angelo105l Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Po tym jak w crankach przedwcześnie zużyły mi się bloki przekonałem się, że nie można ufać pedałom zatrzaskowym. Nigdy nie wiesz kiedy ci się wypnie, a wypnie się na pewno i to przy największym obciążeniu. W ostrym naprawdę szybko można bloki skatować, a to boli i długo się goi. Dzisiaj używam pasów samochodowych. Rozwiązane proste, tanie i niezawodne. http://img195.imageshack.us/img195/3835/19022011690.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaverickPL Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Czy pasy w ostrym są naprawdę niezbędne ? Co tak naprawdę dają bo trochę tego nie ogarniam ? od kiedy jeżdżę na rowerze, jeszcze nie zdarzyła mi się sytuacja, że but spadł mi z pedała, rozumiem, że w ostrym ryzyko czegoś takiego jest większe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Oczywiśćie że niepotrzebne. Poco ja je jeszcze wożę? Ide zaraz zamontować zwykłe platformy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szobod Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Ja mam Crank Brothers Candy C i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaverickPL Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Za######iście rzeczowe odpowiedzi, brawo! Dzięki, panowie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whynot5 Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Przyzwyczajaj się. Panowie nabijają posty. Taki tam shoutbox sobie zrobili. Pasy/spdy i wszelakie solidne połączenie z pedałami zapewnia lepszą kontrolę nad bajkiem. Na ostrym jak spadnie ci noga z pedała to może zrobić się niebezpiecznie. +Łatwiej się skiduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaverickPL Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Dzieki za odp, whynot5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon60 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Pasy sa do lansu!!! Im kolorowsze tym lepsze!!! Mieszkam na gorce i nie zadalem w pore tego pytania, przy pierwszej probie zjazdu z owej stwierdzilem, ze demontarz hamulcow i brak stripow/zatrzaskow/cokolwiektamsobieprzypiacie to calkiem niezly sposob na wyludzenie ubezpieczenia. Od dwoch lat jezdze na wypinajacych sie spd i mysle, ze sa gdzies w polowie drogi do doskonalosci. Czekam na Time'y..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pika Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ja śmigam na pedałach Fly i paskach Urban Experiment. Pedały wygodne, szerokie; paski dobrze trzymają, solidnie wykonane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 szerokie grube streetowe pedały do bmxa , czysto sprinterski sprzęt , nie ma letko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whynot5 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 A ja od tygodnia śmigam na nowych blokach spd i jest super. Nie wypnie się nic a nic póki nie zechcę. Stare bloki już wypadały przy ostrym starcie itp. Te wytrzymają dłużej bo w nowych (używanych) butach bloki są w takim zagłębieniu że nie szlifują się o beton przy chodzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No i git , ja też niedługo planuje zakup jakiś trampków z blokami spd łażą mi po bani jakieś Gaerne XCkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pika Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 szerokie grube streetowe pedały do bmxa , czysto sprinterski sprzęt , nie ma letko! Si seniore... tylko dotknę ich butem i już się rwą do jazdy.. czasem ta prędkość mnie przeraża, i pomyśleć, że to wszystko dzięki tym pedałom :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Kurcze toż to one muszą miećzatopione w sobie relikwie bin ladena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 15 Maja 2011 Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 a ktoś wie jak współpracują powerstrapy z normalnymi torowymi (ostre koło) pedałami typu MKS? wymyśłiło mi się takie połączenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
