Ogór Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 witam ostatnio rozebralem swoja manetke w celu jej naprawy. wszystko szlo doskonale ale zapomnialem jak szla spreznka i teraz pytanie do was - jak zamontowac ta sprezynke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadfreak Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 A jakiego typu jest ta manetka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Daj zdjęcie manetki, może powiedz co to za model to będziemy mieć jakąś orientację. Ponieważ w tej chwili to niewiele kto wie o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miromalbork Napisano 3 Marca 2008 Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Kiedyś też rozkręciłem manetkę (ściślej klamkomanetkę) i też miałem problem z jej skręceniem. Pamiętałem, jak było wcześniej zmontowane, ale jak montowałem, to sprężynka była zbyt słabo naciągnięta. Podczas składania w fabryce sprężynka chyba była skręcana/rozkręcana (już nie pamiętam jak działało) dodatkowo o jeden obrót (?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 5 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Sprężynkę należy zamontować poprawnie czyli umieścić ją w otworach, w których powinna być osadzona. Niestety szklaną kule mam w serwisie i nie wiem jaką masz manetkę bo nie napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 przeoczenie manetka alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Hm... a jeszcze coś więcej? Najlepiej fotka. Jest kilka modeli (w zależności od daty produkcji) Alivio. Druga sprawa że w Alivio na jednej sprężynie się nie kończy. Są dwie od blokady indeksu góra - dół i na pewno jedna większa powrotna do dźwigni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.