Skocz do zawartości

[tarcze hydrauliczne]brak hamowania - jaki płyn?

djmiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Zima dobiega końca lecz była ona bardzo uciążliwa dla mojego roweru a dokładniej dla moich shimano deore 535.A mianowicie kupiłem je jeszcze w zeszłym sezonie jako lekko używane lecz tylny hamulec przestał działać po pierwszych mrozach.Wciskam klamkę i jest jak z gumy a hamulec tylko piszczy i nie ma żadnego efektu hamowania.Nie możliwe żeby coś się zabrudziło ponieważ tarcza i klocki zostały dokładnie przejrzane,wyczyszczone i klocki do tego przetarte papierem.podejrzewam zapowietrzenie lecz tu pojawia się mój problem.Nigdy tego nie robiłem i nie mam pojęcia jak to zrobić w tych hamulcach ponieważ nigdzie nie znalazłem instrukcji do tego sprzętu,kolejny problem to płyn hamulcowy - niby mógłbym zakupić ten do shimano ale szkoda mi troszkę pieniędzy bo oszczędzam na amorek itd...poza tym będę to robił pierwszy raz więc pewnie musiałbym zakupić sporo tego płynu.Znalazłem w garażu swojego taty taki płyn jak DOT3 R3 - i tu pytanie do was,czy mógłbym zastosować ten płyn w moich hamulcach?Z góry dzięki za odpowiedzi i za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...