Skocz do zawartości

[stery] jaka szalka do takich sterow ?

kello

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam rame zaskara a w niej stery zintegrowane na 1 i 1/8cala a-head. stery to maszynowe fsa. dalem amora do serwisu i szalke nabita zostawilem na sterowce. musze na czyms jezdzic, zalatwilem sztywniaka, ale zastanawiam sie jaka tam nabic szalke?? musi byc jakas specjalna do takich sterow ?? czy moze byc taka zwykla jak do kulkowych?? poradzcie bo musze miec na czym jezdzic :)

Napisano

bieznia to sie nazywa w przypadku kulkowych, gdzie rzeczywiscie po niej kulki biegaja, w maszynowych po niej nic nie biega, a jej glowne zadanie to chyba osadzenie dobre lozyska. pytanie czy bedzie pasowac bieznia kulkowa do maszynowych lozysk.. zalozylem dzis na probe i jak jutro kupie gwiazdke to zobacze czy stery da sie skrecic

• Mod Team
Napisano

No może i tak :( Z nazwą "szalka" po prostu nigdy się nie spotkałem. Z doświadczenia przy wymianie sterów wiem, że są inne. Ale sprawdź czy będzie pasować i się pochwal :(

Napisano

sek w tym, ze bieznia od kulkowych jest za wysoka. bieznia do zintegrowanych jest plaska, bez takiego oblego wybrzuszenia. tzn z bieznia od kulkowych jak zalozylem , to miedzy korona widelca a poczatkiem glowki ramy zrobila sie przerwa na jakies 2-3mm, ktorej normalnie nie ma. dzis moze poszukam takiej szalki do zintegrowanych. a moze sstarczylaby tylko podkladka plaska...

Napisano

Pojeździłem chwilę z bieżnią ze sterów kulkowych (nie chciała zejść :( ) na rurze i nowymi maszynowymi w główce ramy. Nijak to nie pasowało do siebie, luzy że hej. Odradzam takie patenty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...