Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zamontowałem licznik Sigmę 1606l z kadencja.. przyszła paczka z oponami.. i to tyle chyba.. jutro może jakieś śmiganko będzie :]

Napisano

około 40 km/2h

strasznie się zmęczyłam

0 kondycji po zimie...

łańcuch przeskakuje jak sam sk...syn

ktoś ma jakiś pomysł jak przyspieszyć proces układania się tego szmelcu na starej korbie?

Napisano

Zapłaciłem za startowe w Murowanej u Golonki i pierwszy powazny wielki wydatek:) Kupilem głosno tykajaca mega wytrzymala i zarazem lekka piaste ze stajni DT Swiss, jest lzejsza od starej o ok 200g ktora padła w Bydgoszczy na Kujawia XC;] Teraz czekac az przybedzie z daleka:)

Napisano

na początek polecam obfite traktowanie łańcucha jakimś Finish Line'm czy White Lighteningiem, mam wrażenie że wówczas jakoś szybciej się przyjmuje

jeśli nie pomoże to można podszlifować zęby kasety na newralgicznym przełożeniu - pytanie tylko czy jakiś serwis koło Ciebie się podejmuje wykonania takiej czynności

Napisano
można podszlifować zęby kasety na newralgicznym przełożeniu - pytanie tylko czy jakiś serwis koło Ciebie się podejmuje wykonania takiej czynności

zawsze można to zrobić we własnym zakresie. pilnik w łapę i do dzieła, w końcu to takie trudne nie jest, a jako że kobieta w potrzebie, to zawsze jakiś biker się znajdzie aby pomóc <_<

pozdrawiam

Napisano

Wczoraj z kumplem pojechałem nad Wisłę pojeździć w terenie, dystans 28,58 (trochę za mało, ale kumplowi poszła dętka, no i 6km z buta :P)

Napisano

ktoś ma jakiś pomysł jak przyspieszyć proces układania się tego szmelcu na starej korbie?

na początek polecam obfite traktowanie łańcucha jakimś Finish Line'm czy White Lighteningiem, mam wrażenie że wówczas jakoś szybciej się przyjmuje

jeśli nie pomoże to można podszlifować zęby kasety na newralgicznym przełożeniu - pytanie tylko czy jakiś serwis koło Ciebie się podejmuje wykonania takiej czynności

Takie pytanie ciśnie mi się na usta. Po jakiego diabła szlifować nową kasetę, przecież współpracuje z nowym łańcuchem i tylko korba jest stara. Najlepiej wymienić zębatkę w korbie, tą na której przeskakuje. Jak jest mocno zużyta to takie czekanie aż się ułoży może się źle skonczyć i dla łańcucha i dla kasety

Napisano

Chciałem kupić kilka śrub aluminiowych na imbus, ale Panowie w sklepie mi powiedzieli, że nie istnieje coś takiego jak śruba aluminiowa i chyba coś mi się pomyliło.

No cóż, czeka mnie zamawianie śrub AL 7075 z BeranTuning.

Czekam na sztycę, która powinna już być...

Napisano

Wyczyściłem rower, nasmarowałem łańcuch i wymieniłem siodło na Selle Italia Flite Kit Carbonio :D A i jeszcze bratu odwróciłem mostek w levelku :)

Napisano

o FiFi w końcu xD

ja dziś 70.14km :] z czasem 2:31h.. yhm.. :] fajnie było, szczególnie jak deszcz w Katowicach mnie chwycił :/

Napisano

40 km, jakieś 20 km to całkiem fajny teren. Zaliczona pierwsza gleba w tym roku, delikatna na szczęście ale rzepy w które wpadłem wyciągałem z spodni przez 10 minut :P Najechałem krzywo na cienkie przewalone drzewo ale było fajnie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...