Skocz do zawartości

[kask] 150zł

michcss

Rekomendowane odpowiedzi

Więc w czym problem? Przejrzyj te w swojej kategorii cenowej i wybierz ten który Ci się najbardziej spodoba. Jak będzie pasował kształtem i na obwód to bierz, jak nie to patrz kolejne.

Jeśli chcesz uzyskać jakieś bardziej szczegółowe porady to zapytaj o coś konkretnego...

• 2 tygodnie później...

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Również stoję przed kwestią wyboru kasku. Przedział cenowy 150 - 200 zł. W zasadzie jestem zdecydowany na jeden z tych modeli:

http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=53...ZTA=8&HNT=T

http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=53...ZTA=8&HNT=T

Przymierzałem jeden i drugi. Oba leżą dobrze. Mimo tego, że Met bardziej pasuje mi kolorystycznie (biały GieTek) to chyba jednak więcej zalet ma Giro - lepiej wykonany i wygodniejsza regulacja, ale... No właśnie. Najbardziej zastanawia mnie mała ilość otworów wentylacyjnych w Giro - tylko 10, za to dużych. Met - 19, ale trochę mniejszych. Czy będzie między nimi jakakolwiek różnica jeśli chodzi o wentylację? A zaznaczę, że leje się ze mnie całkiem mocno... ;)

Polecam Met Formula. Używam prawie rok i wentylacja jest bardzo dobra. Ostatniego lata, po kilkugodzinnej jeździe w kasku byłem ostro zaskoczony że jestem tak mało spocony na głowie! Chyba bardziej niż bez kasku ;) Regulacje mam nie pokrętłem a tymi takimi paskami zębatymi i jest ok, samo się nie przestawi a wyregulowac można porządnie bez problemu

No właśnie regulacja pokrętłem w Giro podobała mi się o wiele bardziej niż te paski w Formuli. Z drugiej jednak strony reguluje się przecież tylko raz... A czy Met również "bawi się" w wymianę w razie uszkodzenia w ciągu pierwszych 3 lat?

Co do kasku zaproponowanego przez omena to: a) cięższy (wydaje mi się że różnicę będzie szło zauważyć), b.) czerwony (mimo wszystko wolałbym coś białego/srebrnego)

Poza tym w cykloturze nie płacę za przesyłkę i mam 5% rabatu ;)

No właśnie regulacja pokrętłem w Giro podobała mi się o wiele bardziej niż te paski w Formuli. Z drugiej jednak strony reguluje się przecież tylko raz... A czy Met również "bawi się" w wymianę w razie uszkodzenia w ciągu pierwszych 3 lat?

tak, jest napisane nawet u mnie w "instrukcji" kasku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...