michcss Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, to mój pierwszy post na tym forum Nie mam w tej chwili żadnej odzieży typowo rowerowej, szukam czegoś na temperatury 5-10-15*C, z największym naciskiem na to 10*C. Chodzi zarówno o spodnie (ale nieobcisłe) + coś na "górę". Z góry dziękuję za pomoc Zapomniałem dodać, że fajnie by było gdyby proponowane rzeczy były ze sklepu http://www.cyklotur.com.pl/ (pierwsza odzież rowerowa to trzeba przymierzyć...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 na takie temperatury to kazda szmatka da rade, ja proponuje szukac w sklepach turystyczno-wspinaczkowych, gdyz ceny nie sa tak wysrubowane przyklad chociazby kominiarki za ktora dalem 57zl, a w sklepie cos z tych samych materialow i takimi samymi rozwiazaniami zaczyna sie od 150zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcss Napisano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 na takie temperatury to kazda szmatka da rade, tylko potem się wraca z całymi mokrymi (przepoconymi) tymi "szmatkami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 kolega wyżej zapomniał dodać o zatartych jajkach:( jeżeli już czegoś szukasz to strój typowo rowerowy, czyli obcisłe spodnie i kolarska kurtka, a pod nią koszulka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 jedyne rowerowe ciuchy, jakich uzywam w obecnych temperaturach to spodnie i buty, reszta, czyli kominiarka, rekawiczki, polar, koszulki itp to nabytki ze sklepow turystyczno-wspinaczkowych z nawiazka spelniaja swoja funkcje, oczywiscie nikt nie mowi tu o polarku za 30zl bez windstoppera, ale fakt faktem - taniej i uniwersalniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcss Napisano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Na jakie firmy kurtek i koszulek zwracać uwagę? (nie za wygórowane ceny, tak łącznie raczej poniżej 300zł...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 nie tyle firmy, co materialy tym bardziej ze teraz sa duze obnizki i bierze sie to, co jest bardziej przecenione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcss Napisano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 No to na jakie materiały ? Lub konkretne modele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 26 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Na rower ubieram zwykle koszulka termoaktywna (micra) do tego bluza http://www.craft.com.pl/c2p82-bluza_shift_...czarnyszary.htm i jak jest zimniej albo wietrzeniej kurtka z membraną wiatroszelna I ani razu nie bylo mi za zimno.. A w temp. 10 - 15C spokojnie bez kurtki mozna już wyjść.. na początku może być chłodno ale jak się rozgrzejesz będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 26 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 po 1 czapka - jak jest ok 10*C to taka byle czolo i uszy zakryc, moze byc nawet jakas bawelniana zwykla za 20zl, jak w granicach 0 to nie wyobrazam sobie bez membrany po 2 rekawiczki - bezpalcowe tez od ok 10*C btw wazna sprawa - zakryta szyja, chocby zwykla bawelna po 3 kolana wypadaloby zakryc membrana, jak nie to jakies kalesonki pod spodnie o ile temp wymaga gora to cos z windstopperem + cos od grzania, np bluza/polar, pod to koszulka termoaktywna, najl z dlugim rekawem ktos moze napisac ze oszalalem - 10*C np jak dzis i ja chce czapke, ale jadac na rowerze i pocac sie jest glupia sugestia, ze za cieplo sie czlowiek ubral. ale trzeba tez uswiadomic sobie ze jak stoisz i jest 10st to jadac 30km/h jest "ciut" zimniej, dodaj do tego wiatr z 10-20km/h i wiadomo jaka jest temp odczuwalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 26 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 moze troche offtop ale czy naprawde jest wam az tak zimno w lapy ze potrzebne sa rekawiczki w temperaturze +10*C? Ja jezdzac jakis czas temu w temperaturze ~7*C bez rekawiczek, zimna w rekach nie odczuwalem a nawet bym mogl powiedziec ze mi bylo goraco! Strach pomyslec co bym czul bedac w rekawiczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 26 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 moze troche offtop ale czy naprawde jest wam az tak zimno w lapy ze potrzebne sa rekawiczki w temperaturze +10*C? Kazdy z nas ma inny organizm i inna tolerancje na temperatury. Ja musze miec dlugie rekawiczki jak jest ponizej 15*C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 26 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 wiesz, to chyba normalne ze palce, ktore bezposrednio zbieraja wiatr, nie ruszaja sie w ogole, no chyba ze bedziesz ciagle bawil sie manetkami i klamkami hehe, szybko marzna, a nie ma nic gorszego jak zmarzniete stopy, glowa(uszy) i dlonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.