NeZ Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 Witam! Posiadam 2 pary bloków Shimano SM-SH51, które dostałem od kumpla po tym jak raz zmienił buty i wolał dorzucić sobie nowe bloki a teraz ostatnio jak zmienił pedały na ubijaki. Zastanawia mnie tylko jedno - W których miejscach zużycie tych bloków powoduje gorsze trzymanie do pedałów? Te które użytkowałem do tej pory mają większe zużycie w całym obszarze przy trójkąciku zaraz nad napisem SHIMANO (cały ten cypelek nad napisem w jednej parze bloków jest już tak wyjechany, że schodzi w dół - na rysunku kolor czerwony), na drugim końcu (zaznaczony kolor niebieski) z kolei pośrodku tego punktu są wyraźnie mniej zużyte niż te które dostałem ostatnio. Ostatnim miejscem gdzie widzę różnicę to to po drugiej stronie tego zaznaczonego na czerwono te które miałem teraz są mniej zużyte od tej pary co dostałem ostatnio. Czy ktoś kto już zużył sporo bloków może zobaczyć gdzie te bloki zużywaja się najszybciej? Byłbym wdzięczny również za foto, ja niestety nie mam teraz możliwości zrobić foty tego co mam i wrzucić. Obie pary były użytkowane z Pedałami XT i XTR, i ja w swoich 540 czuje od dłuższego czasu, że noga pływa w pedale i jest sie łatwo wypiąć nawet jak dam na maxa na "+" śruby na pedałach. PS: Sam na tym rysunku nie widze jak są połozone -ja zakładam, że napisem do góry
tobo Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 w moich zuzycie nastepuje wlasnie najmocniej w tym miejscu ale na zewnatrz - od strony styku z powierzchnia pedalu. "nosek" bloku staje sie stopniowo coraz cienszy. wpięcie staje sie stopniowo coraz mniej zdefiniowane i musze skrecac bardziej sprezyne pedałów - co jest kłopotliwie jesli sie ma dwie pary butow z blokami zuzytymi w roznym stopniu.
SOAD Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 ja mam tez dziwne problemy z tymi blokami jedne są już sporo zjechane w jednym miejscu drugie znowu w innym obie pary bloków były używane na tych samych pedałach shimano520 sam sie zastanawiam jak to działa ostatnio kupiłem nowe progi wpinam sie i noga lata kolega ma ten sam model progów jezdzi już w nich trochę sporo wpina sie do moich pedałków i jemu normalnie trzymają nie kapuje tego ale stwierdziłem ze najlepiej wydać te 70zł na nowe 520'stki niż zmieniać same progi to tylko 30zł więcej ale tu mamy gwarancję ze będzie dobrze trzymać Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.