Nawrotek Napisano 7 Marca 2008 Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Jak w temacie. Widziałem na LB płyty carbonowe, chyba po 70zł. Czy można gdzieś dostać rurki o średnicy 31,6? Ogólnie czy istnieje firma Polsce zajmująca się produkcją carbonu? Chciałbym sobie wykonać kilka carbonowych części do roweru, z góry proszę o nie pisanie postów typu: kup se gotowca, i tak nie zrobisz a jak zrobisz to połamiesz itp. mam wujka, szpeca od wszelkich włókien szklanych itp. (pracuje w lotnictwie ), więc on mi pomoże Szukałem na google ale chyba szukać nie umiem, skoro w internecie jest wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 8 Marca 2008 Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Gotowe rurki o srednicy 31.6 to juz prawie gotowa sztyca. Sam sie z tym nie spotkalem. Wlokno owszem i potem robisz to co chcesz. Wozki, sztyce, oslonki, itp. Skoro wujek wie o co chodzi to kup same plyty. Jednak sztyca za pierwszym razem watpie czy Ci wyjdzie. Wiem po sobie. Wozek do prz. owszem. Trzeba cierpliwosci. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 No tak, ale płyta jest dosyć gruba , czy jest możliwość zakupienia maty? coś jak włókno szklane, wtedy by się ową matę na rurze o średnicy 29mm owinęło na grubość 31,6 ew. na grubsze, i się wytoczyło aby była gładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 8 Marca 2008 Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Nawrotek -polecam zarejestrowac się tu http://light-bike.com/forum/ znajdziesz tam potrzebne ci informacje.Aha -wg. mojej skromnej wiedzy toczenie to zły pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 8 Marca 2008 Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Sprawdz GG Nawrotek:) Czeka tam na Ciebie info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 8 Marca 2008 Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Słyszałem o jakimś kolesiu spod Wrocławia co wykonuje carbonowe sztyce na zamówienie. Musiałbym poszukać w MR i bB. Koleś najpierw rogi carbonową rurkę o średnicy bodajże 35mm i potem specjalną maszyną "zdejmuje" carbon do odpowiedniej średnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 @Gerus dzięki za info. Mi nie chodzi konkretnie o sztycę Po prostu chciałbym się pobawić w karbon sam. Sam sobie podkładki zrobić <z tym nie byłoby większego problemu> Zacisk, po prostu coś pokombinować Ot taka sztuka dla sztuki, bo facet powinien umieć wszystko zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 8 Marca 2008 Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Maty tez mozna dostac tylko nie wiem dokladnie gdzie. Sa osoby ktore wykonuja takie rzeczy na zamowienie ale to kosztuje. W moim przypadku sztyca 500zl, zacisk 80zl. Racja ze na Light-bike jest wszystkie potrzebne info. j.h.sienkiewicz@wp.pl tu masz meila do pana ktory sie tym zajmuje. Zrobil np. szoske o wadze 3kg. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 8 Marca 2008 Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 To ten pan http://luxtech-carbotech-lt.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 17 Marca 2008 Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 http://allegro.pl/item324391489_najbardzie...lka_za_5zl.html "Prawie jak carbon". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.