Adik Napisano 27 Lutego 2008 Napisano 27 Lutego 2008 dokładnie xD Poza tym obcisłe spodenki wystające włosy spod nich wyglądają feee I laskom w szkole można jeździć że się ma gładsze i ładniejsze nogi od nich *Przed chwilą wróciłem z piwnicy, bo odkręciłem starą korbę. Lol No i odkręciłeś starą korbę i ile waży? 1200g? Dzisiaj pośmigałem na nowej zębatce 34T w korbie i polecam zastąpienie 32, większą zębatką. Łatwiej się ją montuje, lepiej napina łańcuch i szybciej się śmiga niż na 32T. Rozglądam się za alu śrubami do korb i za śrubkami alu do rogów, przerzutki itp. Jak będę miał czas to śmignę do Castoramy to kupię sobie z 50g śrub za grosze, na wszelki wypadek Wykręciłem pivoty z ramy i dochodzę do wniosku, że wymiana tylniej vki na tarczę, wagowo się aż tak nie zmieniło a solidnośc tarczy jest
Selvan82 Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Selvan82 ładne te rękawiczki to jest ta wersja do gripsh*tów może?? Lukas_Mako wiesz, że nawet nie wiem Nie obiło się o uszy aby ten model był akurat do gripshiftów - nawet nie wiem pod jakim względem jakieś rękawiczki mogą być przeznaczone tylko pod takie manetki Ja osobiście mam rapid fire
QWEY564 Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 maja "poduszkę" między kciukiem a palcem wskazującym...
Selvan82 Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 No to jeśli chodzi o to - to jak widać nadają się do gripshiftów (Dobrze wiedzieć na przyszłość) Chociaż mam wątpliwości czy od przekręcania manetki i ewentualnego tarcia ta siateczka pomiędzy poduszkami długo wytrzyma...
Thor07 Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Dzisiaj 45km z avs 22km/h. Pojechałem do rowerowego kupic kumplowi tylną przerzutkę. Przy okazji zrobiłem jazdę testową na Giancie Reign 2 - super maszyna, szkoda ze nie mam zbednych 6k zł ;<
QWEY564 Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 SPAM: umyłem rower... a poza tym szukam amorka... i nie wiem na czym stanąć... mam 70-75kg i waham się pomiędzy Tora 318, 302(z tym ta pierwsza ma przebieg 500km ), MX pro, Spinner Aeris... jak nie wymyślę czegoś konkretnego to pozostaną mi do wyboru jakieś pseudouginacze z kategorii cena/jakość :/ amorek powinien dać radę w turystyce, terenie i górach...
Wax Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Kupiłem dzisiaj przednia i tylną przerzutkę XT (tył: Shadow SGS) i łańcuch pod XT. Przechodze z 8 na 9 rzędów. Zostały jeszcze manetki, kaseta i korba. Rabatów nadostawałem i banan na twarzy jest . Myślę, że gdzies w połowie marca uda mi się wszystko poskładać do kupy. W związku z nowym napędem bedę miał do sprzedania troche gratów, ale to się ogłosze w dziale [sprzedam]. na razie
Mathieo Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 25,45 km,1:14:26 time,20,52 avs standardowo gartz, ale fajna była sytuacja ... wyjeżdżam z lasu a tu dwoje dzieciaków na hulajnodze, to rura ... A jeden z nich " ziuuuummmm" tak mi sie fajnie przez to humor poprawił. A i jeszcze spróbowałem z muzą w czasie jazdy, o wiele mniej nudna jest jazda . pzdr
Biera Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 to jazda w ogole jest nudna? ja dzisiaj 32 km ze średnią 26,5 km/h szutrami... niestety na normalny teren se pozwolić nie mogę bo nadal siedzę na tych slickach:/
Mathieo Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Nuddnna ?? nieeee tylko bardziej weselsza P.S. : W ogóle dlaczego ten temat jest nie w rowerowym dziale ? Jak wszystkie dni są opisywane z udziałem roweru
MarcinKowalczyk Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 A mi zepsuli przez zimę las...Były takie krótkie kilkuset metrowe single tracki i podczaz zimy porobili jakies alejki na szerokość 1 samochodu...fuj...Niefajnie sie po tymlesie jezdzilo z tego wzgledu
Mod Team bogus Napisano 28 Lutego 2008 Mod Team Napisano 28 Lutego 2008 15 km po lesie. Było szybko i na krawędzi.
