malar Napisano 29 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam jak zalozyc poprawnie przerzutke ? po jej zalezniu lancuch nie jest napiety, podejzewam ze problem tkwi w dobrym w zalozeniu takiego elementu... ktory jest na srubie (blacha z częścią wygiętą pod kątem prostym) ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 29 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 A może łańcuch jest za długi? Co do zakładania przrzutki, to po prostu przykręcasz, raczej nic wielkiego się tu nie wymyśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 29 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Powodem raczej jest łańcuch , zakłada się go oplatając największe blaty na korbie i kasecie a potem dodajesz 3 ogniwa - nie ma prawa nie być napięty . Co do przerzutki to trzyma ją jedna śruba wkręcasz i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malar Napisano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 ale wczesniej wszystko bylo ok... oprocz sruby jest ten taki element co ma blokowac ta przerzutke, mysle ze to jego wina, nie wiem jak go poprawnie zalozyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 1 Marca 2008 Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 daj foto, bo tak to możemy sobie pogadać tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malar Napisano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 po przykreceniu przerzutki ona nie powinna sie ruszac, a u mnie tak nie jest... sory, ale nie mam teraz mozliwosci zrobienia fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 W którym miejscu się rusza? Jak wkręcisz śrubę przerzutki do haka ona musi się ruszać. Tzn. ruszać się musi przód-tył na śrubie. Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Marca 2008 Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Musisz zaczepić tą (zieloną na focie) śrubę na wypustce haka przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malar Napisano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 ale po wkreceniu przerzutki do haka, ona nie powinna sie wogole ruszac? powinna byc sztywna ? jak wkrece dalej ta srubke to przerzutka sie zablokuje....ale dalej bedzie mogla sie rzuszac w druga strone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Przerzutka po wkręceniu do haka nie może być sztywna. Musi ruszać się przód-tył. Tą śrubką regulujesz odległość przerzutki od kasety/widełek ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.