Skocz do zawartości

[centrum handlowe] galeria łódź, manufaktura,

Rafał87

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyne co mi sie kojarzy to "go sport" ale nie wiem czy nie zmienili konfekcji na narciarska... to w manufakturze

w galerii jest takze go sport, ale asortyment moze sie roznic ... aha i jest tez sklep " on top" ( bodajże) na parterze przy wyjsciu kolo tesco i wlasnie tam mysle ze cos dostaniesz

pozdO i owocnych poszukiwan :devil:

• Mod Team

W manufakturze masz Bergson'a i tam znajdziesz coś z odzieży kolarskiej. Również na tym samym piętrze masz hi mountain, też możesz popytać. Jednak nie liczył bym, że w tych obu centrach handlowych znajdziesz coś naprawdę rowerowego. Właściwie to jeszcze zależy czego dokładnie z tej odzieży szukasz.

szukam koszulki z krótkim rękawem, jakiejś z długim rękawem na chłodniejsze letnie dni, jakiejś ocieplanej upatrzyłem sobie w necie taką ROGELLI SALERNO tylko nie wiem czy nada się na temperatury ok 8*C, więc fajnie jakbym mógł ją wcześniej obejrzeć, poza tym na lato potrzebuje jakieś spodenki rowerowe (z wkładką, myślałem o biemme specjal), i jakieś długie na obecne pogody ale nie obcisłe (widziałem na bikestats fotke dwóch kolesi jeździło na "Milo Olin" i Mount&Wave Yukon" są to spodnie o innym przeznaczeniu ale podobno na rower się nadają) więc coś w tym stylu spodni bym szukął, no i jeszcze rękawiczki z krótkimi palcami, a i jakimś kaskiem bym nie pogardził np. giro indicator, skyline.

Kaski Giro są w Go Sporcie. Prawie na pewno te modele co podałeś (mierzyłęm z pór roku temu właśnie Skylina i Indicatora). Rękawiczki też są, jednak co do koszulek i spodenek do wybrałbym się do dynamo. Nie wiem czy już zmienili scenerie z zimowej na rowerową, ale jeśli jeszzcze tego nie zrobili to na dniach myśle że już rowerowy staf bedzie wisieć na półkach...

Poszedłem i tak: kurtka, bluza, koszulka, długie lycry 190PLN. Może jeszcze skrócą mi te lycry to będą krótkie i jestem ubrany :D Spodenki są, ale nie chciała sprzedać Pani bo wzór klienta, za to z wkładką i na szelkach duży wybór, znalazłem jeszcze jedne z wkładką bez szelek, ale ja raczej preferuję bez wkładki. Jeszcze mają rękawki i nogawki. Chyba tam ze 2 godziny siedziałem i sobie wybierałem, trochę tego jest. Ja bym powiedział, że głównie koszulki tam mają, rozpinane po całości z zamkiem widocznym, rozpinane 3/4 z zamkiem niewidocznym, nie ma co wybór jest :unsure:

• 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...

witam a co z odzieżą na takie temperatury jak dziś -10/-20 stopni?

na cebulkę, ja bym założył bieliznę termo aktywną podkoszulek na długi rękaw golf, polar, i na zimę jeżdżę w kurtce z płótna żeglarskiego i spinam klamrą kołnierz by był dopasowany do szyi, spodnie rowerowe a na to dresowe, na głowę głęboka czapka polar ( kończy się poniżej uszu) i na to opaska na uszy, spodnie ściągam taśmami odblaskowymi by nie odstawały i się nie zniszczyły od korby. na twarz niczego nie używam ale przyznaje że poniżej -10 nie jeżdżę, a twarz mi marznie (używam kremu) no i coś na ręce i nogi.

Może mało profesjonalnie, ale nie narzekam : )

no ja też na cebulę:termokoszulka-dwie bluzy i polar a na dupsko termomajty i wstyd powiedzieć :laugh: kalesony pod spodnie ale rękawiczki które notabene kiedyś znalazłem sa chyba letnie i palce jednej dłoni miąłem w stanie zlodowacenia.

wolałbym coś luźniejszego oddychającego i ciepłego zarazem/gore?/-ale dałem radę.mało ludzi na bajkach dziś..i wiecznie zapchany nos :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...