Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj maxymalnie bezformowe 50km. Tempo to 18.5km/h {przez lwią częśc wyczieczki to 16km/h} które okazało się dla mnie mordercze. Następnym razem nażrę się przed jazdą tak, żęby nawet nie było mowy o braku mocy przez najbliższe 3h :D A i rano 1h w bryce spędzona, ćwiczenia przed egzaminem czwartkowym...

Napisano

lajtowy wypadzik po parku chorzowskim i okolicach- wyszło 27 km, po dzisiejszej jeździe definitywnie stwierdziłem że triggery X-7 są jednak nie dla mnie - ergonomia mi coś nie pasuje- wracam z powrotem do gripshiftów (gripy X-9 już zamównione), za kilka dni bede miał do spylenia w atrakcyjnej cenie prawie nowe triggery X-7 z sezonu 2008 z przebiegiem 50 km ;)

Napisano

66km na południe od Łodzi - dolina Grabii, przy okazji znalazłem ciekawe miejsce gdzie jeszcze nie byłem - kawałek za Ldzaniem jadąc wzdłuż rzeki można trafić na wzniesienie z którego dobrze widać dość mocno meandrującą Grabię

p4068705ht6.th.jpgp4068708jf1.th.jpgp4068709ud0.th.jpg

Napisano

W tym miejscu (plaża) odbyło się 9.III nasze forumowe ognisko bez ognia. Byli: Ulf, silenoz, Pixon, ja + jeszcze Maciej ("pozaforumowy").

Przejedź się tam kiedyś latem - dużo ładniej niż teraz, e tych jesiennych barwach

2f90ac5de144997fm.jpg 5d961920c7c30ef6m.jpg d949159204ee0d25m.jpg

Napisano

ujęcie takie jak twoje trzecie też mam ^_^

fajne miejsce, parę razy już tam jechałem tyle że zawsze zielonym szlakiem, a na tą skarpę trzeba odbić ze szlaku w kierunku rzeki

nad Grabią też jest ciekawie w jej dolnym biegu, w 2004 roku przejechałem zółty Szlak Młynów nad Grabią http://ziemialodzka.pl/41_zolty_lask.htm od Siedlec Łaskich do Łasku (noi potem już pozaszlakowo do Łodzi); minusem jest tylko to że jest bardzo słabo oznaczony (raz bym mało co ugrzązł w starorzeczu :P ). Polecam jechać latem, po drodze mnóstwo miejsc do kąpieli

Btw muszę się z wami kiedyś wybrać, tylko muszę jakoś się zgrać czasowo, bo ostatnio mam zdecydowaną przewagę opcji spędzenia wolnego czasu nad jego ilością. no ale idzie wiosna, dni coraz dłuższe więc i z czasem na rower lepiej

Napisano

Wyczyściłem i nasmarowałem napęd, ramę przetarłem pastą polerską do tego gadanie w garażu z bratem o rowerowaniu i tak popołudnie zleciało ;) I dowiedziałem się że muszę bębenek rozebrać bo syf w środku jest ;)

Napisano

Ja dzisiaj zrobiłem sobie czasówkę, żeby sprawdzić w jakiej jestem obecnie formie. Trase 10km zrobiłem w równe 20min ze średnią 29,1km/h co uważam za bardzo dobry wynik jak dla mnie... Teraz mam nadzieje, że bedzie jeszcze lepiej..

Napisano

Dzisiaj 66km z średnią 20km/h z Kazikiem i Kamilem.

Przy okazji złapałem snake'a ;) Jakiś kolec wbił mi się w i tak już zmasakrowanego Explorera.

Szukałem też dętek Maxxis Ultralight ale w żadnym sklepie nie mieli...

Napisano

Thor a wiesz co to jest snake?;)

Snake to jak dobijesz obręczą dętkę przebijając ją. :P

ja mam randkę dzisiaj

z notatkami z architektury;)

Napisano

Dostałem nowe butki...na " sucho" leżą idealnie. Jak będzie to wyglądało podczas jazdy sprawdzę kiedy dostanę pedały. Ponadto dolałem płynu do hamulca przedniego w celu zmniejszenia skoku klamki i szukałem tymczasowej przerzutki( stara zgieta, nowa znalazlem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...