Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj robiłem dużo rowerowego, najpierw po lekcjach do Żuchlinskiego po buty, potem z Falloutem 47 km po okolicy, pozniej przyszla paczka z nowym napedem ( jestem pod wrażeniem Bikestacji, wczoraj zamawialem dzisiaj paczka u mnie a musiala przejechać cała Polske), przed chwila rozebralem rower na czesci pierwsze i teraz wszystko czeka na zamontowanie B)

Napisano

dziś kupiłem część do rozwalonej sztycy i odrazu pojechałem pośmigać.. jakoś tak dziwnie było 28km w czasie 1:18h w terenie..

gerus można jakaś fotkę gdzie Ci ta rama pękła ? i napisz może w jakich okolicznościach.. ?

Napisano

Wczoraj zaliczyłem Nowy Targ z Piasku :rolleyes:

Wyszło 140 km wg atlasu, od Bielska non-stop góry ;]

Najwyższy punkt bodaj Przełęcz Glinna w Korbielowie, 809m npm.

Przez Słowację kawałek jechaliśmy, ale stan asfaltu nie powalał B)

Napisano

omen W sobote jak bylem na biku, to wszystko bylo jeszcze ok. We wtorek jak wyjechalem po powrocie do domu z wyjazdu to przy hamowaniu zaczeło pstrykac, strzelac przy hamowaniu. Nigdzie sie nie wyglebalem takze sama z siebie pekla sobie...

Tu foto:26b03717cd9fa9a3m.jpg

Rama pojechala do Krossa na gwarancje, zobaczymy co oni na to, jak zaakceptują to nowa ramka

• Mod Team
Napisano

Dzisiaj nie byłem na rowerze. :)

A z rowerowych rzeczy to zmieniłem opaskę trzymającą pancerz hamulca na czarną (wcześniej była biała). :D

Napisano

Dziś rano nadszedł wielki dzień ;)

Pod presją słynnego Wilka89 i wielu innych osób zgoliłem nogi :)

Dziwnie to wygląda, nie mogę się przyzwyczaić.

Jednak naprawdę dużo lepiej się jeździ, bez porównania, nogi nie bolą, wiatr nie przeszkadza, jestem naprawdę zadowolony, a do wyglądu jakoś się przyzwyczaję.

Potem wybrałem się z Bartkiem i panem Chmieleckim (były trener Elcomu Mosir) na solidny trening, w ciągu godziny zrobiliśmy 31km, potem trener się odłączył, a myśmy pojechali dalej.

Ogółem wyszło 85km.

Podczas jazdy kolega miał poważną awarię, na asfaltowym zjeździe, zaraz za zakrętem była duża dziura, nie zdążył już jej ominąć i z dużą siła przywalił tylnym kołem. Efekt: snake bite, ale to jeszcze nic, okazało się, że obręcz się skrzywiła i pękła, a nie było to byle co, tylko pancerny Remerx Grand Rock :nuke:

Tak czy inaczej, mała strata.

Napisano

gerus dzięki za fotke.. będę swoja obserwował..

roswell w końcu xD zapraszamy do klubu ogolonych nóg xD

dziś 48km w czasie 1:46h jakoś dziwnie sie czuje po tym wypadzie w góry :/ i tak jakby mocy nie było.. a jest, co widać po dzisiejszym treningu..

Napisano

roswell czym goliles ? maszynka czy depilatorem? :nuke: ja tez chce ogolic w weekend, ale mam zamiar zastosowac wersje hard :) przy moim bujnym owlosieniu na pewno bedzie ostro ;)

a dzisiaj tylko 20km ze srednia okolo 23km/h

Napisano

taa maszynka jest ok.. depilator jeszcze bardziej ok ale dopiero jak już 1 raz ogolisz.. bo za 1 fest boli..

właśnie skończyłem prać ubranka rowerowe.. jutro przymusowe wolne :]

Napisano
taa maszynka jest ok.. depilator jeszcze bardziej ok ale dopiero jak już 1 raz ogolisz.. bo za 1 fest boli..

