mako7 Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Rowerek się złożył... Trwało to kilka tygodni (dobór elementów itd...) Ramę doradził mi przyjaciel (dzięki Lechu :-) ) Próby mam nadzieję w tym tygodniu, już sie nie mogę doczekac... Rama to JAMIS DAKAR XAM (reszta to moja własna interpretacja) mam nadzieję że wyszedł z tego w miarę uniwersalny(jakkolwiek tego słowa nie lubię) i komfortowy rower... Nie będzie raczej jeździł na asfaltach (tam gdzie jeżdżę takowych niema) ,ale lasy i okolice Puszczy Nadnoteckiej zwiedzi dokładnie :-)... i pewnie latem lub wczesna wiosna moja ukochan Jure... Mam obawy co do opon, ale wyjdzie w praniu co i jak... (NN snake skin 2,4) Krytykujcie... wyrażajcie opinie... Niestety nie potrafię włożyc zdjęc do postu... :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 fajna zabawka. dzis internet i sklepy netowe potrafia co do cen zdzialac cuda co? nie wiem ile dales za rame ale wydajac kilka tysiecy na serce roweru wybralbym virtuala. oczywiscie takie wybory to kwestia indywidualnych preferencji jednak ja... oczywiscie wynika to u mnie ze "znudzenia" tradycjonalizmem zawieszen. obecna rama padla moim lupem tylko dlatego ze nie mialem pieniedzy na cos lepsiejszego. ogolnie nic mu zarzucic nie mozna. foxy staly sie na dzien dzisiejszy łupem mas. netowi jeszcze raz niech bedą dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Dzięki... Tylko USA i kurs dolara robi cuda... a faktem jest i dobrze że fox schodzi dzieki temu pod strzechy...Ramę mam inna na oku ,ale dopiero po wakacjach ja mam zamiar przywieź ze stanów... Jeździłem w zeszłym roku na paru fajnych roweruch i postanowiłem troszkę poeksperymentowac :-)... A cena ramy była zatrważajaco niska.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 do jesieni rama może wytrzyma takie opinie czytałem w internecie o Jamisach. ale rowerek konkretny, całkiem gustownie złożony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 też czytałem ,ale faktycznie problemy były z ramami XLT sprzed 2006 roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Piękny aczkolwiek ja już celowałem w XCR Comp. Niech zgadne, czy kupiłeś ją od użytkownika esl1001? Ten Jamis to kolejny dowód, że przyzwoity full nie musi być chorendalnie drogi. Rama z damperem do wyrwania za 400$, fox 32RL to kolejne 400$. Sprzecik mi sie bardzo podoba. GRATULUJE! Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 To jest Float X 130mm... :-)...Choc pierwotnie miał byc Talas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Nareszcie się wykurowałem z i nastapiły pierwsze jazdy... Wrażenia: 1. Pierwszy wypad miałem troszkę za miękko ustawione zawieszenie i lekko bujało, ale po doprecyzowaniu ustawień jest OK. 2. Rower kapitalnie przyspiesza ta rama to 21 cali i jest przyciężkawa(choc dziś zważyłem go i 13,4 kg jest Ok),ale jednak stosunkowo lekkie koła sa super choc zastanawiam się czy rozmiar opon 2,2 jednak nie byłby optymalny.(mam taki komplet i musze potestowac). 3. Rower jest bardzo przewidywalny i daje niesamowicie pewne wrażenie w prowadzeniu. ale generalnie jestem "zachwycony" i mam nadzieję że ta zostanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.