kello Napisano 26 Lutego 2008 Napisano 26 Lutego 2008 mam rame zaskara a w niej stery zintegrowane na 1 i 1/8cala a-head. stery to maszynowe fsa. dalem amora do serwisu i szalke nabita zostawilem na sterowce. musze na czyms jezdzic, zalatwilem sztywniaka, ale zastanawiam sie jaka tam nabic szalke?? musi byc jakas specjalna do takich sterow ?? czy moze byc taka zwykla jak do kulkowych?? poradzcie bo musze miec na czym jezdzic
Mod Team Odi Napisano 26 Lutego 2008 Mod Team Napisano 26 Lutego 2008 Bieżnia (jak to Ty nazywasz "szalka") musi pasować do łożyska.
kello Napisano 27 Lutego 2008 Autor Napisano 27 Lutego 2008 bieznia to sie nazywa w przypadku kulkowych, gdzie rzeczywiscie po niej kulki biegaja, w maszynowych po niej nic nie biega, a jej glowne zadanie to chyba osadzenie dobre lozyska. pytanie czy bedzie pasowac bieznia kulkowa do maszynowych lozysk.. zalozylem dzis na probe i jak jutro kupie gwiazdke to zobacze czy stery da sie skrecic
Mod Team Odi Napisano 28 Lutego 2008 Mod Team Napisano 28 Lutego 2008 No może i tak Z nazwą "szalka" po prostu nigdy się nie spotkałem. Z doświadczenia przy wymianie sterów wiem, że są inne. Ale sprawdź czy będzie pasować i się pochwal
uchmanek Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 ja tez zawsze mowie "bieznia", chociaz spelnia role adaptera. powinno pasowac.
kello Napisano 29 Lutego 2008 Autor Napisano 29 Lutego 2008 sek w tym, ze bieznia od kulkowych jest za wysoka. bieznia do zintegrowanych jest plaska, bez takiego oblego wybrzuszenia. tzn z bieznia od kulkowych jak zalozylem , to miedzy korona widelca a poczatkiem glowki ramy zrobila sie przerwa na jakies 2-3mm, ktorej normalnie nie ma. dzis moze poszukam takiej szalki do zintegrowanych. a moze sstarczylaby tylko podkladka plaska...
uchmanek Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 przez kilka dni nic sie nie stanie. ja bym sie nie szczypal.
primo Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Pojeździłem chwilę z bieżnią ze sterów kulkowych (nie chciała zejść ) na rurze i nowymi maszynowymi w główce ramy. Nijak to nie pasowało do siebie, luzy że hej. Odradzam takie patenty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.