Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokładnie.

Tobo, możesz powołać się na niezgodność towaru z umową. Pierwszy lepszy prawnik to obroni. Możesz też zapytać u rzecznika praw konsumenta, on powie co robić. Wg mnie, zgodnie z prawem możesz żądać wymiany towaru na zgodny z umową lub zwrotu pieniędzy.

Napisano

ok sprawa sie rozwiazala, zamiast arsena am bedzie curare ...... zobaczymy czy dobrze zrobilem ... myslalem jeszcze nad ktm prowler bass ale wszystko juz wyprzedane i na wersje 2009 bym musial czekac prawie do wrzesnia ..... 3 miesiace bez roweru - nie wytrzymalbym :P

• 4 tygodnie później...
Napisano

To taka mała aktualizacja z mojej strony.

Po pierwszych kilometrach przejechanych przez moją partnerkę na Arsenie mam kilka spostrzeżeń. Przede wszystkim, praca zawieszenia jest bardzo ładna. Wsadzony jest damper DT Swiss SSD 210L i tak z tego co widzę, to ten zestaw zawstydza pod względem czułości mojego Speca z Fox Float R. Może to kwestia ustawień (choć wydaje mi się, że sag jest OK), może to kwestia ProPedal w Fox'ie, ale rower dziewczyny wyraźnie lepiej reaguje na drobnych nierównościach. Odbywa się to kosztem mniejszej efektywności, bo rowerem wyraźniej bardziej buja, ale akurat w naszych turystycznych zastosowaniach nie gra to aż takiej ważnej roli.

W najbliższym czasie zamierzam (mimo 1cm. różnicy długości montażowej) na próbę zamienić w rowerach dampery i zobaczyć jak wpłynie to na pracę obydwu ram.

Druga obserwacja - rama jest krótka. Przy rozmiarze 45cm na długość jest porownywalna do poprzedniego DM FunBike w rozmiarze M (ca.41cm).

Napisano

ktorego masz foxa?

gdy mialem foxa floata r z wewnetrznie ustawionym propedalem to wogole nie czulem jego obecnosci - amor bujal :(

stawialbym na tlumik jako zdrodlo problemu. moze wymaga czysczenia uszczelek glównego cylindra?

Napisano
  Złomek napisał:
ok sprawa sie rozwiazala, zamiast arsena am bedzie curare ...... zobaczymy czy dobrze zrobilem ... myslalem jeszcze nad ktm prowler bass ale wszystko juz wyprzedane i na wersje 2009 bym musial czekac prawie do wrzesnia ..... 3 miesiace bez roweru - nie wytrzymalbym :(

A gdzie w ogóle można dostac ramy KTMa, np. tego prowlera?

Generalnie widziałem te rowery na żywo w całości to wykonanie robi świetne wrażenie. Łożyska masywne, "obudowane" z dwóch stron, ładne spawy, generalnie wyglądają naprawdę solidnie.

Napisano

mieszkasz w krakowie i nie wiesz:P oczywiscie w bikershopie..... co do mojej ramy to jednak jest arsen am i kolejny raz zostalem zawiedziony - sztyca to nie 31,6 a 30,5 wg moich pomiarow, jest tak przynajmniej w moim modelu..... ;)

Napisano

Wiem, ze w Bikershopie sprzedają KTMy, tam je właśnie oglądałem, ale żeby same ramy gdzieś sprzedawali to nie słyszałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.