tomfr Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 Mam pytanko da się rozebrać klamke FR5 na częsci, chodzi mi o to aby odzielic cześć stała od tej której się wciska, chyba czaicie o co mi chodzi Chcę jedną cześć kalmy pomalować na czarny mat a druga w polerke i po to potrzebuje mieć ją w częścicach
Mod Team bogus Napisano 4 Marca 2008 Mod Team Napisano 4 Marca 2008 To może napisz jak to nię robi, bo sam ciekaw jestem.
fallout Napisano 4 Marca 2008 Napisano 4 Marca 2008 I czym ładnie i tanio pomalowac chętnie się dowiem
uchmanek Napisano 4 Marca 2008 Napisano 4 Marca 2008 nie wiem, nigdy nie probowalem. wiem za to, ze dzwignia klamki jest na liscie czesci zamiennych, wiec musi sie dac ja wymienic.
Mod Team bogus Napisano 4 Marca 2008 Mod Team Napisano 4 Marca 2008 To może ktoś inny napsze jak ją rozebrać? Mam zamiar za jakiś czas nabyć te klamki i jestem ciekaw jak się je rozkłada.
MrJ Napisano 4 Marca 2008 Napisano 4 Marca 2008 Należałoby jakoś wybić nit, a potem umocować go ponownie, ale jak? Chyba tylko młotek, pobijak... i trochę szczęścia, żeby potem dało się to złożyć do kupy. PS. Jak ktoś tego popróbuje, to do tuningu sam się zabiorę, ale po nim złożę klamki nie na nicie, a na śrubie z nakrętką - ze 3 g ciężej, ale za to możliwość całkowitego skasowania luzów, o którą w Avidach niełatwo (a o luzy nietrudno)
pavelkali Napisano 21 Lipca 2008 Napisano 21 Lipca 2008 czy ktos juz rozebral tą klamke?? jesli tak prosze napisac w jaki sposob. tez marzy mi sie pomalowanie jej:)
PoleK Napisano 21 Lipca 2008 Napisano 21 Lipca 2008 cos cieniutkiego w miare mlotek wybijasz nit:) wyjmujesz dzwignie malujesz wkladasz dzwignie wciskasz nit ( ponownie ten sam, kumpel moze go wyjac i wlozyc ile razy cche, jest tez problem ze nieraz nierozbierane klamki gubia te nity:) ta srubka to idealny pomysl;) aha, nie gubcie sprezynki ktora bedzie na dzwigience...
Arkadius88 Napisano 21 Lipca 2008 Napisano 21 Lipca 2008 A da radę łatwo dopasować tą sprężynkę z powrotem na miejsce? Śrubka to rzeczywiście lepsze wyjście bo 1 że łatwiejsza w "obsłudze" a 2 że może pomóc zlikwidować luzy które niewątpliwie ma każde SD7/FR5. Jutro popytam w sklepie o miarową śrubkę i jeśli znajdę to biorę się za malowanie
Arkadius88 Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 Potwierdzam że da się rozebrać i złożyć z powrotem Moje klamki już są pomalowane Problemy były z ponownym montażem ale tylko dlatego że nie chciało mi się ich ściągać z kierownicy do demontażu... Moje lenistwo, moja wina Pozdrawiam Arek
Mod Team bogus Napisano 24 Lipca 2008 Mod Team Napisano 24 Lipca 2008 Może jakaś fota? Chcielibyśmy zobaczyć efekt końcowy.
karnaś Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 http://img390.imageshack.us/my.php?image=072208220948vr2.jpg
Mod Team bogus Napisano 24 Lipca 2008 Mod Team Napisano 24 Lipca 2008 Dzisiaj właśnie wybiłem nity w moich klamkach DeOne (kopia Avidów FR-5). Następnie powiększyłem średnicę otworów w klamce pilnikiem, tak aby śruba weszła. Potem wszystko skręciłem i klamki nie mają żadnego luzu. Przybrały pewnie trochę na wadze, ale to mało w tym wypadku istotne. Liczy się precyzja hamowania i modulacja.
Mody Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 Dzisiaj właśnie wybiłem nity w moich klamkach DeOne (kopia Avidów FR-5).Następnie powiększyłem średnicę otworów w klamce pilnikiem, tak aby śruba weszła. Potem wszystko skręciłem i klamki nie mają żadnego luzu. Przybrały pewnie trochę na wadze, ale to mało w tym wypadku istotne. Liczy się precyzja hamowania i modulacja. Możesz mi powiedzieć jak one się spisują? Jaka waga i jak ze sztywnością? Ogólnie w stosunku do Avidów jak to wygląda?
Mod Team bogus Napisano 24 Lipca 2008 Mod Team Napisano 24 Lipca 2008 Spisują się dobrze. Miałem porównanie do Avid'ów i są tak samo szytwne. Waga taka sama jak Avid'ów, czyli około 155g. Jedynym mankamentem tych klamek są duże fabryczne luzy, które potrafią wkurzyć z czasem. Lecz potem łatwo zastąpić nity śrubami. To wszystko co mogę o nich napisać. Jak chciałbyś się czegoś więcej dowiedzieć pisz. Ale ogólnie polecam te klamki. Są warte tych 20 zł. Później nie żal wyrzucić. P.S. DeOne'y mają trochę gorszy "dizajn".
Mody Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 Dzięki za odpowiedź, chciałem je kiedyś kupić, ale nikt nic mi nie mógł o nich powiedzieć. Chociaż za te 20zł, można nawet zaryzykować bez opinii, ale tak, to zawsze się coś więcej wie na ich temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.