Skocz do zawartości

[siodła] Szukam zdjęć zużytych siodeł

muzycom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów.

Zwracam się do was z prośba o pomoc.

Potrzebuję pilnie trochę zdjęć zużytych siodeł skórzanych, chodzi mi głównie o zabrudzenia, wytarcia i tak dalej.

Może macie takie zdjęcia w swoich kolekcjach, albo wiecie gdzie je znaleźć. Napiszcie też proszę, jaki przebieg ma siodło.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Aż żal patrzeć na tego SLR,a :/

(warunki użytkowania były normalne, czy dużo wody i piachu?)

Nie sprecyzowałem, prośby. Bardziej mnie interesują sportowe siodła, wraz z przebiegiem i historią.

Napisano

To nie do końca tak.

Kolor skóry nie ma nic wspólnego z szybkością wycierania. Co najwyżej, łatwiej się brudzi.

Wykończenie farby, najwyraźniej musi być w tym siodle felerne.

Nawet biorąc pod uwagę tarcie z użyciem potu na mokro, przy takim przebiegu ścieralność na poziomie taniego chińskiego mebla :)

Dobrze zaimpregnowanej skórze, nie ma prawa się zdarzyć coś takiego.

Dla mnie to cenne info. Ja moje Slk na razie ujeżdżam na trenażerze, więc dużo o ścieralności powiedzieć nie mogę.

Napisano
biały slr szybko się przeciera niezależnie od warunków użytkowania

nie prawa mój SLR XP (biały) ma 3700 km za sobą i gdyby nie obtarcia powstałe po wypadkach... to by sie nic z nim nie działo :) i wcale go nie oszczędzam.

a co do tego SLR'ka TT co zamieściłem wyżej to był użytkowany w mokrych warunkach, zima, itp... co nie zmienia faktu że po 700 km zorbiło się coś takiego z siodła za 330zł....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...