Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł nowy mostek, zamontowałem go a potem pobiegałem po rowerowych w poszukiwaniu podkładki na rurę sterową. Jak już znalazłem, to przy okazji kupiłem nowe klocki hamulcowe bo po ostatniej jeździe w deszczu z przodu prawie nic mi nie zostało. Zamontowałem je i wyregulowałem. Wyszejkowałem łańcuch i jest cacy ;)

fotka kokpitu

im001085xg9.th.jpg

Dziś 5 km kilometrów po mieście w celu załatwieniu paru spraw. Wstąpiłem również do rowerowego aby zakupić dętkę, skuwacz, pompkę i żela energetycznego.. w końcu w niedziele na maraton.. teraz pozostało tylko umyć rowerek, przełożyć oponki i w trasę :]

bogus92 No tak tak skladam rowerek na ramie Kona Hoss o ogolnej specyfikacji nie bede na razie pisac bo nie chce zapeszyc zeby mi cos padlo po 50km :D . Niestety wczoraj tez nie dalem rady odebrac bo serwisant nie zdazyl zalozyc nowych pancerzy,dzis byl do odbioru ale auto takze w serwisie i klapa... Dopiero jutro odbiore sprzet,nawet sie tym tak bardzo nie przejmuje bo jak widac na chwile obecna pogoda rozna :) a tak wogole to ile za te rekawiczki ? :D

A ja dzisiaj ponad 60 km zrobiłem, może to nic wielkiego, ale w połowie złapał mnie deszcz i przemokłem tak, że jak dowlokłem się do domu to cały się trzęsłem.Poza tym pod koniec mnie 2 skurcze złapały w prawe udo, pierwszy raz mi się to zdarzyło podczas jazdy. Ponadto tak się złożyło, że to była moja pierwsza jazda SPD-kami- skutek lekko skręcona ręka w łokciu i rower w odstawce na tydzień. Trzy gleby ogólnie zaliczyłem. Dwie bo zapomniałem się wypiąć, a trzecia, bo za późno zmieniłem biegi pod górę i mi nie weszła 1 z przodu. Poza tym pojechałem głupi w dzinsach i sobie je rozdarłem w nogawce. Ogólnie fajne doświadczenie, tylko szkoda tej ręki... Jakieś może dostanę rady: jak jechać aby pamiętać o wypięciu się w każdej sytuacji, nawet nagłej?

szymkowar o tym nie bedziesz pamietal^^ wiem po sobie.... na asfalcie skrzyżowanko pyk wypięty... a w lesie chciałem stanąć bo sms przyszedł i co? nie wypiąłem sie i gleba w krzaki^^ Także była to moja pierwsza jazda... wkrótce myślę wejdzie mi to już w nawyk^^ smigać trzeba i formę polepszać :]

Jeszcze dokładnie nie wiem czy jest na maxa rozwalona, jutro się dowiem cokolwiek. Na sucho powiedzieli, że jeżeli bębenek się nie poluzował to pękła ośka albo coś. Zaznaczam, że koła kupione pod koniec grudnia...

Do tej pory chodziła super, byłem bardzo z niej zadowolony, ale widać chyba za szybko się cieszyłem.

No nic, jak będę coś wiedział to dam znać na forum, coby inni mieli rozeznanie. Pozdro

No nie gadaj Wax, że tobie też padła ta piasta... :D Byłem w rowerowym, gwarancja została uznana, ale jeszcze oczywiście nowego bębenka nie wysłali - zresztą mi się nie szpieszy :) Opisz przypadłośc twojej 770 {xt} w moim temacie, będzie to przestroga dla ceniących bezawaryjnośc... Niestety..

Problem opisany w temacie Adika o piastach XT.

Oczywiście dzisiaj całkiem ładna pogoda, a ja mam rower bez tylnego koła -> umyłem go, wyczyściłem łańcuch, ze smarowaniem się wstrzymam do jutra :P

Pozdrawiam., Wax

ja pod nieobecność starszych wykąpałem rower w wannie ;D

Zrobiłem mu gorącą kąpiel w wannie z bąbelkami ;D

Teraz sobie schnie na balkonie wink.gif

Ja zrobiłem podobnie :P i też pod nieobecność rodziców <_<

Adik: czy twoje koła też są z Bikestacji?

Właśnie postawiłam swój rower na nowych kołach z tymi piastami - i normalnie teraz aż się boję na niego wsiąść :P ... Póki co, nic nie stuka, ale nie przejechałam jeszcze na nich ani kilometra...

Jeśli te piasty rzeczywiście mają wadliwy bębenek - oby moja była wyjątkiem potwierdzającym regułę <_< ...

Pozdrówko zestresowane :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...