siwy84 Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam wszystkich. Chciałem prosić o pomoc w kilku kwestiach związanych z przednim hamulcem. Jak już zaznaczyłem w temacie rozważam zakup hamulca mechanicznego z kilku względów - cena, obsługa i serwis. Przede wszystkim cena. Za około 200 zł jakie planuje przeznaczyć na hamulec nie kupię dobrej hydry. Wolę solidnego mechanika. Jak do tej pory mój wybór padł na Avida BB5, ale ponieważ jeszcze go nie kupiłem chciałem się upewnić, że to będzie dobry zakup. Nie chcę podawać konkretnych modeli żeby nie ograniczać pola manewru. Liczę na Was i wasze doświadczenia. Poza hamulcem interesuje mnie też kupno klameczki do niego. Pan w łódzkim FR shopie doradził mi Avidy Speed Dial SL...jak zobaczyłem cenę to mało z krzesła nie spadłem A logika Pana mnie rozbawiła. Do hamulca za niecałe 200 zł proponuje mi klamki, które są droższe od niego Ja osobiście rozważałem zakup Avid FR5. Tym bardziej, że na allegro jest do kupienia właśnie Avid BB5 razem z tą klamką w bardzo przystępnej cenie. Jeśli to nie zbyt duży OT chciałem Was też zapytać jakie przednie kółeczko średnio-nisko budżetowe można by złożyć. Zastanawiałem się nad piastą Novatec i szprychami DT champion (bodajże), ale zupełnie nie mam pojęcia jaką wybrać obręcz i jaką gumkę na nią naciągnąć. Jeżdżę XC z naciskiem na eXtreme country A mój amor to Durex...niestety bez pivotów. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie rady i propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Było już dużo podobnych tematów. BB5 z klamką FR5 jest bardzo dobry. Kółko na novatecku/szprychach dt champion/obręczy Fd26 też będzie dobre, na allegro masz szereg obręczy pod tarcze {wszystkie są pod tarcze, ale te bez możliwości używania v braków szukaj} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Wiem, że było sporo podobnych tematów, ale w żadnych z nich nie znalazłem tego czego szukałem. Uwierz mi, że przekopałem się przez jakieś 8 pierwszych stron w dziale "Hamulce" i nie znalazłem nic arcyciekawego. Poza tym tematy już stare i czasami mniej aktualne (ceny). Pozdrawiam i czekam na więcej odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Nie trzeba przekopywać się przez tyle stron, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Masz racje Schwefel, mój błąd. Przepraszam. W każdym razie właśnie po skorzystaniu z wyszukiwarki i przeglądnięciu WIELU WIELU tematów i postów zdecydowałem się na Avida BB5 - mam nadzieję, że słusznie Temat chyba do zamknięcia/skasowania. O piasty, szprychy i obręcze pójdę pytać gdzie indziej Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.