Skocz do zawartości

[wycieczka do indii] rowerem za 800 zl

btrx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak uda mi się zdobyć tą książkę to na pewno ją przeczytam :P

hmn.... może warto by pomyśleć o jakiejś większej wyprawie? muszę jak zrobi się cieplej przetestować przez ile dni podrząd jestem w stanie jechać powyżej 100km na dobę... (trzeba od czegoś zacząć prawda? :) )

a co do wypraw z nienajlepszymi rowerami to polecam książkę "Rowerem i pieszo przez czarny ląd", Kazimierz Nowak objechał afrykę rowerem w latach '30, w terenie, bez przerzutek i amortyzatora... to jest wyczyn!

Napisano

mało tego <_<

Kilka lat temu spotkałem w Ułan-Bator pewnego austriaka. Przyjechał tam - a jakże- na rowerze !! :(

Sprzęt kupiony w jakimś hipermarkecie.Jechał przez Czechy,Polskę ,na Białoruś go nie wpuścili ,wiec naokoło przez Litwę ,Rosję do Mongolii.

W Ułan Bator czekał coś koło miesiąca ,aż mu dojdzie paczka z oponą z Wiednia :(

Jakoś nie mógł nic kupić w Mongolii :D

Kierował się do Chin ,Laosu ,Wietnamu ,myślał też o Korei Płd.

Naprawdę, można spotkać ludzi ,którzy potrafią zainspirować....

Albo przeczytać ("Rowerem i pieszo przez Czarny Ląd")

Napisano

"Pokiereszowany i wielokrotnie naprawiany rower dotarł szczęśliwie do Rzeszowa razem ze swoim właścicielem. Ten przyzwyczajony do pozostawiania go na ulicy, postawił w ogródku, za niezamkniętą furtką. Po kilkunastu minutach rower znikł."

:yes: no tak, cudze chwalicie swego nie znacie...

Napisano

Bo tak naprawdę nie trzeba mieć wypasionego roweru, żeby zdołać pchnąć się na nim w jakąś trasę. Najważniejszy jest zapał. :)

Napisano
Albo przeczytać ("Rowerem i pieszo przez Czarny Ląd")

zapytam się przy okazji:

ktoś się orientuje czym się różni nowe wydanie od tego pomarańczowego w takim nietypowym rozmiarze??

czytałem wyd.II ok 150str a parę dni temu znalazłem na merlin.pl i allegro wspomnienia K. Nowaka("Rowerem...") wydIII ponad 300str... więcej materiału? czy po prostu jeszcze większa czcionka i większe zdjęcia?? bo książka mi się bardzo podobała... a skoro wypuścili nowe wzbogacone(tylko o co??) wydanie to może warto przejrzeć?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

W takich wyprawach najtrudniejsze jest zgromadzenie funduszy/przekonanie sponsorów. Jak się ma pieniądze i czas to można jechać nawet dookoła świata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...