Skocz do zawartości

[Przerzutka przód] LX-E

skjaatel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką w bike'u rocznik 2000 , na tą chwilę mam przejechane 5656,5 km

( ale ciekawy dystans :)) W każdym razie ma ona niewielkie luzy które jeszcze nie przeszkadzają.

Dla porównania powiem że podobny STX RC dostał ich znacznie szybciej a z kolei przedni LX z 98

http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=31&l=pl po przebiegu 1500 nadawał się tylko na złom. Ale nie od rzeczy będzie tu wspomnieć że w moim odczuciu dawniejsze lata były znacznie bardziej obfite w wilgoć i opady deszczu.

Nigdy nie miałem tego typu problemów i jest to najlepiej działająca przednia p z dotychczas przeze mnie używanych. I jak myślę tego typu opinie jak Twoja są pochodną niewiedzy odnośnie sposobu mocowania E-typu na ramie.

Przede wszystkim aby zamontować tego typu przerzutkę rama koniecznie musi być wyposażona w gniazdo na śrubę którą przechodząc poprzez blachę mocuje ją do ramy usztywniając całość ustrojstwa .

I gdy nie ma możliwości zastosowania tego typu mocowania to wtedy E-typ nie działa z pewnością rewelacyjnie bo blacha wygina sie na boki w czasie przerzucania.

Tego typu przednie przerzutki stosuje min Cannondale i w tych rowerach można zobaczyć jak jest ona zamocowana.

8470f3adda9237b7.jpg

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...