Skocz do zawartości

[obręcze] FD26 vs. Supra N vs. XM317

DamianFuji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

którą z tych obręczy wybrać ? mam zamiar jeździć po mieście czasami jakiś wypad poza miasto, często szybciej jeżdżę po mieście, jakieś skoki się zdarzają więc co proponujecie ? mavic chyba tego nie wytrzyma?

Napisano

O XM317 już trochę było, bo to popularna obręcz - ale NIE, nie wytrzyma czegoś takiego, bo jest do XC i TYLKO do XC.

Co do dwóch pozostałych niech wypowiedzą się użytkownicy, bo sam z żadną nie miałem styczności.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Przede wszystkim porównujesz 3 zupełnie inne obręcze. O ile Suprę i FD 26 jeszcze jakoś można by porównać, o tyle XM317 zupełnie od nich odstaje. Jeżeli szukasz obręczy do jazdy, którą opisujesz, to musi być wytrzymała i tutaj pozostaje do wyboru supra lub fd26, ale osobiście skłaniałbym się do supry jeżeli rzeczywiście zamierzasz skakać na tej obręczy. Pozdrowerek :-)

Napisano

jw, chociaz ciekawy styl jazdy ... miasto miasto ... nagle skakac, nie ma rzeczy uniwersalnych i dobrych, chyba ze piszesz o skakniu z kraweznikow, mavic wg mnie jest rewelacyjny, ale nie do skakania, pozostale 2 sztuki sa juz do ostrzejszych zastosowan

Napisano

317 sie nie nada.. za miekka. fd26 to wd mnie jedna z "idealnych obreczy" :) sam mam taka na przodzie i niezle czasem dostaje w pupe , ani razu nie musialem jej centrowac czy prostowac. cena jest bardzo przystepna, a waga jak na taka wytrzymalosc rowniez bardzo dobra. polecam. z supra nie mialem stycznosci wiec sie nie wypowiadam. w fd26 jest system antysnakebite i gadajac z ludzmi, ktorzy maja to na tyle zalozone slyszalem ze naprawde lapia mniej gum na tym :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...