Spider_DG Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Witam. Posiadam amortyzator sUntoUr xcm 100mmm z blakada skoku z 2007roku. Ostatnio zauwazyłem ze w moim amoze cos sie bardzo tucze. Otuz gdy udeżam reka w amora od strony regulacji naprezenia słychac w tym miejscu jak cos w srodku jakby latało. Gdy amor jest na minimalnym naprezeniu tzn tak pol obrotu od min cos tam bardzo lata tak głównie w górnej goleni. W trakcie jazdy, albo gdy uderzam przednim kolem o ziemie tam cos bardzo lata. Ale nieraz wystarczy tylko podkrecic regulacje o pol obrotu i tucze sie mniej chociaz nie zanika. Ufff...Ale sie rozpisalem. Mam nadzieje ze jakos mnie zrozumiecie. Z góry dzieki. Sory za błedy ale jakoś tak wyszło że sie śpieszyłem.
Mod Team bogus Napisano 28 Lutego 2008 Mod Team Napisano 28 Lutego 2008 Tłucze Ci się regulator naprężenia. To żółte coś w pokrętle regulacji naprężenia.
Spider_DG Napisano 29 Lutego 2008 Autor Napisano 29 Lutego 2008 Tez tak myslałem ale to nie to bo to sie tłucze w polowie amora i to coraz gorzej.
radomir82 Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 Moze byc to sprezyna, w niektorych amorkach, mniej wiecej na srodku dlugosci jest na niej taka "gumka" ktora wlasnie uniemozliwia sprezynie obijanie sie o scianki goleni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.