Fifi Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Masz coś do niedzielnych rowerzystów? Każdy jedzie jak chce, a avs: 23,19 km/h w terenie to ja śmiało powiem, że nie dam rady, także nie czepiaj się maruderów Chodziło mi o to, że krzyczysz do nich by zjechali na bok a oni nic. Jak jechali tak jadą. Poza tym, po południu pojechałem dla relaksu. Jednak po kilkudziesięciu kilometrach miałem kryzys, jutro chyba dam sobie spokój z rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Dzisiaj wypad do babci pod Kraków pomyliłem ze 4 razy drogę przez niewiedzę i brak znaków ale dojechałem i wróciłem bez większych przeszkód, nawet mnie psy po wsiach nie goniły Wyszło 124 km, ale cały powrót był pod wiatr no i koło 40-50 km zrobione po górkach z niektórymi podjazdami po 10-15% więc zmachałem się trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Zrobiłem rozpiskę roweru (<10kg) w jaki będę przeobrażał stopniowo krossa zaczynając od przyszłego tygodnia, ale niestety trochę to potrwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Zamówiłem nowy naped i pedaly, teraz tylko czekać na kuriera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Dzisiaj teren i trochę błotka (przegapiłem jakiś większy deszcz czy co? ), wały. Strasznie ciężko się jechało. Teraz zabieram się za wyczyszczenie roweru i zmianę opon przed jutrzejszym maratonem. 53,85km ze średnią 22,08km/h i średnim pulsem 156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 26,11km ze srednia 21. Złapał mnie deszcz... przewiało mnie. Teraz świeci słonko a mnie łeb boli i na karku mam jakąś wielką bułę i boli mnie to =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Dziś powrot z Jury ( 3 dni) dzień pierwszy 57 km teren (skromnie dla rozruszania) Dzień drugi ostro 130 km terenu w tym 80 km walki z piachem meczyłem się 8 godzin ale warto było. I dziś powrot 47 km spokojnym tępem. Jestem z wekendu zadowolony ( jedyny minus to oznakowanie szlaków masakra i jedna ostra gleba noga podrapana ale sprzęt cały ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanonier Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 DST: 45km Max. wysokość: 983m.n.p.m. Ogólnie udany dzień nie licząc krótkiego deszczu i "wmordewind'u" Niedługo relacja na stronce a póki co 4 fotki na zachętę http://img72.imageshack.us/my.php?image=34110655ey9.jpg http://img396.imageshack.us/my.php?image=70892169hs0.jpg http://img396.imageshack.us/my.php?image=18125869jn5.jpg http://img396.imageshack.us/my.php?image=86907756qy6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Dzisiaj 63,87km, ze średnią 24,57 Miałobyć więcej, ale za późno wyjechałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Dziś zamówiłem przerzutkę tył Srama X-9, dorwanego okazyjnie na allegro. Prawie nowy, mam nadzieję, że będzie tak w rzeczywistości. Potem wybrałem się na rower, dość ciężko się jechało, zimno, mocno wiało i do tego po pewnym czasie się rozpadało. Zjazd na slickach w deszczu z serpentyn nie jest bezpieczną rzeczą. Dystans 55km, średnia 25km/h. Brzydko mi napęd chodzi, niech ten łańcuch się w końcu ułoży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Jak na razie wzmagania weekendowe to 30 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Dzisiaj zero roweru. :/ Za to kupiłem pedały M540. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Dzisiaj zrobiłem 64km, średnia 26,64. Ostatnie 10km w ulewie, więc już standardowo do domu wróciłem cały przemoczony. Właśnie przeglądam zdjęcia z wczorajszych zawodów uphill "Grzywacka na czas" i żałuję, że nie pojechałem. Dużo znajomych było. Ze sprzętu to odpięło mi się to zabezpieczenie przed wysuwaniem okładziny z klocka hamulcowego (v-brake). Okładzina była wysunięta do połowy, aż dziwne, ze jej nie zgubiłem. Coś się stało z moim Skarebem, jakoś miękko chodzi i słabo odbija, albo powietrze zeszło, albo nie wiem co to. Chyba jutro oddam go do przeglądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Dzisiaj 130,05 km, ze średnią 20,22 km/h. W deszczu i zimnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 