Skocz do zawartości

[Kask] Dla kobiety co możecie polecić ?

KUBAx

Rekomendowane odpowiedzi

Spec Chamonix fajny, bo lekki. Ja jednak używam Uvexa Superhelix - i generalnie Uvexy leżą mi do tego stopnia, że następny kask to też będzie Uvex, i najprawdopodobniej również Superhelix ;) . Uvexa cenię za system regulacji obejmy czołowej (wygodne pokrętło), drabinkowy zatrzask pod brodą, dzięki tóremu zimą nie muszę przesuwać pasków, żeby zmieścić pod kaskiem czapkę, za siateczkę antyowadzią, za niską wagę (mój model waży ok. 260 g), wygodę (to akurat subiektywne odczucie) oraz - co nader istotne - za wysoką jakość wykonania. Mojemu Rycerzowi w jego Specu np. non stop luzują się paski, a sposób ich zamocmowania powoduje, że regulacja zabiera dużo czasu (i nerwów). Mojego Uvexa od daty zakupu (kwiecień 2004 r) regulowałam 2 razy - w dniu zakupu i jakiś rok temu, kiedy (już nie pamiętam, czemu) uznałam, że poprzednie ustawienie wymaga korekty. Paski reguluje się dziecinnie prosto, a raz zaciśnięte, trzymają jak zaczarowane - zapominasz, że w ogóle są ruchome. 0 problemów z kaskiem, generalnie mówiąc. Polecam naprawdę gorąco.

Pozdrówko z rekomendacją :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...