Fifi Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Cześć, chcę kupić ramę HT, rama ma być mało znana, najlepiej, żeby jak najmniej osób mało taką ramę (taki kaprys ). Hmmm... cena, na pewno nie powyżej 2k zł. Jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Może w nazwach marek, które rzadko się widuje. Ridley, Whistle, Sintesi, Fuji, Checker pig, Look, Kross {żart }, Bh {rzadko się widuje droższe modele}, Colnago. Poszukaj na ebay.de bo u nas na allegro bieda jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Zamów sobie własną ramkę u pana Orłowskiego. Będzie jedyna w swoim rodzaju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 sintesi i no saint tutaj http://lemonbike.eu/index.php?cPath=26_34_...t=1a&page=2 a co do innych marek to jak kolega wczesniej pisał ebay.de ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK# Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 http://cgi.ebay.de/Storck-Rebel-Race-MTB-R...1QQcmdZViewItem Storck Rebel Race Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Orłowski robi też ramy XC? Nie mogę wygooglować żadnego kontaktu z nim... IMO No Saint już popularny jest. Zwłaszcza na light-bike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Robi, pod wymiar, z zadaną geometrią, pewnie z piwotami lub bez, z adapterem do tarczy lub bez, czyli dostajesz ramkę z elementami dowolnie wybranymi przez Ciebie, żadne wystające, niepotrzebne rzeczy nie będą szpeciły sprzętu, pewnie prowadzenie przelotek też można sobie stworzyć wedle własnego widzimisię . O szczegóły popytaj Ecię, bo ona takie cudeńko ujeżdża więc na pewno powie Ci co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Szkoda, ze podales zakres cenowy, bo mialbym cos dla Ciebie, pewnie jedyna bylaby na razie w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Sintesi moze kiedyś było rzadko spotykane mam conajmniej 3 kumpli co jeździ na sintesi, a i sam posiadam dwa rowery tej marki A szczerze mówiąć drogi i niespecjalne ramy robią :/ juz wole oklepaną Meride Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Harry-peek, chodzi o Titusa? Mógłbym napisać coś o ramie jaką chciałeś zaproponować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 FiFi: pamietaj, ze 14 lat to wiek, w ktorym czlowiek roznie bardzo intensywnie. niedlugo ta rama bedzie do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Po 1.: uchmanek ma rację. Z racjonalnego pktu widzenia, kupowanie teraz bardzo drogiej ramy mija się z celem, jako że góra za 2 lata pójdzie ona do wymiany z racji przymałego rozmiaru ; Po 2.: jeśli jednak jesteś zdecydowany i chcesz wydać dużą kasę na jedyną w swoim rodzaju, niepowtarzalną ramę - Orłowski . Ramka będzie zrobiona zgodnie z twoimi wytycznymi co do geometrii, a nawet kształtu rurek, pomalowana wg zaproponowanego przez ciebie wzoru - jednym słowem: nie ma możliwości spotkać gdziekolwiek na świecie drugiej identycznej . Do tego dochodzi jakość wykonania na najwyższym poziomie. Niestety, nie znam cennika aluminiowych ram Orłowskiego - natomiast jego topowa, stalowa rama MTB (ze stopu Dedacciai SAT 14,5) kosztowała wiosną 2006 r 2500 zł. Kontaktem służę na PW. Pozdrówko dwufazowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki za rady. Faktycznie, uchmanek ma rację. Rosnę teraz "dość" szybko, więc takie kupowanie ramy mija się z celem. Wcześniej o tym nie myślałem. Ale jeśli możecie to nadal dawajcie jakieś ciekawe propozycje ram. P.S. Przepraszam za pisanie bez ładu i składu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FF|putek Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 dobrze ze Ci uswiadomili sens kupowania takiej ramy, bo pewnie bys sobie zakupil ;D;D;D czy na necie mozna gdzies obejrzec ramy Orłowskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Niestety, jeszcze nie. Strona w budowie... od 2006 roku. Brak czasu. Moją ramę można dość szczegółowo obejrzeć w tym wątku, na ostatniej lub przedostatniej stronie. Poza tym sporo fotek całego roweru w temacie o warszawskich ustawkach (podforum mazowieckie). W necie, w prywatnych i forumowych galeriach, również krążą pojedyncze zdjęcia, np. fotki softtaila, należącego do jednego z członków Kroweru - Krakowskiej Grupy Rowerowej. W google nie udało mi się jednakże ich namierzyć - trafiłam na tę galerię jakoś przypadkiem, możliwe, że na oficjalnej stronie Kroweru bądź przez nią, ale nie jestem już dziś pewna. Pozdrówko w detalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Piękna rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FF|putek Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ecia, polaczenia poszczegolnych rur to niezly majstersztyk. Wyglada to fantastycznie. Co prawda kolor mnie nie przypada do gustu, no ale o nich sie nie dyskutuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Kolorystykę można sobie wybrać samemu, jak również wzorek, jeśli wola pozdrówko wedle uznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Tutaj można trochę poczytać o softtail-u Orłowskiego: http://www.rower.com/testy-orlowski-softtail.asp 19.5" - 1760g Pozdrówko poszukiwawcze.. ps. Eciu mam nadzieje że tego zwrotu nie obowiązują prawa autorskie? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Nie obowiązują Pozdrówko mimochodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 1750g :D Ale mało jak na stalową ramę. BTW, co sądzicie o tej ramie? http://www.allegro.pl/item318647121__nox_eclips_sc_19_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 http://www.allegro.pl/item322866066_bianch...cm_okazja_.html Co myślicie o tej ramie? I czy jest jakiś dystrybutor/dealer żeby w razie potrzeby kupić hak przerzutki etc.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 6 Marca 2008 Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 O dystrybutorze Bianchi na Polskę nie słyszałem ale ramka jest świetna. Mam katalog Bianchi - oczywiście po angielsku i ciekawe mają te ramki... Za ok 450zł wg mnie ramka godna zainteresowania, pasowałaby Tobie powiem szczerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Szkoda, że jeszcze 10 dni... i niektórzy podbijają cenę... Ale dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 6 Marca 2008 Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Bianchi kiedyś prowadził nieistniejący już sklep w Wawie, na Nowowiejskiej. Nie wiem, czy byli oficjalnym dystrybutorem, ale mieli wiele ram i rowerów na ramach Bianchi. No, ale sklep zbankrutował i niestety, nic więcej o losie Bianchi w Polsce nie wiem... Pozdrówko archiwalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.