Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dodałem podkładkę dystansową pod mostek ponieważ było mi niewygodnie z powodu niskiej kierownicy.

Ponadto miałem rozmowę z miłą panią ;)

Napisano

Zamówiłem, to już było dzisiaj - krótko po północy, komplet opon Kenda Koyote 2.1 na Allegro. Kasę przelałem od razu przez Płatności Allegro. Rano o 9:38 otrzymałem maila, że "sprzedawca otrzymał moją zapłatę". A o 16:32 dostałem automatycznego maila od sprzedawcy, że dziękuje za zakup i że kasę mogę przelać na taki a taki numer konta ;)

Oponki ciężkie jak diabli, ale przynajmniej budżetowe :D

Napisano

Witam z powrotem po awarii :). Ja wczoraj otrzymałem nowe oponki (Kenda Koyote 2.1) i od razu je wypróbowałem. Był asfalt, była ziemia, było grząskie błotko i jestem zadowolony. Co prawda na asfalcie byłem chory po przejściu ze slicków, ale za to w błocie czułem się pewniej :).

45,77 km ze średnią 18,68 km/h. Tylko coś mi się wydaje, że wyniki są zakłamane, bo nie zmieniałem obwodu koła w liczniku, a profil opon jest nieco wyższy niż slicków.

Zrobiłem jedną fajną fotkę - zabłocona naklejka XC ZONE USER, do obejrzenia na http://duzymarek.bikestats.pl Gdyby ktoś chciał w pełnym rozmiarze to na priva.

Napisano

Dzisiaj teren. Nawet tam nie udało mi sie schować przed wiatrem, jeszcze tydzień takiej jesieni (a wieje od listopada z małymi przerwami) i mnie coś trafi B) A poza tym padł mi pulsak, liczę na to że tylko baterie się wyczerpały Wymieniłem ale w domu to i na starych dobrze działa więc nie wiem czy pomogło :)

37km ze średnią 18,10km/h

Napisano

Chcialem troche pojezdzic, ale ten sniego pokrzyzowalo mi troche plany, moze jutro sie uda :)

Oprocz tego przyszlo do mnie detki i przednia przerzutka - bike na 2008 skonczony B)

Napisano

Dawno mnie nie było ;) heh trzeba zacząć nabijac posty ;)

Ja przez sezon zimowy wymieniłem suport(Gigappipe team dh korbe(Rebel) łańcuch kasete kiera(ns jalapeno) mostek(ns quark pro) i pare małych rzeczy :P dzisiaj wypucowałem bika przesmarowałem wszystko jak się należy i tylko czekam aż stopnieje śnieg który kurde dzisiaj mnie dopadł:D hehehe oto aktualna fota bika pozdro homik :D

b672cb16498f94fem.jpg

Napisano

Dostałem nowy kask z klubu, limar 908, jakby ktoś chciałby go zobaczyć to google czeka. Jeszcze cichy przyjdą ale na razie spodenki nie dotarły. Gadałem już z rodzicami o szosie a torówkę mam gwarantowaną .

To wszystko, spadam w kime :( narazka

Napisano

Kompletnie nic bo wszystko działa w rowerze jak należy, umyty jest a pogoda dziś była tak paskudna że dawno takiej nie było. Jak nie padał śnieg, to padał deszcz a jak nie deszcz to grad a jak nic nie padało to wiało i słońce świeciło przez 10 minut. Parę razy już chciałem iść trochę pokręcić ale za każdym razem nim zdążyłem się ubrać coś zaczynało padać :(

Napisano

słuchajcie, ja wiem, że to mało rowerowe pytanie ale...

gdzie niedaleko Polski można pojechać w końcu kwietnia, aby jeszcze się załapać na trochę śniegu do jeżdżenia na snowboardzie? na pewno ktoś z was wie :)

Napisano
słuchajcie, ja wiem, że to mało rowerowe pytanie ale...

gdzie niedaleko Polski można pojechać w końcu kwietnia, aby jeszcze się załapać na trochę śniegu do jeżdżenia na snowboardzie? na pewno ktoś z was wie :D

Zapraszam do Poznania - u nas dzisiaj się biało zrobiło :)

Napisano

Dzisiaj ostatni dzień w szkole i test roczny z biologii, poszło całkiem całkiem :) Potem na rower i przekonałem się o przejściowości klimatu w Polsce na własnej skórze. Jak planowałem wyjście była wiosna, jak wyjechałem przedwiośnie(jesień :D ) a w trasie zaskoczyła mnie zima ze śniegiem :P Idą do mnie Avidy SD7 2008 i Kenda Karma sztuk 1 :P Aaa i jeszcze skarpetki Verge po 5 zł z allegro :P W święta postaram się złożyć rower do kupy i pokręcić trochę na nowych częściach :)

Napisano

Dziś intensywnie szukałem w inernecie lekkiej sztycy i lekkich części typu zacisk sztycy, zaciski kół i kapsle na mostek.

I tutaj pytanie, miał ktoś styczność z tym korkiem ??

http://allegro.pl/item325020609_korek_do_w...n_boplight.html

Chodzi mi o to czy jest tam prawdziwy carbon czy tylko jakaś tam folia i jaka jest tego waga.

Nawaliło śniegu i z planów weekendowych lipa.

Napisano

co za pogoda o_O

wstałem rano - na dworze sypie śnieg i klepie

"brrr" pomyślałem rezygnując z pójścia na pierwsze dwa zajęcia. przez głowę przemknęła mi myśl o rowerze. Spojrzałem za okno - BRRRRRRRR! tym razem myśl była jeszcze donoślejsza. po dwóch godzinkach patrze przez okno a tu słoneczko o_O no to dalej na rower, zrobiłem 31 km ze średnią 23 na godzinę, wziąłem prysznic i poszedłem na wyklad. Wychodzę z wykładu a tu biało, środek zimy... z trudem udalo mi się przedostać dwie ulice dalej na niemiecki. a po niemieckim - przedwiośnie. Niby śnieg jest ale topnieje, słoneczko dość ciepło. Wróciłem do domu wziąłem samochód i pojechałem do krotoszyna. Nie minęło kilka chwil i znowu sypło śniegiem. Jazda przez pół trasy 60 - 80 km/h i twarz przyklejona do przedniej szyby bo absolutnie nic nie widać. potem przestało padać to już się dało jakoś jechać, ale ogólnie masakra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...