lesiu13_z Napisano 24 Lutego 2008 Napisano 24 Lutego 2008 Tuż po pierwsze przejażdżce w sezonie zdechło mi tylne koło i muszę sie rozejżeć za nowym, ale kompletnie sie na kołach nie znam. Jeżdże głównie asfaltem oraz utwardzanymi drogami. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item316648389_kolo_wzmacniane_alu_26_.html W sumie z przesyłką okrągłe 50zł. Co o tym myślicie?
cns Napisano 24 Lutego 2008 Napisano 24 Lutego 2008 Bardzo dawno miałem kiedyś coś podobnego. Co prawda nie tył, ale przód.. i nie polecam. Obręcz bardzo łatwo było skrzywić, a miski w piaście po 2kkm bardziej przypominaly jajo niż okrąg - a nie ważę dużo i nie katuję bardzo sprzętu. Tył powinien być jeszcze bardziej podatny. Imo. lepiej złożyć jakieś koło z części do których przynajmniej przyznają się jakieś firmy. Co prawda 50zł to byłoby mało, wypadałoby dołożyć tak do 150zł. Ale to już decyzja należy do ciebie.
marcin1212 Napisano 24 Lutego 2008 Napisano 24 Lutego 2008 Moim zdaniem nie warto sie w takie coś pakowac. Pierwszy raz słysze o piastach asses. Obręczy nawet nie podano nazwy... Koło pewnie będzie wiątkie, mało wytrzymałe i do tego cięzkie.
KuLa2030 Napisano 24 Lutego 2008 Napisano 24 Lutego 2008 Koło pewnie będzie wiątkie, mało wytrzymałe i do tego cięzkie. Czego się spodziewać po 39zł
focusR Napisano 24 Lutego 2008 Napisano 24 Lutego 2008 Dwa sezony temu kupiłem w sklepie stacjonarnym gotowe koła na obręczy REMERX Grand Rock i piaście właśnie Assess (także na wolnobieg). Przejechały jakieś 2-3 tys. kilometrów i nie były centrowane, do piast także nie musiałem zaglądać. Byłem z nich bardzo zadowolony, zwłaszcza jak za tę cenę. Żyją dalej, ale ja na nich nie jeżdżę. A nuż się uda coś podobnego znaleźć... Pozdrawiam
GdyniaBiker Napisano 24 Lutego 2008 Napisano 24 Lutego 2008 Asses? Ja kojarzę tę firmę z rowerami "pół-makro" i "makro" tak powiedzmy 400-900zł... Spotkałem się z nią chyba w rowerach "ATB" w Tesco/Geancie.. Z tanimi obręczami no-name bywa różnie jak wiem z doświadczenia, ale jak będziesz miał pecha, to prędko dopłacisz za centrowanie, więc może lepiej zainwestować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.