zdan Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam! Moj problem polega na tym, ze posiadam buty Northwave Kameleon i przesiadajac sie z roweru XC na enduro, mam w planie zakupic jakies pedaly spd + platforma. Po glowie chodza mi cranki mallety c albo shimano dx. Ale pies jest pogrzebany w podeszwie butow... gdyz sa to buty typowo sportowe. Czy moze zdarzyc sie tak, ze moje buty (wystajacy kawalek podeszwy wokol bloku) beda niekompatybilne z platformowa czescia pedalow? Ktos mial taki problem? Prosze o ewnetualnie inne propozycje co pedalkow. Pozdrawiam, Zdan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 tak. mam dx'y shimano - czerwnone platformowki spd. podeszwa buta wymaga "przyszlifowania" w okolicy kontaktu z platformą. problemem nie jest utrudnione wpiecie tylko jest ono troche slabiej zdefiniowane. w miejscach gdzie pedal styka sie swoją platformą z butem trzeba troche sciac bieznik - o jakies dwa milimetry. robilem tak z butami northwave i shimano a ostatnio z adidasami. nie wplywa to negatywnie na zywognosc buta, nie powoduje slizgania sie butow w czasie chodzenia w terenie - na przodzie buta bieznika podeszwy nie trzeba przycinac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.