplight 53g ( 2 alu bolts ) Rotors: (tarcze hamulcowe) Shimano Lx 363g Tubes: (dętki) Geax Titanium 253g Hub: (opaski na obręcz) Michelin 30g Wynik 10.078 na oponach terenowych, oraz 10.096 na szosowych. W tym roku to już chyba koniec, chociaż nigdy nic nie wiadomo :] Proszę zmianę w rankingu, oraz zmianę wagi podanej w temacie. fotki. niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 O, widze, że koło już doszło Ja bym przemalował te klamki - za zimne jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi