Skocz do zawartości

[rower] JAMIS.. SESSION...

mako7

Rekomendowane odpowiedzi

Rowerek się złożył...

Trwało to kilka tygodni (dobór elementów itd...) Ramę doradził mi przyjaciel (dzięki Lechu :-) )

Próby mam nadzieję w tym tygodniu, już sie nie mogę doczekac...

Rama to JAMIS DAKAR XAM (reszta to moja własna interpretacja) mam nadzieję że wyszedł z tego w miarę uniwersalny(jakkolwiek tego słowa nie lubię) i komfortowy rower...

Nie będzie raczej jeździł na asfaltach (tam gdzie jeżdżę takowych niema) ,ale lasy i okolice Puszczy Nadnoteckiej zwiedzi dokładnie :-)... i pewnie latem lub wczesna wiosna moja ukochan Jure...

Mam obawy co do opon, ale wyjdzie w praniu co i jak... (NN snake skin 2,4)

Krytykujcie... wyrażajcie opinie...

post-110976-1204471842_thumb.jpg

post-110976-1204471817_thumb.jpg

Niestety nie potrafię włożyc zdjęc do postu... :-(

fajna zabawka. dzis internet i sklepy netowe potrafia co do cen zdzialac cuda co? :excl:

nie wiem ile dales za rame ale wydajac kilka tysiecy na serce roweru wybralbym virtuala. oczywiscie takie wybory to kwestia indywidualnych preferencji jednak ja... ;) oczywiscie wynika to u mnie ze "znudzenia" tradycjonalizmem zawieszen.

obecna rama padla moim lupem tylko dlatego ze nie mialem pieniedzy na cos lepsiejszego. :)

ogolnie nic mu zarzucic nie mozna.

foxy staly sie na dzien dzisiejszy łupem mas. netowi jeszcze raz niech bedą dzięki. :P

Dzięki...

Tylko USA i kurs dolara robi cuda... a faktem jest i dobrze że fox schodzi dzieki temu pod strzechy...Ramę mam inna na oku ,ale dopiero po wakacjach ja mam zamiar przywieź ze stanów...

Jeździłem w zeszłym roku na paru fajnych roweruch i postanowiłem troszkę poeksperymentowac :-)...

A cena ramy była zatrważajaco niska....

Piękny aczkolwiek ja już celowałem w XCR Comp.

Niech zgadne, czy kupiłeś ją od użytkownika esl1001?

Ten Jamis to kolejny dowód, że przyzwoity full nie musi być chorendalnie drogi. Rama z damperem do wyrwania za 400$, fox 32RL to kolejne 400$.

Sprzecik mi sie bardzo podoba. GRATULUJE!

Pozdrawiam!

Marcin

• 2 tygodnie później...

Nareszcie się wykurowałem z i nastapiły pierwsze jazdy...

Wrażenia:

1. Pierwszy wypad miałem troszkę za miękko ustawione zawieszenie i lekko bujało, ale po doprecyzowaniu ustawień jest OK.

2. Rower kapitalnie przyspiesza ta rama to 21 cali i jest przyciężkawa(choc dziś zważyłem go i 13,4 kg jest Ok),ale jednak stosunkowo lekkie koła sa super choc zastanawiam się czy rozmiar opon 2,2 jednak nie byłby optymalny.(mam taki komplet i musze potestowac).

3. Rower jest bardzo przewidywalny i daje niesamowicie pewne wrażenie w prowadzeniu.

ale generalnie jestem "zachwycony" i mam nadzieję że ta zostanie ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...