bikermisiek Napisano 3 Marca 2008 Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Zastanawiam się nad wypadem w alpy austryjackie na ok tydzień więc jak byście polecili jakiś region w którym są ciekawe widokowo i nie tylko szlaki raczej nastawiam się na pobyt w jednym miejscu z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 3 Marca 2008 Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jedziesz rowerem z Polski ? Ja jechałem przez Słowację.Z Bratyslawy przez Wiedeń do Linzu jechałem Naddunajską Trasą Rowerową Dunauradweg >Trasa płaska , po obu stronach Dunaju ,liczne zamki,pałace ,winnice ,widokowo bardzo ładna. Z Linzu pojechałem do Salzburga. Salzburg urocze ,pieknie położone miasto u stóp Alp . Dobry punkt wypadowy . Z Salzburga trasa rowerowa w Alpy /Wysokie Taury/ Tauernradweg /sr. trudna oraz trasa do Niemiec okolice Berchtesgaden, Ramsau, Koenigssee/okolice jeziora Konigssee urocze. W samym Salzburgu i okolicach masa zabytków,. dużo znanych obiektów sportów zimowych, no i w Alpy naprawde blisko. Z Salzburga pojechałem przez Alpy niemieckie do Bawarii powrót do domu przez Monachium,Norymbergę,Jenę ,Lipsk,Berlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikermisiek Napisano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Do Austrii to raczej autkiem (bo jest za mało czasu) i na miejscu chcę na miejscu pośmigać po górkach więc tak jak pisłaem koncentruję się raczej na jakimś jednym rejoniew którym jest pare ciekawych tras (nie chodzi mi o szosowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 4 Marca 2008 Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 No to ja sie podpinam...tez planuje z kumplem w sierpniu w austriackie Alpy pojechać. Ja sie wybieram w region Salzburga w masyw Dachsteinu. Tylko cholera mam problem z dograniem transportu. Jest pociąg z Katowic do Wiednia, potem przesiadka i dalej ale są komplikacje jeśli chodzi o transport roweru bo nasze cudowne PKP nie może załatwić biletu na całą trasę Katowice-Wiedeń tylko w każdym kraju trzeba kupować osobny bilet rowerowy mając jeden osobowy...no idiotyzm po prostu. Myśleliśmy nad jakimś obozem ale jak mam jechać na dwa tygodnie w Alpy tylko po to żeby po asfalcie pojeździć to ja dziękuje...polećcie jakiś sprawdzony obóz gdzie jest pewność że będzie jazda w terenie...i może ktoś wie jak to wygląda z transportem tego roweru na takiej trasie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikermisiek Napisano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 jeżeli chcesz jechać na obóz to cyclotramp organizuje takie wyjazdy .Ciebie pewnie zainteresowałby wyjazd pt. transalp Ja niestety nie dysponuję czasem więc muszę organizować coś na własą rękę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Obóz nieaktualny, znalazłem transport samochodem więc wszelkie problemy rozwiązane. Powiedzcie mi jeszcze jak w tej Austrii jest z jazdą po pieszych szlakach turystycznych, zabraniają ?? Nie mogę sie nigdzie w necie tego doszukać, może tutaj ktoś wie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Nie trzeba po szlakach turystycznych dla pieszych ! W Austrii jest w górach duża ilość ścieżek rowerowych. Dokładne mapy tras rowerowych otrzymałem gratis w Ośrodku Informacyjnym Austrii w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Ale czy to są ścieżki typu nizinnego, ubita, szeroka droga w łatwym terenie ?? Bo mnie bardziej interesują wąskie, kręte i wymagające singletracki, w góre to ja sie moge toczyć autostradą ale w dół to jednak wolałbym coś lepszego...Jak dokładne są te mapy ?? Interesuje mnie rejon Salzkammergut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Road_King Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 http://www.biken.at/interactive-map.html http://www.inneres-salzkammergut.at/alias/...lt/mountainbike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Nic nie sugeruję, ale zapraszam na moją stronę. Cztery razy byłem w Austrii - 2 razy pochodzić po górach i 2 razy pojeździć na rowerze. http://www.kraus.ovh.org Wiecho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seeba9 Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 W Austrii z rowerem byłem w Dolinie Stubai. Prawdziwy raj dla miłośników MTB, więcej szczegółów i fotki tutaj: http://www.bikeforum.pl/showthread.php?t=2...ghlight=Austria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.