ulvgar Napisano 8 Marca 2008 Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Wczoraj podczas treningu złamałem oś prawego ubijaka Cranc Brothers MXR. Nie wiem jak to się stało bo do tej pory nie miałem z nimi problemów, gwarancja kończy się w kwietniu. Miał ktoś z was podobny przypadek, jak do takich spraw podchodzi 7Anna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Co prawda trochę OT, ale zwracam uwagę że obok gwarancji jest coś takiego jak rękojmia. http://pl.wikipedia.org/wiki/Rękojmia http://www.um.oswiecim.pl/pl_chemik/19_200.../konsument.html Producenci często w gwarancjach potrafią umieścić jakieś haczyki (dlatego warto je czytać!) i rękojmia potrafi dać większe prawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Dzięki anulkaa W tym tygodniu pedałki będą wysłane, będę pisał jak sprawa się toczy. Na szczęście dzięki uprzejmości sklepu mogę jeździć na zastępczych Time'ach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 W piątek dostałem nowe MXR (sklep je zamówił a o gwarancję z 7Anna będzie dalej walczył bez mojej osoby), założyłem wczoraj, dziś na wyścigu zapiekła się klatka i prawdopodobnie złamała lewa oś. Jutro jadą na gwarancję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 tyle awarii w tak krotkim czasie potwierdza tylko teze ze MXRy to pedaly nie warte pieniedzy na nie wydanych. Moze wyzsze modele CR tak, ale MXR od czasu swojego pojawienia ma fatalna opinie. A z gwarancja walcz, moze uda sie cos ugrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Już teraz miałem chęć dopłacić i wziąć SL-ki ale kumpel zwinął mi je sprzed nosa :/ Może i dobrze, zamówię Eggbeaters C, oś chromowo-molibdenowa powinna więcej wytrzymać niż nierdzewna. Fakt, faktem na pierwsze MXRy od maja '07 do marca '08 nie miałem powodu do narzekania. Oddałem pedały do serwisu. Zapiekła się klatka ale oś nie wygląda na złamaną, może uda się coś z tym zrobić bez zdawania na gwarancję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 13 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dostałem od 7Anna nowy komplet ale dogadałem się ze sprzedawcą aby zamówił model wyżej + dopłata do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Kolejny komplet MXRów 'zajeżdżony'. Wczoraj bratu zapiekła się lewa klatka i pękła oś. Ja jeżdżę już Eggbeater C, zobaczymy ile wytrzymają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 I jak się sprawują C? Całkiem niedawno zgiąłem sobie lewy shimano pd-520 - wyprostował się po kilkudziesięciu kilometrach ( a raczej przystosował do pozycji stopy) ale już mu nie ufam. Aktualnie jestem w usa na służbowej wyprawie i widziałem w kilku sklepach porządną promocję na Eggbeater C. Zastanawiam się właśnie tylko ile wytrzymają -- ważę 90 kg i uprawiam raczej cięższą jazdę niż XC - shimano 520 sprawdzone - wytrzyma sporo. Zdążyłem już też wyczytać że MXR są raczej niewarte uwagi. Ale co z eggbeaterami C? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.