skjaatel Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam! Co sądzicie o tej przerzutce: http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53019653-...01__PZTA_2.html i poza tym: jak z trwałością tego mocowania, jakie są jego wady i zalety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabotagedsc Napisano 3 Marca 2008 Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 mam identyczną i hmmm dostała lekkich luzów, ale to podobno przypadłość modeli E-type , związane jest to z ich budowa. Wadą jest zapychanie się błotem, co chwile trzeba ją czyścić :/ Bardzo mnie to irytuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 3 Marca 2008 Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Mam taką w bike'u rocznik 2000 , na tą chwilę mam przejechane 5656,5 km ( ale ciekawy dystans ) W każdym razie ma ona niewielkie luzy które jeszcze nie przeszkadzają. Dla porównania powiem że podobny STX RC dostał ich znacznie szybciej a z kolei przedni LX z 98 http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=31&l=pl po przebiegu 1500 nadawał się tylko na złom. Ale nie od rzeczy będzie tu wspomnieć że w moim odczuciu dawniejsze lata były znacznie bardziej obfite w wilgoć i opady deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 4 Marca 2008 Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 podstawowa wada jest taka, ze slabo dziala. to sie tyczy wszystkich e-type'ow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 4 Marca 2008 Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Nigdy nie miałem tego typu problemów i jest to najlepiej działająca przednia p z dotychczas przeze mnie używanych. I jak myślę tego typu opinie jak Twoja są pochodną niewiedzy odnośnie sposobu mocowania E-typu na ramie. Przede wszystkim aby zamontować tego typu przerzutkę rama koniecznie musi być wyposażona w gniazdo na śrubę którą przechodząc poprzez blachę mocuje ją do ramy usztywniając całość ustrojstwa . I gdy nie ma możliwości zastosowania tego typu mocowania to wtedy E-typ nie działa z pewnością rewelacyjnie bo blacha wygina sie na boki w czasie przerzucania. Tego typu przednie przerzutki stosuje min Cannondale i w tych rowerach można zobaczyć jak jest ona zamocowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 @tysiu To żeś mnie uspokoił, przykład takiego mocowania: I przykład jakie to lekkie E-TYpe mogą być: http://aycu23.webshots.com/image/47822/2000210307258719084_rs.jpg To jest zaadaptowana przerzutka szosowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 @tysiu To żeś mnie uspokoił, przykład takiego mocowania: I przykład jakie to lekkie E-Type mogą być: To jest zaadaptowana przerzutka szosowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Ma ktoś może p. E-Type i korbę z trzema blatami z przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzik91 Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 owszem ja mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 To już nieaktualne. Problem polegał na tym, że jak miałem środkową tarczę na 36z to przerzutka nie miała miejsca (zatrzymywała się na środkowej tarczy) aby obsłużyć największą, zmieniłem środek na 32z i teraz chodzi jak ta lala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.