Bo to się najpierw goli normalnie, żyletką lub maszynką, potem czeka, aż włosy odrosną na 0,5-1 cm i dopiero wtedy depiluje - inaczej to ja się nie dziwię, że boli :)

Pozdrówko na raty :wub:

Napisano

golenie nóg? a fe...:) nigdy w życiu

dzisiaj razem z Dużym Markiem pokatowaliśmy się trochę. Ruszyliśmy o 19 i zrobiliśmy razem koło 50 km (w tym połowa już przy coraz większym ściemnianiu się i bez turbo lampki Marka)

razem z moimi wczesniejszymi km wyszło mi 65.01 km :wub:

Napisano

Lekko nie było, w szczególności jak jechaliśmy przez Dębinę i podłączył nam się jeden koleś na ogon :wub:. Ojejku, jak mnie pod koniec bolały nogi i jak miałem sucho w gardle...

Mnie się uzbierało dzisiaj 61,30 km.

Napisano
męskie rozmowy...

:)

taaa...

:wub:

Albo jeszcze inaczej. Pierwsza depilacja u kosmetyczki woskiem, a później depilator przy odrastaniu. :)

Napisano
Jutro idę do ortopedy jeszcze jednego i on powie ostatecznie co i jak..

ostatecznie to tylko jeden Gość sie wypowiada,

walcz młody, z moich zeszłorocznych doświadczeń z biodrem Mamy wynika, że są konowały i niedouczone lenie ale i są Specjalisci przez ogromne S i takiego Ci życzę

za lekko się ubrałam to jeśli nie będę zaraz miała kataru to się zdziwię :wub:

moze czas sobie sprawić kurteczke rowerową

jest leciutka , spakowana nie zajmuje dużo miejsca a na wieczorne chłody czy niespodziewane ulewy jest nieoceniona

proponuję przejrzeć ofertę cykloturu

kup sobie drugi komplet i nie bedzie wolnego

golenie nóg? a fe...:) nigdy w życiu

nigdy nie mów nigdy

ja trafi ci sie piękny szlif po asfalcie to zamarzysz o depilatorze

... i jak miałem sucho w gardle...

Marku spróbuj jeździć z gumą do żucia

mi pomaga

no, to trochę pospamowałem

a zeby nie było OT , anegdotka z ostatniej wieczornej śmiganki

jadę sobie wieczorową porą ,a na tle świateł miasta po lewej stronie widzę jedzie jakiś cieć nieoświetlonym rowerem

ale zamiast sie zbliżać (przecież jedzie naprzeciwko mnie po lewej) dystans sie utrzymuje

kiedy go dojechałem okazało sie

1 nieoświetlony

2 jechał po lewej stronie

3 na skrzyżowaniu nie zareagował na znak STOP , a miejsce o innej porze dnia ruchliwe

zwróciłem mu uwagę, ale tylko sie na mnie spojrzał i dalej swoje, choć już wjechaliśmy w ruchliwsze rejony miasta

pamiętacie jak w zeszłym roku skasowałem rower na wyjeżdżającym zza krzaków na chodnik samochodzie ?

kilka dni temu w tym samym miejscu, znów blachosmród zagroził mi drogę

ale ja już po chodniku nie szaleję i to kieruś był przerażony, kiedy tuż przy bocznej szybie zobaczył kask szarżujący na niego

szaleńca

no to teraz mogę iść dalej spać

Napisano

ja juz probowalem i woskiem i depilatorem troche :P woskiem boli troche mniej i to takie fajne uczucie nawet ;) a depilatorem tez idzie wytrzymac, tylko najpierw musze te wlosy troche skrocic bo sie depilator zapcha :D

Napisano

Ja dzisiaj na WF oberwałem w mały palec i teraz mnie boli przy ruszaniu i ma ograniczony zakres ruchów, ale wygląda normalnie więc mam nadzieję że nic mu nie będzie. Głupi, niepotrzebny, nierozwijający, nudny i irytujący przedmiot bleh...

Później regeneracyjnym tempem wały i teren wzdłuż nich.

26,07km ze średnią 19,14km/h i średnim pulsem 136

Napisano
kup sobie drugi komplet i nie bedzie wolnego

nigdy nie mów nigdy

ja trafi ci sie piękny szlif po asfalcie to zamarzysz o depilatorze

oj zmarzy :]

co do ubrani to mam 3, tylko nigdy nie chce misie prac 1, to odkładam Je i piorę wszystkie na raz.. wie, jeśli o te sprawy chodzi to leń jestem :]

dziś 7km do pracy i powrót.. w ubranku cywilnym.. nigdy nie zrozumie ludzi jeżdżących na rowerze w jeansowych spodniach.. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...