DuzyMarek Napisano 19 Marca 2008 Napisano 19 Marca 2008 Super . Wstępnie zapisuję się na jedną sztukę.
Blizzard Napisano 19 Marca 2008 Napisano 19 Marca 2008 Ile za sztukę i przybliżony czas oczekiwania na nią? jak długo działa na 1 komplecie baterii?
DuzyMarek Napisano 19 Marca 2008 Napisano 19 Marca 2008 A przeczytałeś artykuł na stronce, którą podał? Bo mnie się wydaje, że chyba nie...
Toosh Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Napisano 22 Kwietnia 2008 Dwururka poskładana, idzie niedługo do Marka- 400~lm odległość ok. 25 metrów więcej zdjęć tutaj: http://picasaweb.google.com/toosh1234
Toosh Napisano 2 Maja 2008 Autor Napisano 2 Maja 2008 Jeszcze nie. W następny weekend będzie można spodziewać się recenzji ;]
Schwefel Napisano 2 Maja 2008 Napisano 2 Maja 2008 A ile pociągną na tym zasilaniu co masz w galerii?
Toosh Napisano 2 Maja 2008 Autor Napisano 2 Maja 2008 teoretycznie, zaniżając pojemność aku- ok 6h dla pojedyńczej, 3h dla podwójnej
Schwefel Napisano 2 Maja 2008 Napisano 2 Maja 2008 Rozumiem, że to są zwykłe aku AA. Można by zrobić wersję z 4xAA?
Toosh Napisano 2 Maja 2008 Autor Napisano 2 Maja 2008 Nie, to nie są aku AA. Te aku to li-on, mają 20mm średnicy i 660mm długości, waga 2 sztuk to 100g. jeden taki aku to 6-8 dobrej jakości aku AA .
DuzyMarek Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Hehe, lampkę już mam . Wczoraj wyskoczyłem na 10 minut w ciemne zaułki mojego osiedla, żeby przekonać się co to ustrojstwo trochę większe od pudełka zapałek potrafi . Potrafi naprawdę sporo, hehe .
tysiu Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Nie, to nie są aku AA. Te aku to li-on, mają 20mm średnicy i 660mm długości, waga 2 sztuk to 100g. jeden taki aku to 6-8 dobrej jakości aku AA . Nie pomyliłeś się podając gabaryty baterii ? Czy mógłbys napisać o nich coś więcej : jakie mają napięcie , pojemność elektryczną , ile kosztują i czym dokładnie je ładujesz ?
Toosh Napisano 21 Maja 2008 Autor Napisano 21 Maja 2008 Nie pomyliłem się, 3,7V, na etykiecie 2400mAh (realnie 2200mAh), na allegro 20zł/szt, ładowarka dedykowana do aku li-ion na allegro 40zł. U mnie przy całym zestawie taniej. Tu widać aku i ładowarki: http://picasaweb.google.com/toosh1234/Zest...laniaDoLampek02 edit: sorry, rzeczywiście się pomyliłem 66mm długości, nie 660
Toosh Napisano 23 Maja 2008 Autor Napisano 23 Maja 2008 trochę inaczej zbudowana 2xcree (sama obudowa)
J0seph Napisano 23 Maja 2008 Napisano 23 Maja 2008 czy te plastikowe zaślepki ala noga od stołu (w podstawowce takie byly ) - tez mozna dostac w markecie budowlanym ? jak tak, to jakim ?
DuzyMarek Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Pierwsze wrażenia z jazdy - rewelacja. Czasy halogenu bezpowrotnie minęły . Ino muszę zmienić soczewki. Po uzgodnieniach z Tooshem, zamontował +-7 i +-14, ale ta druga to jednak nieporozumienie jak dla mnie. Więc będę musiał skołować drugą węższą i będzie cacy Przed chwilą wymyśliłem jak to cudo zamontować do kasku w sposób nieinwazyjny . Lampka jest stabilna, dzięki doczepieniu gumek recepturek. Bez nic, mogła by się zsunąć do przodu, rzep by nie był dostatecznie napięty i nieszczęście gotowe. A tak jest git . No to mała poprawka, bo pierwotnie faktycznie zrobił się z tego niezły namiot Niech tylko skończy się dzisiaj mecz Polska - Niemcy to sprawdzę w terenie czy takie mocowanie się sprawdzi.