Paviarotti Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Dzisiaj niecałe 30 km rowerkiem, potem godzina basenu, teraz warzywno-owocowa kolacja. Po niedawnej kontuzji ręki wracam do gry
Kubolt Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 A mi zepsuli przez zimę las...Były takie krótkie kilkuset metrowe single tracki i podczaz zimy porobili jakies alejki na szerokość 1 samochodu...fuj...Niefajnie sie po tymlesie jezdzilo z tego wzgledu To i tak nie jest zle, na mojej ulubionej trasie zimą wycinka byla, wszystko rozryte, drzewa powycinane A ja dzisiaj sobie nogawki zamówilem
sebekfireman Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 A ja właśnie skończyłem składanie roweru na sezon 2008. Przy regulacji przerzutki przedniej myślałem że wyjdę z siebie - za cholerę nie mogłem jej wyregulować, czytałem różne instrukcji i nic. Po 3-4 godzinach męczarni jakoś udało mi się ją wyregulować, ale z efektu nie jestem zbytnio zadowolony. Myślałem także że odczuję tą zmianę w sztywności po przesiadce z kwadratu na Octalink - niestety żadnej zmiany nie doświadczyłem. Tak jak było dobrze na kwadracie tak i jest na Octalinku. Przerzutka tylna LX'a na razie mnie niczym nie zaskoczyła (a zawsze zakładając nowe przeżywałem szok cudownej pracy napędu) - nawet nie odczułem żadnej różnicy w szybkości zmiany biegów po przesiadce z zajechanego Alivio. Jutro zmierze jaki ma czas reakcji i ile trwa zmiana biegów i porównam z Alivio. Opona przednia Author Wing jakoś tak dziwnie trzyma się asfaltu - boję się na niej szybciej w zakręty wchodzić. Może musi się trochę dotrzeć. Jeszcze tylko musze naklejki ponaklejać - na Allegro znalazłem świetne naklejki odblaskowe w bardzo niskiej cenie. No i wczoraj świetne spodnie rowerowe firmy Movement z wkładką i membraną wiatrochronną udało mi się wylicytować - nówki za 35 zł
QWEY564 Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 ja się z tą alivio męczyłem prawie godzinę aż rozwaliłem gwint na tej śrubie co trzyma linkę... ale od czego ma się skrzynkę ze starym żelastwem... ba znalazłem nawet jakąś aluminiową (albo z czegoś innego nie reagującego na magnes) i po kolejnych 15min udało mi się wyregulować na cacy... ba rower po wielu eskapadach i wielodniowych wycieczkach jeździ jak marzenie beż żadnych regulacji... PS a gdzie się podziała tak polecana kaseta SunRace???
thomash Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Odebrałem dzisiaj kółka (mavic xm317, piasty xt, szprychy dt comp czarne, nyple alu czarne) waga bez zacisków 1832g. W końcu zabieram się za składanie roweru
sebekfireman Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 PS a gdzie się podziała tak polecana kaseta SunRace??? Kaseta Sunrace czeka na drugą część sezonu. Stosuję metodę "2 łańcuchy + 2 kasety".
thomash Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Nie, synkros w Szczecinie, za kółka zapłaciłem łacznie ze składaniem 470zl
Wax Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 A, myslałem, bo ja kupiłem taki sam zestaw w grudniu tylko, że w Bikestacji, lekko ponad 500zł dałem. Zadowolony jestem
Adik Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Jak na nowych piastach Xt to dobry zakup Wogóle najlepsze kółka za tą cenę {wagowo i jakościowo}. Składaj rower składaj Kasetę Sunrace od Sebka teraz ja "testuję" i też mogę ją polecić, przynajmniej ze względu na wagę, zestopniowanie, cenę i płynnośc zmiany biegów no i ma lepszy pierścień zamykający niż kaseta 5.0 8spd.
strider Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 Zmieniłem kasetę na LX, wyczyściłem i przesmarowałem bika.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.