Skocz do zawartości

[koło] Aukcja, czy warto?

lesiu13_z

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo dawno miałem kiedyś coś podobnego. Co prawda nie tył, ale przód.. i nie polecam. Obręcz bardzo łatwo było skrzywić, a miski w piaście po 2kkm bardziej przypominaly jajo niż okrąg - a nie ważę dużo i nie katuję bardzo sprzętu. Tył powinien być jeszcze bardziej podatny.

Imo. lepiej złożyć jakieś koło z części do których przynajmniej przyznają się jakieś firmy. Co prawda 50zł to byłoby mało, wypadałoby dołożyć tak do 150zł. Ale to już decyzja należy do ciebie.

Napisano

Moim zdaniem nie warto sie w takie coś pakowac.

Pierwszy raz słysze o piastach asses. Obręczy nawet nie podano nazwy...

Koło pewnie będzie wiątkie, mało wytrzymałe i do tego cięzkie.

Napisano

Dwa sezony temu kupiłem w sklepie stacjonarnym gotowe koła na obręczy REMERX Grand Rock i piaście właśnie Assess (także na wolnobieg). Przejechały jakieś 2-3 tys. kilometrów i nie były centrowane, do piast także nie musiałem zaglądać. Byłem z nich bardzo zadowolony, zwłaszcza jak za tę cenę. Żyją dalej, ale ja na nich nie jeżdżę. A nuż się uda coś podobnego znaleźć...

Pozdrawiam :)

Napisano

Asses? Ja kojarzę tę firmę z rowerami "pół-makro" i "makro" tak powiedzmy 400-900zł...

Spotkałem się z nią chyba w rowerach "ATB" w Tesco/Geancie..

Z tanimi obręczami no-name bywa różnie jak wiem z doświadczenia, ale jak będziesz miał pecha, to prędko dopłacisz za centrowanie, więc może lepiej zainwestować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...