wróciłam co prawda wyjazd nie był szczególnie rowerowy, ale jednak troszkę pojeździłam - parę kilometrów po wileńskich uliczkach (to jedyny rozsądny środek lokomocji w tym mieście, poza nogami) - około 30 km wycieczka do Troków (średnia do Troków była ponad 25 km/h ale niestety popsuła się w drodze powrotnej bo zbierało się na deszcz i był straszny wmordewind) - około 50 km wycieczka do Europos Parkas pooglądać rzeźby (warto tam pojechać, bardzo ciekawe miejsce, chociaż wjazd nie tani bo 21 litów za osobę), a że oglądałam rzeźby na rowerze to średnia bardzo niewielka sprawdzono: dwa rowery wchodzą do ford focus cmax z wyjętym jednym tylnym siedzeniem (tym większym) i odpiętymi kółkami przednimi (kółkami od roweru a nie od forda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Ja dzisiaj odpicowałem swojego grata. Wyczyściłem go i powywalałem z niego niepotrzebne rzeczy {przystosowałem do swoich potrzeb}... Powiedzmy że schudł aż o 3kg, bloto trochę ważyło a tych pierdół było w nim sporo... Oczywiście mowa o aucie bo z rowerku nie dałbym rady 3kg zbić Cube'a też umyłem bo brudas mnie denerwował sypiąc co jakiś czas odłamkowymi błotnymi pociskami Postanowiłem wymienić wspaniałe 520 na mniejsze i lekkie Exustary od roswella i rozważam kupno carbon kiery. Zobaczycie moje nowe siodło i sztycę Tylko musze wgrać zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Adik, chwal się no tu ! Ja widzę, że na Ciebie źle podziałało to prawko...rower poszedł nieźle w odstawkę A tak z ciekawości to czym jeździsz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Heh czym się zabijam? Daweoo Nexia 1.5L tankowane PB98 Sprawdzam go powoli w roli taksówki dla kolegów - odpłatnej za benzynę W 6ściu da się jechać ale więcej to tylko umowne +1 {do bagażnika} Podziałało prawko, bo szybciej załatwiam sprawy {dojazd do roboty, przywożenie spragnionych alkoholu kolegów do monopolowych, zakupy i powroty do domu} w dodatku dostałem jeden czynnik negatywny - wożenie rodziców, którzy sobie popili i nie muszą prowadzić {zdecydowanie najgorszy obowiązek wiążący się ze zdaniem prawa jazdy}. Sztyca i siodło będą dośc oryginalne - zamiast dotychczasowych 31.6mm/350mm będzie 24mm/1500mm - chyba powinienem ją skrócić? , a siodło na plastikowych pretach, bez gumowej wyściółki - pewnie twarde ale jeszcze na nim nie siedziałem. Zdjęcie tego co zmajstrowałem - jutro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Dzisiaj tylko 10,5 km. Powodem tego było przebicie dętki przez Spidera DG. To znaczy dętek. Poszły dwie na raz. Obie przebite w dwóch miejscach. Jak na razie połatane są zobaczymy czy pociągną długo. W oponę weszły 3 kolce i szkło przedziurawiło dętkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Lajtowe 26,51 km, czas 1:07:55, avs 23,42 km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peeres Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 29km w slickach 1:22h Podjąłem decyzje (prawie ostatecznie), że startuję w bike Maratonie w Boguszowie na Mini. Zaplanowałem sobie rowerowy czas do tego Maratonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A ja dziś przygotowywałem się do wyprawy rowerowej po okolicach Trójmiasta. Wyjeżdżam jutro a wracam w piątek - w planach mam objechać Kaszuby, przylądek Rozewie, Hel no i ciekawsze zakątki Trójmiasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Dawno tu nie pisałem i pewnie długo nie napisze..... Byłem u chirurga dzisiaj i niestety będę się musiał z rowerem pożegnać definitywnie i na zawsze Dziękuję za to że zawsze mogłem liczyć na użytkowników tego Forum że zawsze służyliście dobrą radą i że nigdy nie zawodziliście. Dziękuję za te wyjazdy i wieczorne gadanie na Shout Boxie miło wspominam każdy dzień na tym Forum jeszcze raz Dzięki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 a co sie stalo ? ja dzisiaj skromnie 22km po szkole ze srednia 21.80km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 baksik22 co sie stało? Dziś 16km dla rozluźnienia po maturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.