Skocz do zawartości

[rama]nietypowa, niszowej marki

Fifi

Rekomendowane odpowiedzi

Robi, pod wymiar, z zadaną geometrią, pewnie z piwotami lub bez, z adapterem do tarczy lub bez, czyli dostajesz ramkę z elementami dowolnie wybranymi przez Ciebie, żadne wystające, niepotrzebne rzeczy nie będą szpeciły sprzętu, pewnie prowadzenie przelotek też można sobie stworzyć wedle własnego widzimisię :D. O szczegóły popytaj Ecię, bo ona takie cudeńko ujeżdża więc na pewno powie Ci co i jak :unsure:

Po 1.: uchmanek ma rację. Z racjonalnego pktu widzenia, kupowanie teraz bardzo drogiej ramy mija się z celem, jako że góra za 2 lata pójdzie ona do wymiany z racji przymałego rozmiaru ;) ;

Po 2.: jeśli jednak jesteś zdecydowany i chcesz wydać dużą kasę na jedyną w swoim rodzaju, niepowtarzalną ramę - Orłowski :) . Ramka będzie zrobiona zgodnie z twoimi wytycznymi co do geometrii, a nawet kształtu rurek, pomalowana wg zaproponowanego przez ciebie wzoru - jednym słowem: nie ma możliwości spotkać gdziekolwiek na świecie drugiej identycznej :P . Do tego dochodzi jakość wykonania na najwyższym poziomie. Niestety, nie znam cennika aluminiowych ram Orłowskiego - natomiast jego topowa, stalowa rama MTB (ze stopu Dedacciai SAT 14,5) kosztowała wiosną 2006 r 2500 zł.

Kontaktem służę na PW.

Pozdrówko dwufazowe :)

Dzięki za rady. Faktycznie, uchmanek ma rację. Rosnę teraz "dość" szybko, więc takie kupowanie ramy mija się z celem. Wcześniej o tym nie myślałem. :) Ale jeśli możecie to nadal dawajcie jakieś ciekawe propozycje ram.

P.S. Przepraszam za pisanie bez ładu i składu.

Gość FF|putek

dobrze ze Ci uswiadomili sens kupowania takiej ramy, bo pewnie bys sobie zakupil ;D;D;D

czy na necie mozna gdzies obejrzec ramy Orłowskiego?

Niestety, jeszcze nie. Strona w budowie... od 2006 roku. Brak czasu.

Moją ramę można dość szczegółowo obejrzeć w tym wątku, na ostatniej lub przedostatniej stronie. Poza tym sporo fotek całego roweru w temacie o warszawskich ustawkach (podforum mazowieckie). W necie, w prywatnych i forumowych galeriach, również krążą pojedyncze zdjęcia, np. fotki softtaila, należącego do jednego z członków Kroweru - Krakowskiej Grupy Rowerowej. W google nie udało mi się jednakże ich namierzyć - trafiłam na tę galerię jakoś przypadkiem, możliwe, że na oficjalnej stronie Kroweru bądź przez nią, ale nie jestem już dziś pewna.

Pozdrówko w detalu :)

Gość FF|putek

Ecia, polaczenia poszczegolnych rur to niezly majstersztyk. Wyglada to fantastycznie. Co prawda kolor mnie nie przypada do gustu, no ale o nich sie nie dyskutuje:)

• 2 tygodnie później...

O dystrybutorze Bianchi na Polskę nie słyszałem ale ramka jest świetna. Mam katalog Bianchi - oczywiście po angielsku i ciekawe mają te ramki... Za ok 450zł wg mnie ramka godna zainteresowania, pasowałaby Tobie powiem szczerze ;)

Bianchi kiedyś prowadził nieistniejący już sklep w Wawie, na Nowowiejskiej. Nie wiem, czy byli oficjalnym dystrybutorem, ale mieli wiele ram i rowerów na ramach Bianchi.

No, ale sklep zbankrutował i niestety, nic więcej o losie Bianchi w Polsce nie wiem...

Pozdrówko archiwalne ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...