KUBAx Napisano 23 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Co ile należy smarowac łańcuch w rowerze ?? Gdy wyjezdzam w teren i brudzę cały napęd jestem zmuszony w domu znowu go czyścic co skutkuje następnym smarowaniem (finishline) Gdzieś kiedys czytałem ze smarowac łańcuch nalezy co 500 km czy to prawda ?? Czy naprawde po kazdej jezdzie w mokrych i błotnistych warunkach trzeba smarowac łańcuch ?? Jak jest łańcuch brudny to myjemy go w jakims odtłuszczaczu a nastepnie znowu smarowidło w takim przypadku buteleczka 60 ml nie wystarcza na długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 23 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Ja smaruję po prostu wtedy, kiedy zaczyna lekko hałasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 23 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Albo po długiej, katujacej naped, jeździe po deszczu lub b. piaszczystym terenie. Ale generalnie smaruje na wyczucie, ale ten temat juz chyba sie pare razy przez forum przewijał, polecam wyszukiwarke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 23 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 No, i kolega znowu nie zajrzał do archiwum... http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...991&hl=smar. Pozdrówko porządkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.