candle Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ostatnio przeglądając FGG moją uwagę przykuła reklama takich oto butów http://www.dzrshoes.com/ Wydaje się to być całkiem udaną próbą połączenia SPD ze zwykłymi paputkami... Póki co nie widzę tego nigdzie w Polsce. Mam nadzieję że dotrze, bo trochę się napaliłem jako że używam SPD i troche mnie denerwuje wożenie dodatkowej pary butów w plecaku Co sadzicie o tym wynalazku? Pozdrawiam i witam zarazem, jako że jestem nowy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 http://asphaltbikes.com/pl/produkty/pokaz/113/track-pedaly-gun-metal czy te pedały dają rade?? wyglądają superczadersko, ale czy warto za tyle hajsu? ktoś widział, dotykał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ostatnio przeglądając FGG moją uwagę przykuła reklama takich oto butów http://www.dzrshoes.com/ Wydaje się to być całkiem udaną próbą połączenia SPD ze zwykłymi paputkami... Póki co nie widzę tego nigdzie w Polsce. Mam nadzieję że dotrze, bo trochę się napaliłem jako że używam SPD i troche mnie denerwuje wożenie dodatkowej pary butów w plecaku Co sadzicie o tym wynalazku? Pozdrawiam i witam zarazem, jako że jestem nowy na forum. Kiedyś też trafiłem na ich stronę i również spodobały mi się ich wyroby... W Polsce nikt ich nie sprowadza ale dość sporo butów tej(i podobnych firm) można znaleźć w angielskich sklepach i o tym już można myśleć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie wiem czy dają ale chyba muszą Macałem jedynie i sa dobrze wykonane i z bliska mi się nawet podobały te pedały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fyl Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ostatnio przeglądając FGG moją uwagę przykuła reklama takich oto butów http://www.dzrshoes.com/ Wydaje się to być całkiem udaną próbą połączenia SPD ze zwykłymi paputkami... Póki co nie widzę tego nigdzie w Polsce. Mam nadzieję że dotrze, bo trochę się napaliłem jako że używam SPD i troche mnie denerwuje wożenie dodatkowej pary butów w plecaku Co sadzicie o tym wynalazku? Pozdrawiam i witam zarazem, jako że jestem nowy na forum. Tutaj polecam idealny but na Twoje potrzeby - SixSixOne Filter SPD, oto link: białe albo czarne. Jeżdżę w tych butach od lutego i jestem mega zadowolony. Po zejściu z pedałów blok jest na tyle schowany w podeszwie, że można spokojnie w nim chodzić i to nawet na dłuższe wojaże, byłem teraz tydzień nad morzem z rowerem i praktycznie cały czas w Sixach. Z konkretów to szybko napiszę wady i zalety (moja opinia). WADY: - kłopot z mocnym zasznurowaniem (w takim sznurowaniu noga odczuwa dyskomfort, ale chodzi o to żeby lepiej "ciągnąć" pedał, bo przy normalnym sznurowaniu ma się wrażenie luzu w bucie) - zbyt długie sznurówki - ostatni przeplot sznurówek umieszczony jest przed rzepem (węzeł wypada w połowie śródstopia), lepiej by było jakby był umieszczony wyżej - zbyt długi rzep (przy mocnym dociągnięciu odstaje) - na początku ocierają ZALETY: - uniwersalność (poza sztywną podeszwą nie odczuwa się dyskomfortu przy chodzeniu) - dobrze umieszczony blok zapewnia łatwość chodzenia i łatwość wpinania się do pedałów - twarda podeszwa dobrze przekazuje energię przy pedałowaniu - bardzo wytrzymałe i starannie wykończone Jeżeli ktoś rozważa ich zakup to szczerze polecam bo osobiście jestem z nich bardzo zadowolony. Nie trzeba iść na kompromis i wozić dodatkowej pary butów w plecaku, wystarczy zaopatrzyć się w Sixy i po kłopocie. A wybrałem je dlatego, że nie ma problemu żeby je dostać w Polsce i ewentualnie walczyć o gwarancję. Jeszcze info, jeżdżę w białych i do tej pory raz je myłem - po umyciu i napastowaniu wyglądają jak nówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 a na deskorolce da sie w nich smigac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fyl Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 a na deskorolce da sie w nich smigac? wątpię... ze względu na twardą podeszwę i wysoki profil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
candle Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Dzieki Fyl! Super butki, tylko czysto wizualno-estetycznie mi się nie podobają. Trochę za rozlazłe mi się wydają... Dlatego, jeśli ktoś zna jeszcze jakieś firmy produkujące tego typu obuwie to bardzo proszę o namiary. Ale teraz jestem radosny że shimano nie ma monopolu na tym rynku pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 shmiano nie ma nigdzie monopolu . chyba ,że w tanich pedałach SPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.