Biera Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 no teraz już jest nieźle jako osobisty tester Marka mogę powiedzieć że lampka świeci znakomicie, w środku nocy osiągnołem na niej 56 km/h. co prawda wtedy już troszkę brakowało światła (za krótki strumień), ale ogólnie wrażenie jest powalające
DuzyMarek Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Takie cacko musi się podobać. Niestety Kuba, ale to była Twoja pierwsza i pewnie ostatnia jazda z tą lampką. Teraz jest już na moim kasku i pewnie nie będzie mi się chciało jej zdejmować .
crazybiker Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 Czekam wlasnie na lampe od Toosha i juz usiedziec nie moge! Zabieram ja na Mazovie24h tam bedzie miala chrzest bojowy! Pzdr.
rzymo Napisano 20 Lipca 2008 Napisano 20 Lipca 2008 Toosh - przeczytałem artykuł na e-cycle.info - lampka rzeczywiście ciekawa i dostępna dla wielu ze względu na niską cenę ('firmówki' z oczywistych względów nie mają szans pod względem ilości lumenów za wydane złotówki ). Porównywałeś może mocniejszą wersję Twojej (2x XR-E @ 0,8A) do TripleShota? (oczywiście na współczesnych diodach - SSC P4) ? Jeszcze z ciekawości - jaka jest sprawność stosowanej przez Ciebie przetwornicy?
Toosh Napisano 20 Lipca 2008 Autor Napisano 20 Lipca 2008 Dominik pisze, że fabryczny Triple Shot z 3 diodek daje w sumie około 200lm, a po przeróbce na P4- 450lm. Przy sterownikach, które stosuję w diodę idzie 800mA tj. 180-190lm. Razem daje to 360-380lm. Trochę mniej, niż 3xP4, ale 2? razy taniej i światła nie brakuje chyba, że robi się śrenie 50km/h po lesie . W następny weekend 2 sztuki jadą na 24h maraton, może będą jakieś ciekawe opinie. Sprawności sterowników nie mierzyłem, nie działa mi amperomierz w mierniku
rzymo Napisano 20 Lipca 2008 Napisano 20 Lipca 2008 (...) Chodziło mi bardziej o różnicę 'na oko' (zwłaszcza jeśli w lampkach stosujesz R2), a nie papierowe specyfikacje, bo te znam Teoretycznie powinno być identycznie, mimo różnej ilości lumenów. Taniej na pewno i to pewnie więcej niż dwukrotnie (chociaż jak celnik się nie przyczepi to CatEye'a można mieć za 400zł + zmiana diod), nie wiem ile u Ciebie wychodzi kompletna lampka.
Toosh Napisano 20 Lipca 2008 Autor Napisano 20 Lipca 2008 Na oko te 70 lm różnicy będzie niezauważalne. Mając do dyspozycji 1, 2, 3, 4'ry diody najczęściej jeżdżę z dwiema- wystarczają nawet na kręte singletracki z wyścigów xc. W lampkach stosuję Q4, mają chłodniejszą barwę, niż R2, która mniej męczy oczy i lepiej widać dziury nawet przy tej samej ilości światła. Poza tym R2 ma wyższe napięcie przewodzenia, niż Q4- np. przy 3,7V Q4 ciągnie 700mA, a R2 550mA i w związku z tym Q4 świeci mocniej (wartości przykładowe~). A cena poszła na PW .
rzymo Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 (...) Odpowiedź z 'lekkim' poślizgiem. Akurat mi lepiej odpowiada bardziej żółta, więc R2. Napięcie przewodzenia - robiłem jakiś czas temu jednoledową lampkę dla brata i miałem do wyboru 2szt. Q4 i 1szt. R2, nie pamiętam ile było na Q4, ale na R2: 3.55 V / 0.9A (driver: któryś od Edima).
Toosh Napisano 30 Listopada 2008 Autor Napisano 30 Listopada 2008 http://picasaweb.google.com/toosh1234/1xcreeV11# Nowa, ostateczna (? ) wersja lampy pojedynczej. Trochę ewoluowała wizualnie w stosunku do poprzedniej, nabrała wodoszczelności. Koszyk na sprężynkach, nie magnesach- tak jest 'pewniej'(na chwilowe braki styku skarżyła się jedna osoba). Cena niestety też poszła trochę do góry przez rosnący kurs dolara i droższe złącze, chociaż i tak jest b. niska biorąc pod uwagę aku/ładowarki, którą dodaje 'konkurencja' Nie zmieniła się tylko moc świecenia- w każdej wersji taka sama. Niedługo Quardupel
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.