tictac Napisano 7 Marca 2008 Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Mam pytanie - dysponuję karbonową sztycą PRO XC-R Carbon seatpost Bart Brentjens Series o długości 400 mm. Nie jest mi potrzebny tak długi "maszt", stąd moje pytanie - czy taką sztycę można bez problemu dociąć i czy nie będzie to miało jakiegoś szczegónego wpływu na materiał, z którego jest wykonana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 7 Marca 2008 Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Jasne że można, zupełnie jak karbonowe rury sterowe w amortyzatorach, krawędź obkleja się taśmą izolacyjną i tnie się brzeszczotem o drobnym uzębieniu. Podobno wchodzi jak w masło, później w razie zadziorów można przejechać krawędź drobnym papierem ściernym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 17 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Tu jest wszystko opisane http://www.eastonbike.com/downloadable_fil...D-05-Carbon.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.