Skocz do zawartości

[spodnie, bluza] 5-10-15*C

michcss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy post na tym forum :)

Nie mam w tej chwili żadnej odzieży typowo rowerowej, szukam czegoś na temperatury 5-10-15*C, z największym naciskiem na to 10*C. Chodzi zarówno o spodnie (ale nieobcisłe) + coś na "górę".

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Zapomniałem dodać, że fajnie by było gdyby proponowane rzeczy były ze sklepu http://www.cyklotur.com.pl/ (pierwsza odzież rowerowa to trzeba przymierzyć...)

na takie temperatury to kazda szmatka da rade, ja proponuje szukac w sklepach turystyczno-wspinaczkowych, gdyz ceny nie sa tak wysrubowane :D

przyklad chociazby kominiarki za ktora dalem 57zl, a w sklepie cos z tych samych materialow i takimi samymi rozwiazaniami zaczyna sie od 150zl

jedyne rowerowe ciuchy, jakich uzywam w obecnych temperaturach to spodnie i buty, reszta, czyli kominiarka, rekawiczki, polar, koszulki itp to nabytki ze sklepow turystyczno-wspinaczkowych :D

z nawiazka spelniaja swoja funkcje, oczywiscie nikt nie mowi tu o polarku za 30zl bez windstoppera, ale fakt faktem - taniej i uniwersalniej

Na rower ubieram zwykle koszulka termoaktywna (micra) do tego bluza http://www.craft.com.pl/c2p82-bluza_shift_...czarnyszary.htm i jak jest zimniej albo wietrzeniej kurtka z membraną wiatroszelna :P I ani razu nie bylo mi za zimno.. A w temp. 10 - 15C spokojnie bez kurtki mozna już wyjść.. na początku może być chłodno ale jak się rozgrzejesz będzie ok.

po 1 czapka - jak jest ok 10*C to taka byle czolo i uszy zakryc, moze byc nawet jakas bawelniana zwykla za 20zl, jak w granicach 0 to nie wyobrazam sobie bez membrany

po 2 rekawiczki - bezpalcowe tez od ok 10*C

btw wazna sprawa - zakryta szyja, chocby zwykla bawelna

po 3 kolana wypadaloby zakryc membrana, jak nie to jakies kalesonki pod spodnie o ile temp wymaga

gora to cos z windstopperem + cos od grzania, np bluza/polar, pod to koszulka termoaktywna, najl z dlugim rekawem

ktos moze napisac ze oszalalem - 10*C np jak dzis i ja chce czapke, ale jadac na rowerze i pocac sie jest glupia sugestia, ze za cieplo sie czlowiek ubral. ale trzeba tez uswiadomic sobie ze jak stoisz i jest 10st to jadac 30km/h jest "ciut" zimniej, dodaj do tego wiatr z 10-20km/h i wiadomo jaka jest temp odczuwalna

moze troche offtop ale czy naprawde jest wam az tak zimno w lapy ze potrzebne sa rekawiczki w temperaturze +10*C? Ja jezdzac jakis czas temu w temperaturze ~7*C bez rekawiczek, zimna w rekach nie odczuwalem a nawet bym mogl powiedziec ze mi bylo goraco! Strach pomyslec co bym czul bedac w rekawiczkach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...