Skocz do zawartości

[rama]nietypowa, niszowej marki

Fifi

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

A może Bottecchia - bardzo mało znana w Polsce włoska firma, dość popularna w USA i Australii, no i oczywiście we Włoszech. Tu możesz zobaczyć mój rower poskładany na ich karbonowej ramie - najwyższy model ram MTB. Co do dostępności w Polsce to dla mnie sprowadził ją z Niemiec sklep www.rower.com.pl - można zapytać czy mogą ściągnąć jeszcze jedną.

Z moich dotychczasowych jazd (a było tego niewiele - ok. 100 km) w zróżnicowanym terenie (asfalt, ścieżki, hałdy) śmiem twierdzić, że jest o wiele sztywniejsza niż moja poprzednia Merida TransMission (ale to był full) i porównywalnie sztywna do Meridy Matts Sport 300, na której jeździłem jeszcze wcześniej. O wytrzymałości trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo mam ją zbyt krótko, ale Bottecchia daje dożywotnią gwarancję na te ramy, więc chyba jest OK.

• 2 tygodnie później...
A może Bottecchia - bardzo mało znana w Polsce włoska firma, dość popularna w USA

Ostatnio szukam szosowki i trafilem na amerykanskim ebayu na wyjatkowo ciekawa opcje roweru Bottecchia. Wyjatkowosc oferty wzbudzila moje podejrzenie (1600$ za rower na Dura-Ace?). Google doprowadzilo mnie do: http://en.wikipedia.org/wiki/Bottecchia_USA Wprawdzie nie widzialem tam rowerow/ram MTB, a szosowki to jakies wyjatkowe modele (niedostepne na oficjalnej stronie producenta), ale chyba potrzebna jest tu ostroznosc. Oryginalnosci ramy tictac`a nie podwazam.

Pytanie do Ruleza, bo wiem, że ma ramę Zoulou, tylko że fulla.

I jak z wytrzymałością takiej ramy?

Chyba troche za wczesnie na taka ocene ;)

Rulez byl szybszy ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...