Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja też dziś w śniegu i błocie a później juz w samym błocie :)

Klepałem dzis teren i podjazdy :D

Fajnie było , ale tylko na początku :) potem to tylko błotoooo , bleee

równiuteńkie 43km ze średnią 20.16km/h

Napisano

Ano potem tylko błoto niestety, za to na początku było fajnie bo śnieg przykrył ledwo co zamarznięte kałuże i musiałem mocno kierę trzymać bo co chwilę było coś w stylu zjazdu ze schodów i chlup :) A w ogóle zrobiłem 38km a nie 18 ale nie umiem pisać :P

A poza tym to kapcia złapałem ale takiego niezdecydowanego co ledwo schodziło powietrze :) Teraz zmieniłem detkę, wyrwałem jakiś nibykolec z opony (wyglądał jak włosek, sam nie wiem jak go znalazłem ani jakim cudem się wbił) ale w dętce dziury nie chce mi się szukać, musiałbym się w wodę gapić, zmieniłem ultralighta na jakiś tien shin co mi się walał po domu :D

No i wyczyściłem (czy też: powycierałem) rower, liczę że jutro trochę czystszy wrócę :D

Napisano

Kurde wy to macie fajnie heh u mnie 20cm śniegu leży koło domu a w lesie błoto o jej więc nici z latania.

ps. Odkryłem że mam skrzywioną tylną ośke od szybkozamykacza hehe nie mogłem wyciągnać z koła :) :)

Napisano

Ileśtam kilometrów prawie w pieszym tempie w śnieżnym terenie i po drogach, napstrykane kilkadziesiąt zdjęć i ośnieżone rowerki. Ryzyko glebnięcia przy dokręcaniu z górki i jazda w akompaniamencie popiskującej tylniej piasty <_< . Jak dobrze mieć tylnią tarczówkę w zimę :P Po jeździe cały rowerek i przynajmniej 60% śrubek przetartych srajtaśmą {by rdza ich nie zeżarła} łańcuch wytarty i suchy jak pieprz a potem wykąpany w olejku Finish Line and Shoulders. :D

Napisano

Dziś jazda w ramach świętowania I zamkniętej sesji bez warunków B) 18 km w 1 godzine, nie licząc dojazdu i dodatkowego kółka po obwodnicy, sam las. Liczyłem, że w wyniku stioniałego śniegu będzie większe błotko ale cóż <_<

Jazde sobie z górki 30 km/h a tu nagle śnieżyca w twarz wali :D

Musiałem zwolnić bo bylo niebezpiecznie. Mimo że las to i tak musiałem na chwile się zatrzymać, poniewać ledwo co widziałem (przydały by się wycieraczki w okularach :D ) Droga powrotna wśród mokrych kałuż itd, ach uwielabiam to B)

Jeszcze grad i będzie komplet warunków w jakich polski biker śmigał: deszcz, śnieg, wmordewind, mróz.

Jutro powtórka :P

Napisano

Dawno sie nie udzielałem w tym temacie :yes:

Dziś 48km ze średnią 23km/h i po powrocie do domu znowu to białe gówno spadło :? Ileż można!?

Na jutro zaplanowany wypad w teren xD Zobaczymy na ile to realne...

Zaklepałem sobie top cap Kozaka no i Poison już przechodzi ostatnie kosmetyczne poprawki :D Zapraszam do klubu Poisona :)

Napisano

Dzisiaj wały w tempie zupełnie lajtowym, w lodowatym, silnym wietrze i jakże przyjemnym śniegu z deszczem :D Wioooosna ;)

27,66km ze średnią 17,13km/h i średnim pulsem 135

Napisano

No a ja dziś pierwszy raz na rower od 5 miesięcy... (złamana ręka) No i jak wyjechałem pomimo okrutnego witrzyska to wróciłem po 2:36h robiąc w tym czasie 62.3km ;) No i jestem strasznie sczęśliwy że w końcu przetestowałem swojego XTC :)

Napisano

Ja dzisiaj kupiłem nową pompkę wreszcie z ćiśnieniomerzem Blacburn TruckPump 1. No i oczywiscie napompowałem na max moje kołka czyli 4bar. Tyle jest na oponie max (michelin XC A/T)

Napisano

Dziś chciałem sprawdzić czy piasta reborn bloodlines którą mam w tylnym kole jest z powrotem OK

No i nie jest :D

Imo totalny sh*t

po ponownym padzie bębenka byłem bardzo kreatywny w generowniu przekleństw ;)

Jeśli moje bluzgi by zadziałały to cały reborn powinno piekło pochłonąć :blink:

Napisano

Przeprowadziłem transakcję mojego życia z Nawrotkiem :blink: Kupiłem prawie nowy zacisk sztycy Accenta za 6zł :pinch::P:P hehe.

Kupiłem opaski na obręcze, poskładałem jeszcze troche rower i oddałem go do sklepu bo nie mam czasu na siedzenie przy nim :D;).

Odpowie mi ktoś szybko czy opłaca się kupować dętki Geax'a - 118g na Preste ?? Bo niestety Ultralightów nie ma na stanie w sklepie ale proponowali mi Geax'y. Dzięki bardzo

Napisano
Odpowie mi ktoś szybko czy opłaca się kupować dętki Geax'a - 118g na Preste ?? Bo niestety Ultralightów nie ma na stanie w sklepie ale proponowali mi Geax'y. Dzięki bardzo

opłaca sie :] mam 2 sztuki od maja i tylko jedna raz przebiłem przez przypadek. Nie są tak wylajtowane jak maxxisy bo dużo zyskały na wadze dzięki tytanowemu zaworowi :]

Napisano

Dzisiaj szosa, kawałek bez wiatru, potem kawałek z wiatrem w plecy a potem mega wmordewind, jak mnie już dobija ta pogoda... W kazdym razie pojeździłem sobie po Wzgórzach Trzebnickich znów, 50 minut na maxa i to tyle roweru na dziś :(

84,58km ze średnią 22,18km/h i średnim pulsem 163.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...